Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért elítélendő, hogy fiatalo...

Miért elítélendő, hogy fiatalon szeretnék gyereket szülni?

Figyelt kérdés

Nem tudom mennyire jó ötlet most ezt ide leírni... de eléggé zavaró már, hogy nem vállalhatom fel amit akarok! Mert akkor rögtön jön az okoskodás, azonnal le vagyok szólva és elküldenek a pi'be, hogy mit akarok én. Kicsit jól esne kiírni magamból.

12-13 éves lehettem amikor elkezdett foglalkoztatni a gyerek téma és az anyaság, persze nagyon amatőr módon hiszen azt sem tudtam teljesen, hogy mi micsoda... ahogy nőttem úgy erősödött bennem a dolog és olyan 15 éves koromra tisztában lettem a dolgokkal, alig vártam, hogy idősebb legyek és legyen kivel gyereket vállalni. Akkor még nem mondtam senkinek, hiszen azt gondoltam lehet csak fellángolás vagy megváltozik ez de egyre idősebb vagyok és egyre csak erősödik bennem a vágy. Áprilisban 20 éves lettem. 16 éves korom óta van barátom akivel közösen szeretnénk gyereket vállalni. Ő most lett 31 éves. Igen, köszönjük szépen, nagyon jól megvagyunk!!! Ő már "apakorban" van, felelősségteljes és tele van szeretettel. Nekem mindenképp apatípusnak tűnik, talán ezért is választottuk egymást tudat alatt, hiszen véletlen folytán ismerkedtünk meg de azonnal úgymond egymásba szerettünk.

Ő már évek óta mondogatja a kisbabát de én még túl fiatalnak tartottam magam, mindig halasztgattam de úgy érzem megértem rá. 8 hónapja lassan, hogy én is úgy döntöttem, hogy akkor vágjunk bele! Nos azóta is csak a próbálkozás megy hónapról hónapra.

Konkrétan senkinek nem mondtam még el, hogy próbálkozunk (csak fórumozni szoktam, esetleg más oldalakon írok) de akinek mondtam már, hogy fiatalon szeretnék gyereket az mind lehurrogott. Például itt a neten is rögtön fogást keresnek rajtam. 17-18 éves koromban mikor írtam erről az volt, hogy előbb érettségizzek le, csináljak szakmát, dolgozzak stb. Ez már mind megvan, most már ez nem számít hanem várjak még plusz éveket ezért meg azért.

Én naiv vagyok, fiatal vagyok, tapasztalatlan vagyok és minden vagyok csak ember nem amiért fiatalon szeretnék szülni. Oké, 25 évesen se lennék öreg de ugyan miért fáj az idegen embereknek ha valaki már 20 évesen szeretné? Ráadásul tervezetten. Nem felelőtlenség miatt foganna az a gyerek és nem egy kunyhóba, instabil kapcsolatba.

Nyilván 20 évesen egy érettségivel és egy boltos szakmával nincsenek millióim és saját házam de én úgy gondolom, hogy azért vagyunk egy pár és azért vállalunk KÖZÖSEN gyereket, hogy ezeket megoldjuk. A páromnak van saját kertes háza, ott élünk de ettől függetlenül nekem is van saját kerestem. A hajam az égnek áll attól amikor azt írják, hogy ne vállaljak így gyereket mert ha szét megyünk akkor nem lesz hova mennem. Hogy lehet így hozzáállni az egészhez? Szép lenne ha gyűjtögetnék saját házra mert mi van ha szétmegyünk... nálam ez nem elővigyázatosság hanem bizalmatlanság. Nyilván benne van a pakliban de szerintem nem erre kell alapozni. Kíváncsi vagyok, hogy akik ezt mondják, azok közül hánynak van plusz saját lakása vagy megtakarítása külön erre a dologra. Vagy pedig a férfi kerül az utcára? Én bízom a páromban annyira, hogy ha szét is megyünk nem fog utcára tenni se engem, se a leendő gyerekeinket.

Tehát észrevettem, hogy soha semmi nem jó ha kiderül a korom. Ha a páromé is, akkor végképp nem jó semmi.

Vajon mindenki ennyire tökéletes vagy mi a fene? Már nincsenek átlagos szülők átlagos élettel?

2017. aug. 23. 17:33
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

"Egy kérdésre vàlaszolj kérdező! Ha bevàllaljàtok a gyereket, aki meg is születik: el tudod tartani az eladói ( ha jól értettem az vagy) fizetèsedből egyedül? Nem kell hogy a pasid elhagyjon feltétlenül, bőven elég egy baleset amit nem él túl. Mit fogsz csinàlni akkor?"

A ma élő nők és anyák több mint fele úgy keres, hogy egyedül így se, úgy se úgyse tudná eltartani a gyereket a fizetéséből. Erre van a gyerektartás. Ha apuka meg nem elválik, hanem meghal, akkor erre van az árvasági.

