Miért elítélendő, ha valakinek a férje fontosabb, mint a gyereke?
Hú ez, így fura kérdés.
Èn híve vagyok annak(és nálunk így is müködik), hogy mindenki ugyan azon a szinten van. A priorítást nem egy személy kapja, hanem egy szituació adja.
Pl sokszor hallom, hogy csak a gyereknek egy túrorudi más nem kap, mert nem engedhetjük meg, de a gyereknek jár az.
Ezt elítélem, a gyerek is meg tud lenni túrorudi nélkül, inkább legyen mindenkinek kenyér.
Igen is van olyan szitu amikor a gyerek háttérbe szorul.
De apuka sem kap sört, ha nincsen pénz túrorudira.
De ez a beszédben is. Apuka éppen munkájáról beszél ,imkor a gyerek megjelenik és elkezd valamit mondani, akkor leintem, hogy most apa beszél. De ugyan ezt megteszem, ha a gyerek mesél fontosat és apa az ö apróságával közbe szól.
Az nem jó, ha fontosabb. Az egyensúlyt kell megtalálni.
Sok házasság pont azért megy tönkre a gyerek születése után, mert anyuka "elfelejti", hogy van egy férje is.
Az, hogy veszély esetén kit mentenék, ebben az összefüggésben hülyeség. Nyilván az ember a gyereket menti, merthogy apuka jó esetben tud magára vigyázni. De még ez is összetettebb ennél, a vészhelyzettől is függ.
Nagy vonalakban a #3-assal teljesen egyetértek.
Nem elítélendő szerintem. Nekem a 65. házassági évfordulójukat megélt nagyszüleim azt tanították, hogy a gyerek elmegy, tehát aki állandóságot akar, az ültessen diófát. Azaz a gyerekünk átutazó az életünkben, nem lesz velünk örökké, és nekünk ösztönöznünk is kell a szárnyait és az önálló életét.
Míg a házastársad egy életre szól.
Ez nem jelent érzelmileg más hőfokot, pusztán a dolgok valódi helyén kezelését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!