Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3-dik legkisebb gyerekem...

3-dik legkisebb gyerekem oviba megy. Másik kettő sulis. Apuka külföldön dolgozik. Tényleg elítélendő, hogy itthon maradok és nem megyek dolgozni?

Figyelt kérdés

Apa havi egyszer tud hazajönni. Nagyobbik gyerekeim délutáni elfoglaltságra viteléről is gondoskodni kell, különórák, sport. Itthon van nagy udvarunk, kertünk, vannak állataink, amikről szintén gondoskodni kell. Sosem unatkozok egy percig sem. De így biztosan tudok minden nap főtt ételt is estére az asztalra tenni. Úgy érzem, maradnom kell itthon, mert mindenzt munka mellett, segítség nélkül nehezen fogom tudni megoldani. A kicsi ráadásul egészségügyi problémás, neki sokszor kell orvost látogatni.

Minap egyik ismerősöm megszólt, hogy ő szégyellné magát ha itthon maradna, mikor minden gyerek odavan nappal. Prsze az ő férje otthon van legalább esténként, de legtöbbször délutánonként. sokszor be tud menni a boltba is. Apró segítségek ezek, de sokat jelentenek. Nekem egy picit se vesz le senki semmit a vállamról. Nincs az, hogy anya most kicsit leül, mert apa pl fürdet vagy játszik vagy tanul esetleg a nagyokkal. Persze ez nem kifogás, de ezt nyilván az értzi meg, aki benne van.

Számíthatok rá, hogy többször lenéznek emiatt, hogy itthon maradok? Mi a véleményetek?

2016. szept. 23. 12:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ne foglalkozz azzal, aki ilyenért megszól.

Csináljátok úgy, ahogy Nektek jó családilag. Főként, ha anyagilag nincs kényszer, hogy Te is munkahelyre menj.

2016. szept. 23. 12:28
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha közösen így döntöttetek és ez anyagilag sem okoz gondot, akkor semmi kifogásolni való nincs benne.

Akkor gond, ha a férjed is szeretné, hogy dolgozz, mert az ő fizetése nem elég.

Egyébként egy kert és az állatok bőven adnak annyi munkát, hogy még több is a tennivaló, mint egy pl. 8-tól 4-ig munkahelyen. És állatok mellett nincs se szabadnak, se szabadság, se ünnepnap. Ők akkor is éhesek és gondozni kell őket.

2016. szept. 23. 12:32
 3/12 anonim ***** válasza:
73%

Ne hülyéskedj már :D Nálunk apuka itthon van, helyben dolgozik, mégis itthon fogok maradni gyet-en is. Miért? Mert nekünk így könnyebb, és mert anyagilag belefér. Az oké, hogy napközben nem lesznek itthon a gyerekek, de három gyerek és két felnőtt ellátása akkor is igényel némi háttérmunkát. Természetesen munka mellett is meg lehet ezeket csinálni, és biztos meg is csinálnánk, ha arról lenne szó, de mivel nem muszáj, így miért nehezítsük a saját dolgunkat?

Nem beszélve arról, hogy a férjem este 6-ig tutira dolgozik, de sajnos van, hogy tovább is. Azaz én hozom haza majd az összes gyereket. Az én munkahelyemen négykor van vége a munkaidőnek, viszont sajnos a város másik végén dolgozom (dolgoztam). Minimum fél öt, mire odaérek az ovihoz/sulihoz. Fél ötig tartanak csak ügyeletet a suliban, tehát ott kéne kezdenem. Háromnegyed öt körül érnék át az oviba. Lenne kb. fél hat, mire itthon vagyunk, de akkor még boltban nem voltunk. Kenyeret, tejterméket pár naponta azért muszáj venni, ha mást nem is.

Biztos kibírnánk mindannyian így is, de ha nem muszáj, akkor minek?

Te ráadásul egyedül vagy a három gyerekre. És akármilyen hihetetlen, akkor is van tennivaló, amikor a gyerekek nincsenek otthon.

