Szeretném megkérni a páromat arra, hogy beszéljen a gyermekeivel, hogy csak akkor jöjjenek át, ha ő is itthon van. Ez nagyon elítélendő dolog?
A páromnak van az előző kapcsolatából 3 gyermeke 12, 11 és 9 évesek. Azt hittem, majd magától beáll minden, de sajnos egyre zavaróbb, hogy a gyermekei egy szó nélkül beállítanak, kifosztják a hűtőt, megeszik a vacsorára szánt főtt ételt, rumlit csinálnak, elviszik a gyerekeim játékait stb.
A párom vidéken dolgozik, csak hétvégente jön haza és szeretném megkérni, hogy beszéljen velük, mert ez így nem mehet tovább. Arra gondoltam, hogy megkérem, csak akkor jöjjenek, ha ő is itthon van, de ez annyira kegyetlen dolognak tűnik. Nem tudom, mit csináljak.
Mi lenne, ha kinyitnád a szádat, és mondanád nekik, hogy gyerekek, rakjatok rendet magatok után, tedd vissza a hűtőbe, az másnak a vacsorája stb.?!
Nekem is mondta annak idején apám új felesége, hogy az a bizonyos fagyi a mélyhűtőben az övé, ne egyek belőle. Persze, megsértődtem, de igaza volt!
Nem lehetne inkább hatni a gyerekekre, hogy kérdés nélkül ne egyenek meg mindent, ne csináljanak rumlit, valamint ne vegyék el a játékokat a tieidtől?
Célravezetőbbnek találnám a nevelést, és a Ti házatokban érvényes szabályok betartatását, mint az elutasítást. Örülj neki, hogy szívesen mennek át hozzátok. Párodnak tuti rosszul esne az ötleted, így beszéld meg a gyerekekkel a szabályokat, és tartsátok ahhoz magatokat.
Teljesen megértelek, és iszonyat bosszantó lehet, viszont az apjuk otthona az a gyerekei otthona is.
A te gyerekeid sem akkor lesznek csak otthon abban a lakásban, amikor te is otthon vagy, ugye?
Hát az, hogy úgy mennek be hozzátok kulccsal,hogy otthon sem vagy, eléggé nagy pofátlanság..főleg, hogy széttúrják a lakást, kizabálják a hűtőt mire hazaérsz.. gondolom a párod exe nem ad enni a te gyerekednek, vagy hívja át ebédelni, szóval nem tudom mi jogon eszik meg a párod gyerekei a gyereked elől a kaját (mivel a párod nincs otthon hétköznap, gondolom kettőtökre főzöl, vásárolsz). Én szólnék a páromnak, hogy vegyünk vissza egy kicsit ebből, mert ez így nem normális. Konkrétan ahogy leírtad, úgy hangzik mintha rád törnék az ajtót, szétszednék a lakást, majd mint akik jól végezték dolgukat távoznak...egyébként ezekről tud az anyjuk? Én neki is jelezném a problémát, hogy odáig rendben van, hogy átmennek 1-1 délután, de mindennek van határa...én Minden egyes kulcsot visszakérnék, ugyanis mivel neked semmi közöd nincs azokhoz a gyerekekhez azon kívül hogy a párod gyerekei, semmiféle jogon nem mászkálhatnak be a lakásodba úgy, hogy otthon sem vagy! Engem ez nagyon felháborított most...
Ha a párod ezt nem érti meg, hogy ez így nem állapot, szó nélkül zárat cserélnék és egyszerűen nem engedném be a gyerekeket ha ott vannak. Ha pedig apuka kérdezi, hogy miért nem, közölném, hogy nem voltam otthon épp, és nem szóltak előre....
Hat ez azert eros tulzas, h bemennek, mikor senki nincs otthon es felturnak, megdezsmalnak mindent. Ezt semmilyen szinten nem szabad engedni, nem is ertem!
Allitsd le a gyerekeket es egyidejuleg beszelj a szulokkel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!