Hogyan kezelnétek ezt a szomszédot?
Van egy két és fél éves kisfiunk, elismerem, hogy óriási hisztiket tud levágni, nagyon határozott egyéniség, nála tényleg földön fetrengős hisztikben nyilvánul meg a dackorszak, így reagál ha valamit nem engedünk amit nagyon szeretne, de mégsem engedhetünk meg mindent csak úgy a békesség kedvéért, muszáj vele harcba szállni naponta többször is, ez van, nem akarok kis zsarnokot nevelni belőle. Amúgy nagyon okos, tüneményes, stb... csak hát ha hisztizik, akkor kő kövön nem marad.
Na most a legdurvább harc mindig este a fürdésnél van. Először azért kiabál szó szerint mint akit nyúznak, mert nem akar fürdeni menni, utána pedig azért, mert nem akar kijönni. Ez este 8 és fél 9 között elég hangos hisztivel, sírással, kiabálással jár. Mindent megpróbáltunk már, de ilyenkor nem igazán lehet kizökkenteni, nagyon ritkán sikerül valamivel, de jobbára minden nap folyamatos a hiszti ebben a fél órában. Tisztálkodni pedig ugye kell.. Utána amikor már ágyba kerül megnyugszik, olvasunk, beszélgetünk, elalszik.
Az alsó szomszédunkkal amúgy sem vagyunk sajnos jóban, egy elég háklis idősebb néni. Amikor nem volt gyerekünk már akkor is minden baj volt neki (szerinte egész nap magassarkúban járkálok, ami persze nem igaz, egész nap tologatjuk a bútorokat, amit miért is tennénk?... mellesleg a gyerekünk születéséig mindketten dolgoztunk egész nap...stb...)
Szóval most kapva kapott ezen a sírás témán, és kb. minden nap felkopog, feljön, stb.. már azzal is fenyegetett minket, hogy szól a védőnőnek, vagy a gyámügynek, mert biztos benne hogy bántjuk a gyerekünket. Hogyan kezelnétek? Sajnálom, hogy ez van, és remélem leszokik majd róla a fiunk... tényleg nem igazán tudok mit kezdeni a helyzettel... Nem tartós "zaj", nem későn fürdetjük, én azt gondolom, hogy ennyi kibírható lenne, egy panelban együtt kell élni ezzel... de a néni máshogy látja :D...
Mi lehet a megoldás?
Gratulálok, ehhez és az "igenisekkel" alátámasztott, szakmai érvrendszeredhez is.
.... igen, erre gondoltam: három gyerek nem ad szakmai érvrendszert és tudást, maximum egyedi tapasztalást, a következmények levonása nélkül.
És most bocsáss meg, de én nem megyek bele ebbe az anyuci-cicaharcba, eddig is erre próbáltam utalni.
Kérdező: amiket írtam neked eddig, azt a szakmai hozzáértésem diktálta, jó szándékkal. Meríts belőle, hasznodra válik. Sok sikert!
Kedves 55-ös! Nem tudom, hogy mi a szakmád, mindenesetre úgy gondolom a hozzászólásaid alapján, hogy félreértetted az általam leírtak nagy részét, de semmi gond, megköszönöm, hiszen azt írod a szakmai hozzáértésed diktálta.
A gyk nem egy szakmai fórum, gondolom, hogy a hozzászólok nagy része gyakorló édesanya és nem pszichológia professzor, az ő tapasztalataikat sem szabad semmiképpen lenézni, és anyuci-cicaharcnak minősíteni... én minden segíteni szándékozó hozzászólásnak örültem, függetlenül a válaszolók szakmai múltjától.
Azt mondod azért van a hiszti mert belemerül a játékba. Szólj neki időben, hogy ha befejezted azt a várat, rajzot stb, akkor elpakoljuk a játékokat és indulunk fürdeni. -és tegyetek is így, legyen egy átmenet, amikor befejezheti az adott játékot.
És a fürdés végén ugyanígy, lehet akár egy homokóra egy ébresztőóra beállítva, hogy addig lehet játszani, fürdeni amíg az megy, és jelezd neki, hogy lassan kiszállunk, ne csak félbeszakítsd a játékban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!