Miért "elítélendő" az, ha valaki fiatalon lesz nagymama?
Láttam itt egy kérdést,ahol a kérdezőt azért szólták meg,mert az anyja fiatalon lett nagymama. De miért gond ez? 20-25 évvel ezelőtt fiatalabb korban alapítottak családot az emberek és manapság sem olyan ritka az,hogy 20 éves kor körül lesz valaki anyuka.
Ha az én példámat vesszük: anyukám 19 évesen szült,és 25 vagyok és az első babámat várom,szóval anyu is fiatal nagymama lesz,amiben sem ő,sem én nem látok semmi kifogást.
Az én anyukám is már nagymama (50 éves, és 5 éves unokája van, na bumm), eközben kinéz kb 30-nak, és semmi nevetségeset nem találnék abban sem, ha újra férjhez menne és habosbabos ruhája lenne, meg miegymás. Mondjuk erre nem fog sor kerülni, mert nem akar újra férjhez menni, de eleve nem is értem, hogy a nagymamaság miért zárna ki egy szokványos, hagyományos esküvőt.
Az is fura nekem, hogy egy negyvenes nagymama miért annyira megbotránkoztató egyesek szemében. Elvégre ha valaki húsz évesen szült, aztán a lánya is annyi idősen szül, akkor pont negyven évesen lesz nagymama, de sem ő, sem a lánya nem kiskorúként szült, mindketten már felnőtt emberként vállaltak gyereket. Az meg szerintem már teljesen magánügy, hogy ki mikor akar gyereket, de onnantól kezdve, hogy az illető jogilag felnőtt, nincs benne semmi extrém. Egy harminc éves nagymama, na az extrém.
Szia. Szeretném leírni a válaszomat teljes őszínteséggel, sosem azért jártam az oldalra, hogy valaki fel vagy lepontoz-e.
Tehát egyrészt szerintem tök jó korban szülsz, szerintem a legideálisabb biológialiag. Másrészt igen ez az oldal nagyon sokak számára azért van, hogy jól leoltsák a másikat, mert az emberek frusztráltak mert szar az életük és ide jönnek oltani a másikat mert névtelenül bármit lehet. Tudom a vége kicsit off volt csak már szerettem volna leírni :)
Sok boldogságot kívánok nektek! :)
nem ítélem el, csak nekem fura. anyám 25 éves volt, mikor születtem, néha azt érzem, h még ez is korai volt.
azt láttam, hogy azok az osztálytársaim, akiknek idősebbek a szülei, valahogy ők is sokkal érettebbek, többet tanulhattak tőlük.
én ezért szeretnék majd 30 felé szülni. anyum idén 50 éves, még nem késő semmi.
jelenleg nagyon éretlennek tartom magam a gyerekvállaláshoz, pedig már én is 25 vagyok. szóval nem tolok ki egyetlen gyermekemmel, és akkor hozom a világra, amikor már úgy érzem, hogy a maximumot tudom neki nyújtani.
talán az is közrejátszik, hogy eddigi életemben nem sok arra alkalmas fiatal anyukát láttam. viszont a 30 körül gyereket vállalók sokkal szimpatikusabbak voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!