Miért "elítélendő" az, ha valaki fiatalon lesz nagymama?
Figyelt kérdés
Láttam itt egy kérdést,ahol a kérdezőt azért szólták meg,mert az anyja fiatalon lett nagymama. De miért gond ez? 20-25 évvel ezelőtt fiatalabb korban alapítottak családot az emberek és manapság sem olyan ritka az,hogy 20 éves kor körül lesz valaki anyuka.
Ha az én példámat vesszük: anyukám 19 évesen szült,és 25 vagyok és az első babámat várom,szóval anyu is fiatal nagymama lesz,amiben sem ő,sem én nem látok semmi kifogást.
Azt gondolom,hogy ez egy nagyon szomorú dolog... mármint,hogy az emberek elítélik egymást. Semmi kivetnivaló nincs abban,ha fiatalon szül valaki,HA megvan a háttere hozzá,és a kellő ereje,beállítottsága,hogy fel is nevelje a kisbabáját. Anyukám engem is 19 évesen szült,és mindenki lenézte,őt is,és a nagymamámat is. Én most 25 vagyok,ahogyan Te, de még nem tervezünk kisbabát a barátommal. Viszont nagyon elszomorító,hogy ezt látni mindenhol,hogy elítélnek ilyen miatt. Mindenki foglalkozzon a saját dolgával,ne a másik felett ítélkezzen...
Sok boldogságot Neked a kisbabával,és jó egészséget! :)
2012. aug. 20. 15:20
3/18 anonim válasza:
Semmi gond vele, az én anyám is fiatalon, 42 évesen lett nagymama. Bár az igaz, hogy nem tervezett baba volt bátyáméknál, de hát így alakult.
2012. aug. 20. 15:21
4/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm :)
Csak kicsit rosszul esett amiket ott olvastam. Az a kérdés nem konkrétan erről szólt,csak a kérdező megemlítette és onnantól azon akadtak fenn a válaszadók. Lehet,hogy nem volt szimpatikus nekik a kérdező,de szerintem valakit ilyesmi miatt megszólni nem szép dolog. Kicsit magamra vettem,bár nem nekem szólt.
2012. aug. 20. 15:25
5/18 anonim válasza:
Régebben más volt, hiszen akkor elvégezte a szakmunkást/szakközépet és megházasodott,gyerek stb.
De most egy szakközéppel sokra nem mész, ezért kell menni egyetemre, hogy legyen normális munka ezért a házasság, baba tolódik. Ez a kapitalizmus.
2012. aug. 20. 15:28
6/18 anonim válasza:
Első válaszoló vagyok, sajnos ez itt nagyon gyakori,hogy egymásnak esnek az emberek. Le kell tojni őket magasról, a neten bárki,bármikor és bármit leírhat. A lényeg az,hogy Te tudd,hogy az életedbe ez a baba belefér,és gondolom örültök is neki... nem azt kell elítélni szerintem,ha valaki fiatalon lesz anya és nagymama,ha megvan a háttere,hanem azokat a kamasz libákat,akik boldog-boldogtalannal lefekszenek,miközben tesznek a védekezésre szándékosan,és utána néznek ki a fejükből,ha pozitív a teszt... őket előbb kéne "megvetni" a butaságukért,mint azokat a nőket,akik esetleg "korán" szülnek. Egyébként is,mi a "korán"? A középkorban ha 16 évesen nem volt gyereked,vénasszonynak néztek... szerintem a 25 egy remek kor a szülésre... :D Még egyszer minden jót nektek,és ne vedd magadra mások hülyeségét! :D
2012. aug. 20. 15:30
7/18 anonim válasza:
Én is olvastam a kérdést. Azért azt hozzá kell tenni, hogy a kérdező eleve nekitámadt egy negyvenes nőnek, amiért lagzit tartott, tehát nem sikerült épp felkeltenie az emberek rokonszenvét. Kemény bírálattal, személyeskedéssel indított a negyvenes nőket illetően, ráadásul a saját családját is ő keverte bele azzal, hogy bezzeg az ő anyja ennyi idősen már nagymama volt. Egyikkel sincsen szerintem baj, mindenki élje úgy az életét, ahogy akarja, de azt meg kéne már tanulni, hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. :)
2012. aug. 20. 15:32
8/18 anonim válasza:
Tudod, ha figyelmesen olvastad, láttad, hogy a kérdező alapból lenézte a nőt, aki 40 felett neki tetsző esküvői ruhát vesz fel, hisz az ő anyja már nagymama akkor. Erre jött a riposzt, hogy mert nála így van, nem az a normális, és ennyi erővel őt is le lehetne nézni.
2012. aug. 20. 15:32
9/18 A kérdező kommentje:
Igen,elolvastam azt a kérdést,de az utolsó mondatoddal végül is azon a véleményen vagy,hogy valamilyen szempontból csak le lehet nézni valakit emiatt.
2012. aug. 20. 15:46
10/18 anonim válasza:
Bármi miatt le lehet nézni bárkit. Csak ember kell hozzá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!