2017. okt. 5. 14:16
 22/37 A kérdező kommentje:

Az egyedül maradás... Igazából több olyan példa van előttem ahol 20-30-40 éves nők maradtak egyedül válás vagy a férj lebetegedése, esetleg halála miatt óvodás, iskolás korú gyerekekkel. Teljesen mindegy hány éves vagy, átlag fizetésből, átlag körülmények között sajnos az életben nem fogsz annyi pénzt összegyűjteni, hogy egy ilyen helyzetben "nyugodtan" meg tudj lenni. Átlag alatt az átlagot értem. Csak mert ezen az oldalon, főleg ebben a kategóriában nagyjából mindenkinek fejenként minimum 200-250 ezer a fizetése és palotában lakik, itt senki nem dolgozik havi 50-100-150 ezerért és mindenkinek van annyi spórolt pénze, hogy egy ilyen helyzetben ne legyen gond :P

Én egy szóval nem írtam, hogy mindent alám rak, nem gazdag csak ő olyan szerencsés helyzetben van, hogy saját háza van és van egy biztos munkahelye. Van hitele, mint általában mindenkinek a mai világban de nem életreszóló milliókról van szó. Tehát ebből a szempontból biztonságban van/vagyunk.

Szóval értem én az elővigyázatosságot és egy pontig egyet is értek de az a baj, hogy 30-40 évesen ugyanolyan nehéz lenne egy vagy több gyerekkel egyedül, mint huszonévesen. Sőt. Miért lenne könnyebb 30-40 évesen egyedül maradni mint 20 évesen? Nem kötekszem nem értsetek félre csak lehet, hogy valamit nem értek. Akik így gondolják azok kifejtenék kicsit?

2017. okt. 5. 14:26
 23/37 anonim ***** válasza:
Kérdező én azon szoktam jókat röhögni, hogy egyrészt mikor a konkrét fizetésekről van szó, akkor mindig minden válaszban ilyen MINIMUM 450 ezres bevétele van a családnak csak a fizetésből, de másik kérdésekben meg egymásra licitálnak, hogy ki a csóróbb, mert egyesek szerint egy 300 forintos üveg üdítő is luxus kiadás meg nem normális, aki évi kettőnél gyakrabban jár fodrászhoz hát milyen sok pénz az és úristen. :D
2017. okt. 5. 14:29
 24/37 anonim ***** válasza:
Persze, nem írtad le szó szerint azt, hogy "mindent alád rak", csak azt, hogy van saját lakása, ahova mehetsz lakni és szülni, ill. biztos munkahelye, amiből eltart titeket. Bocs, de ez ugyanaz, konkrétan mindent aládrakott. Hangsúlyozom, ez nyilván nem baj, és nem rossz, anno én is szültem volna, ha megtehetem - márpedig te ilyen körülmények között megteheted. Mint mondtam a nemtomhányas válaszomban, vagyunk olyanok, akik egyszerűen csak irigykednek a hozzád hasonlóakra, akiknek nem kell kőkeményen megdolgozni a családalapítás alapvető feltételeinek biztosításához, hanem simán készen kapják...
2017. okt. 5. 14:43
 25/37 A kérdező kommentje:

23-as, igen. Meg mindenki mindenhol panaszkodik az anyagiak miatt (hozzáteszem jogosan) de ezt az oldalt szinte csak gazdagok használják valamiért :D

24: persze, nem vettem rossz néven amúgy csak vannak akik szeretnek mindent kiforgatni. Ez a ház egy faluban van, én felvetettem a költözést egyéb okok végett de ő nem akar onnan elköltözni. Így kénytelen vagyok én ott lakni.

2017. okt. 5. 16:05
 26/37 anonim ***** válasza:
27%

Ez a ház egy faluban van, én felvetettem a költözést egyéb okok végett de ő nem akar onnan elköltözni. Így kénytelen vagyok én ott lakni.

Miért van annyi spórolt pénzed hogy ki tudd fizetni egy városi lakás felét?

Te már eldöntötted, akkor szüljél és várjátok a segélykét hónap végén.

2017. okt. 5. 16:10
 27/37 anonim ***** válasza:
Te most tényleg netes kommentek alapján fogsz dönteni a gyerekvállalásrol? Legyél már annyira felnőtt 20 évesen, hogy nem vadidegenekre hallgatsz, hanem a pároddal eldöntitek, hogy mikor akartok gyereket.
2017. okt. 5. 16:42
 28/37 anonim ***** válasza:

"várjátok a segélykét hónap végén."

Szar érzés, hogy nekik mindenük megvan, neked meg nincs ugye? Megjött már a családi?

2017. okt. 5. 17:12
 29/37 anonim ***** válasza:
17%

Utolsó:

Megjött igen, be is raktuk a gyerek számlájára, a szokásos 50 ezer kíséretében, ugyanis a férjemmel ketten közel 700 ezret keresünk hármunkra, így nem igazán van rá szükségünk..tudod így megy az azoknál akik előbb diplomáznak, dolgoznak és csak utána szülnek:-)

2017. okt. 5. 17:36
 30/37 A kérdező kommentje:

#29 Eszet diplomához nem mindig adnak ám, különben sem szép dolog lenézni másokat :P

Kacsalábon forgó palota is megvan? :)

Ha nem keresek havi 350-et akkor ugye soha ne is vállaljak gyereket?! Mert átlagfizetésből nem fogok tudni normális embert nevelni. Értem, mesélj még.

Nem arról szól a kérdés, hogy szerintetek vállaljak-e gyereket. Hanem arról, hogy miért "baj" ha valaki 20-22 évesen vállal. Csupán csak kíváncsiságból tettem fel, de úgy látszik érdemi válasz nem is létezik rá. Akik szerint baj vagy probléma azok sem tudják megmondani, hogy miért. Azon kívül, hogy neadjisten' egyedül maradok. Ezzel kapcsolatban már korábban leírtam, hogy mit gondolok.

2017. okt. 5. 20:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!