Szerintem ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond, a lényeg, hogy nektek hogyan jó. Az ismerős meg a nagy lófüttyöt szégyellné magát, ha otthon maradna, csak az a baja, hogy ő nem teheti meg. Ha azt mondta volna, hogy ő unatkozna, vagy ő szereti a munkáját, és nem hagyná ott ennyi időre, azt megérteném, de ez a "szégyellném magam", ez egy süket duma.

2016. szept. 23. 12:46
 4/12 anonim ***** válasza:
55%

Nalunk nincsenek sem allatok,sem nagy udvar.3 gyerek viszont van.igaz a pici meg csak fel eves.de En amig foallasun itthon tudok maradni,addig maradok.

Ennek pofon egyszeru oka van.Apa sokat dolgozik,ilyen a munkaja.nem tudna segiteni sem reggel,sem delutan.azt meg nem fogom csinalni,hogy kora reggel az En gyerekeim lesznek az elsok,delutan meg az utolsok.

Szerencsere megtehetjuk anyagilag,hogy En itthon maradjak.Apa is tamogat es szerinte is inkabb minnel tobb idot toltsek a gyerekekkel itthon.

Jo,mondom ezt most...terhesseg elott 3 evet vegig meloztam.nagyon nehez volt.segitseg nincs a kozelben.folyton rohantam.reggel 7kor indulas volt,es delutan 5 kor ertunk haza.akkor meg fozni,mosni,takaritani...

Na ez nem fog hianyozni.

Majd ha a gyerekek mar akkorak,akkor megyek vissza allando ejjelre,ahogy gyerekek elott dolgoztam.azt szeretem,a napjaim szabadok,barmikor barmit el tudok intezni.

Ha nektek igy jo,ne foglalkozz senkivel.mondjon amit akar.ha anyagilag nem okoz hatranyt,akkor csak feltekeny.csak azt nem veszi szamitadba,hogy parod kulfoldon van.es ez bizony nem egyszeru.

2016. szept. 23. 12:55
 5/12 anonim ***** válasza:
53%

Dehogy. :)

Én is ezt tenném, ha lehetne.

2016. szept. 23. 13:56
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nektek így jó,akkor ne foglalkozz vele.Bár számomra ez nem lenne családi élet,hogy apuka havi egyszer van otthon.Én elmennék már csak azért is dolgozni,hogy minél hamarabb meglegyen a szükséges pênz,hogy hazajöjjön,vagy utánamenjünk.Attól függ,mi a terv.De gondolom,hogy nem jókedvéből van kint.De mint írtam,ha nektek ez így megfelel,ez a családi élet,akkor sz.arj le minden irigy,szájhúzogatót.
2016. szept. 23. 14:01
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem se család ahol apa ott sincs,és én is azt hajtanám,mielöbb legyünk együtt.

De kinek mi köze hozzá. Én nem lennék itthon,mert nekem unalmas lenne. De ahol van föld,állatok,az egy egész műszak munka,csak keményebb,szóval én nem ítéllek el,valakinek azt is meg kell csinálnia,ki csinálja,ha senki nincs otthon...

2016. szept. 23. 14:23
 8/12 anonim ***** válasza:
76%
A helyedben én is otthon maradnék.
2016. szept. 23. 15:18
 9/12 anonim ***** válasza:
71%
Nem elítélendő. Egyrészt másnak semmi köze hozzá, másrészt biztos nagyon sok dolgod van így is. Én viszont nem élnék így. Számomra nem család és nem házasság az ilyen és nem is szolgáltatnám ki magam ennyire másnak.
2016. szept. 23. 15:24
 10/12 A kérdező kommentje:
Évek óta ez van. Ha dolgozok, ha nem ő ott dolgozik. Így ismertük meg egymást. Vannak olyna periódusok, amikor kéthetente vagy extra jó esetben hetente is néha itthon. Máskor meg úgy, mint most. Viszont nyáron van másfél hónap, amikor csak a "miénk". Ez van. Neki ez a munkája. Mi így kijövünk, megszoktuk. Nem annak függvényében van ott, hogy én lerakok mellé az asztalra plusz 300-at vagy sem. Max többet tudunk félretenni, ha én is dolgozok. Viszont akkor belőlem is kevesebb jut a gyerekeknek,
2016. szept. 23. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!