Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az olyan anyákró...

Mit gondoltok az olyan anyákról, akiknek fontosabb a kapcsolatuk mint a gyerekeik?

Figyelt kérdés

Sok ilyenről hallottam már, és személyesen is ismerek egy ilyen családot. Az anyának volt több kapcsolata és mindig tanév közepén döntött úgy az anya, hogy ő már pedig az új barátjájoz akar költözni gyerekestül (10,7 évesekről van szó). Mivel ez iskola közben volt a gyerekeket már nem vették fel ugyanabba az évfolyamba és évet kellett ismételniük. Ezt az anya még kétszer eljátszotta.

Tudom sokan azt mondják mit törődik bárki is vele, ez az ő élete, azt csinál amit akar. De senki sem gondol a gyerekekre? Milyen anya az, aki csak egyik hapsi után megy a másikra és a gyerekeire meg nem is gondol. Nem is érdekli, hogy netán barátai voltak ott, majd szerez másikat. A későbbiekben meg aztán el is várja, hogy mindenben segítsenek a gyerekei, mert ő nevelte őket. Tényleg ennyire elfogadott, hogy egy felnőtt ember, akinek még kiskorú gyerekei vannak, így viselkedjen? Az ő álláspontja? Ő egy nő és neki is vannak vágyai, amit ki akar elégíteni. No de gyerekeid is vannak! Azok nem érnek semmit sem ilyennek?

UI.:Az anya a szüleivel megszakította a kapcsolatot, volt férje szüleivel szintén, gyerekek egyiket sem ismerték. Testvére egyiknek sincs, szóval a gyerekeknek nincs más választásunk mint az anyával maradni amíg még kiskorúak.

2016. szept. 20. 14:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
27%
Egyszerűen nem való anyának.Nem csodálkoznék, ha a gyerekek intézetben kötnének ki.
2016. szept. 20. 14:13
 2/14 anonim ***** válasza:
29%
az, hogy ne hívd az ilyet anyának mert nem az.
2016. szept. 20. 14:23
 3/14 anonim ***** válasza:
85%
Nem látom értelmét ennek a köpödésnek, és furának tartom, ha valakinek erre szüksége van. Csak mert másik iskolába megy valaki, még nem kell visszalépnie előző évfolyamba. Nem ismerem az anya indítékait sem, lehet, hogy anyagi kényszer vitte rá a költözésre. Így elmesélve könnyű ítélkezni, de valószínűleg az anya elmondásába másképp hangzana a sztori.
2016. szept. 20. 14:30
 4/14 anonim ***** válasza:
80%

Hol van a gyerekek apja? Őt nem érdekli a saját gyerekeinek a sorsa? A nagyszülők? Érdekes ilyenkor mindenki hallgat.

Egyébként az a normális, ha a házastárs a legfontosabb akár nő akár férfi az illető, a gyerekeknek is az a legjobb. Ezek a szülők nem ragadnak rá a felnőtt gyerekeikre.

A fent leírt helyzetben sajnos nem erről van szó. Ott az anya a szeretethiányát akarja különféle kapcsolatokkal pótolni. Sajnos a gyerekek isszák meg a levét. Gondolom apuka is hasonló utat jár be, de ő le se sz..ja közben a gyerekeit.

Egyébként olyan nincs, hogy nem veszik át tanév közben a gyereket ugyanarra az évfolyamra. Vagy túl sokat hiányoztak a gyerekek, ezért nem volt érvényes a tanév, vagy megbuktak. Ennek ellenére sajnálatra méltó a történetben szereplők sorsa.

Ha nagyon zűrös a helyzet jelentheted a gyámügynek, de ezzel a lépéssel óvatos lennék. Jobb lenne az anyával vagy a rokonokkal beszélni. Inkább, mint a hátuk mögött segítő szándék nélkül kitárgyalni őket.

2016. szept. 20. 14:33
 5/14 A kérdező kommentje:

Megértelek, de ezek az ő szavai: "Én is csak egy nő vagyok és mint minden más nőnek, nekem is vannak vágyaim, amit én ki akarok elégíteni." Ugye mondanom sem kell, hogy milyen vágyakról is beszélünk most itt. Pénze van dögivel, szóval nem, nem a megélhetés céljából hurcolta a gyerekeit az ország egyik feléből a másikba.

Az apjuk meghalt, apai részről a nagyszülők úgyszintén. Az anya meg semmi esetre sem akarja, hogy az ő szülei lássák a gyerekeket, mert utálja a szüleit, mivel tönkretették az ő életét.

Az iskolával meg nem tudom pontosan mi is történt, de annyit tudok, hogy valami ok miatt évet kellett ismételniük.

2016. szept. 20. 14:41
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Nyílván nem jó ha valaki így rángatja a gyerekeit iskoláról iskolára, főleg nem többször. Egyszer még oké, főleg ha nyomós indok van rá, de többször és "hobbiból" nem, főleg ha az előző iskola jó volt és szerette a gyerek.

De én ismerek olyat is (osztálytársam volt 1,5 évig), akinek az anyja folyton munkát váltott, és mindig más városokban, és ezért kellett folyton iskolát váltani, szóval vannak ilyen sorsú gyerekek is, kinek mi jut.

2016. szept. 20. 14:57
 7/14 anonim ***** válasza:
80%

Nem tudom akkor sem, hogy ennek így mi lehet az értelme. "Ki tud válogatottabb jelzőket gyűjteni" anyanyelvi vetélkedő vagy mi? És akkor mi lesz, jobb lesz valami? Ha az anya nemtörődöm és elhanyagolja a gyerekeit, mert nem fontosak neki, akkor a gyerekek születése óta, sőt, terhesség óta halmozódhatnak már a problémák, nem költözés lesz a legnagyobb gond vagy hogy hogy lesznek a gyerekeknek új barátai. Hogyha egyébként rendesen gondoskodik róluk és szereti őket, akkor meg semmi bajuk nem lesz a költözéstől.

Tudjátok, máskor meg mindenki azt harsogja, hogy ne oldódj fel az anyaságban, ne csak a gyerekre gondolj mert mártír leszel meg elhízott meg topis és már nem is leszel nő. Meg áldozz magadra időt és te is ugyanolyan fontos vagy mint a gyerek.

Hányadjára költöznek?

2016. szept. 20. 14:58
 8/14 A kérdező kommentje:

És én ezzel egyet is értek, kedves válaszoló. Egy szóval sem mondom, hogy attól mert egy nő anya lett, már nem is törődhet magával. Teljesen egészséges dolog, hogy szereted a gyerekeidet, de attól még magadról sem mondasz le. De itt nem éppen ez a helyzet.

A gyerekek szerették az iskolát, voltak barátaik, de a költözés után még a kedvük is elment tőle, mert most minek keressen szegény barátokat, ha a kedves anyuka megint összepakol és azt mondja megyünk mert most valahol máshol vár rám egy pasi.

Azt, hogy mennyire szereti a gyerekeit nem tudom, de szerintem ezek mellett nem is nagyon szeretheti őket. Amúgy nem is dolgozik, valami ok miatt otthon van és rokkantnyugdíjat szed. Nem Magyarországról van szó, szóval ez nem éppen egy kis összeget jelent. A gyerekeire még csak nem is főz, inkább csak elnézi, hogy konzerveken meg egyéb nem túl egészséges dolgokon élnek. DE ha éppen a pasival él együtt akkor 7 fogásos ebédet készít és mutatja a nagyon szerető, konyhatündér anyát. A pasik meg többynire ezért is hagyják őt el, mert egy idő után észreveszik, hogy nem is az akinek mutatta magát.

2016. szept. 20. 15:10
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Jaaaaa.... más országban meg pláne más a helyzet. Bár rokkantnyugdíjból ott se valószínű, hogy mondható, hogy tele van pénzzel. Persze mihez képest ugye. Sok más országban egyáltalán nem csinálnak ügyet a kötözésből, jellemzően nem is vesznek ingatlant, csak bérelnek, nem mindenki ilyen röghöz kötött és szorongó, mint mi, ennélfogva a gyerekek is rugalmasabbak. Az iskolarendszer is, lehet, teljesen más. Bocs én értem, hogy te mindenáron ítélkezni akarsz, de én meg nem akarok. Egyrészt nem ismerem ezt a nőt, másrészt nem látom a világon semmi tetejét.

Ahhoz nagyon hiperprimitívnek kell lenni, hogy kizárólag a testi vágyak miatt bárki megváltoztassa a család életét. Azért ez ahhoz kevés. Ezért azt gondolom, ez csak egy kiragadott mondat lehet.

2016. szept. 20. 15:15
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Főzni eg ritkán szoktak akár csak az osztrák háziasszonyok is, hát még annál is messzebb. Hétköznap a mirelitkaja a max. Ezt is el lehet ítélni, de lehet, hogy egy kevésbé túlhajszolt ember kevésbé idegbeteg? Hm nem is tudom.
2016. szept. 20. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!