Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kezelnétek ezt a...

Hogyan kezelnétek ezt a szomszédot?

Figyelt kérdés

Van egy két és fél éves kisfiunk, elismerem, hogy óriási hisztiket tud levágni, nagyon határozott egyéniség, nála tényleg földön fetrengős hisztikben nyilvánul meg a dackorszak, így reagál ha valamit nem engedünk amit nagyon szeretne, de mégsem engedhetünk meg mindent csak úgy a békesség kedvéért, muszáj vele harcba szállni naponta többször is, ez van, nem akarok kis zsarnokot nevelni belőle. Amúgy nagyon okos, tüneményes, stb... csak hát ha hisztizik, akkor kő kövön nem marad.

Na most a legdurvább harc mindig este a fürdésnél van. Először azért kiabál szó szerint mint akit nyúznak, mert nem akar fürdeni menni, utána pedig azért, mert nem akar kijönni. Ez este 8 és fél 9 között elég hangos hisztivel, sírással, kiabálással jár. Mindent megpróbáltunk már, de ilyenkor nem igazán lehet kizökkenteni, nagyon ritkán sikerül valamivel, de jobbára minden nap folyamatos a hiszti ebben a fél órában. Tisztálkodni pedig ugye kell.. Utána amikor már ágyba kerül megnyugszik, olvasunk, beszélgetünk, elalszik.

Az alsó szomszédunkkal amúgy sem vagyunk sajnos jóban, egy elég háklis idősebb néni. Amikor nem volt gyerekünk már akkor is minden baj volt neki (szerinte egész nap magassarkúban járkálok, ami persze nem igaz, egész nap tologatjuk a bútorokat, amit miért is tennénk?... mellesleg a gyerekünk születéséig mindketten dolgoztunk egész nap...stb...)

Szóval most kapva kapott ezen a sírás témán, és kb. minden nap felkopog, feljön, stb.. már azzal is fenyegetett minket, hogy szól a védőnőnek, vagy a gyámügynek, mert biztos benne hogy bántjuk a gyerekünket. Hogyan kezelnétek? Sajnálom, hogy ez van, és remélem leszokik majd róla a fiunk... tényleg nem igazán tudok mit kezdeni a helyzettel... Nem tartós "zaj", nem későn fürdetjük, én azt gondolom, hogy ennyi kibírható lenne, egy panelban együtt kell élni ezzel... de a néni máshogy látja :D...

Mi lehet a megoldás?

2017. máj. 4. 08:58
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
49%

Nem, nem érted.

A gyerek habitusa tök független attól, hogy túltolja a hároméves dackorszakot éppen. Teljesen mindegy, hogy vezérke vagy nem vezérke. A hároméves dackorszak minden gyerekben előfordul és az énhatárok kijelöléséről szól, valamint arról, hogy megpróbálja a világot befolyásolni. Ez egy normális fejlődési fázis, minden gyerek átesik rajta.

Az viszont nem normális, hogy -te írtad- ilyen gyakorisággal és ilyen erővel.

Ez esetben mindegy, hogy vezérke vagy sem. És most ezen a ponton olvasd el újra az előző hozzászólásomat. Ha ezek után sem érted, akkor csak nem akarod.

2017. máj. 4. 14:47
 42/57 anonim ***** válasza:
63%
41 egyáltalán nem mindegy! Nagyon is függ a gyerek habitusától a hisztizés hevessége és gyakorisága! A dackorszakban is!
2017. máj. 4. 14:50
 43/57 anonim ***** válasza:
65%

Feladom, komolyan.

A gyerek egyénisége nem minden esetben befolyásolja a fejlődési fázisok hevességét. Azaz: nem azért erősebb vagy gyengébb a 3 éves dackorszak, mert vezérke az illető.

Gyk. ez NEM jelenti azt, hogy semmilyen hatással nincs a habitus a korszakváltásokra.

2017. máj. 4. 14:55
 44/57 anonim ***** válasza:
13%
Nos, az én gyerekem is hisztis volt. Már írtam, megakadalyozni nem tudtam, hogy elkezdje, de megoldottam, hogy abba hagyja pár percen belül. Eltereltem a figyelmét játékkal, hátat fordítottam neki, ott hagytam, tapsoltam, videózni kezdtem: mikor épp mit hozott a helyzet. Mindig abbahagyta. Félórás műsort a budos életben nem tudott alakítani, de még 10 perceset sem. Pici logikus gondolkodás, elvégre te vagy a felnőtt, neked kell nevelni
2017. máj. 4. 14:55
 45/57 anonim ***** válasza:
68%
Persze hogy függ a személyiségtől 41-es! A nagyobb fiam egy nyugis gyerek, mindig is az volt, a dackorszakos hisztijeit össze sem lehet hasonlítani a kisebb fiaméval meg a lányoméval. Ők mind a ketten "vezérkék" ahogy fogalmaztál. Na ők földhöz verős hisztizősek voltak ahogy a kérdező gyereke. Nem kell pszichológiai doktori hozzá: aki erősebb egyéniség az erősebben fitogtatja az akaratát.
2017. máj. 4. 14:57
 46/57 anonim ***** válasza:
61%

Írtad, hogy a szomszéd akkor is zajt vélt hallani, amikor még nem volt gyereketek és ti dolgoztatok.

Na, most, nem tudod úgy "elhallgattatni" a gyereket, és saját magatokat sem, hogy ne zavarja az illetőt, mivel őt akkor is zavarja a zaj, amikor ti nem is vagytok otthon és kuss van.

Élni az életet meg csak kell, azért ne szóljon már, hogy a wc-t is lehúzzátok, azért meg végképp ne, hogy néha hall egy-egy sírást.

Ne foglalkozz vele. Ha a többi szomszédot nem zavarja a gyereked, akkor valszeg nem veletek van a baj, hanem a banyával. A gyámügyet meg nyugodtan kihívhatja.

2017. máj. 4. 14:58
 47/57 anonim ***** válasza:
29%

Maradjunk annyiban, hogy a szezont kevered a fazonnal. A dackorszak nem "fitogtatja az akaratát", az a hiszti. Az két különböző dolog. Ezek megkülönböztetéséhez kell a pszichológia doktori.

2017. máj. 4. 15:00
 48/57 A kérdező kommentje:
Hát az én gyerekem baromi kitartóan tud hisztizni, el lehet jönni, meg lehet nézni. Elterelni néha el lehet, néha nem. Amúgy ezt valban rosszul fogalmaztam meg, nem fél órás a hiszti, fél óra a fürdés, az elején van egy nagy hiszti, amikor nem akar bemenni, meg a végén amikor nem akar kijönni, közben vígan játszik. Ergo: 5-10 perc baromi kemény hiszti, 20 perc játék a kádban, 5-10 perc baromi kemény hiszti a végén.
2017. máj. 4. 15:01
 49/57 anonim ***** válasza:
59%
#47 de itt a hiszti (vagyis akarat fitogtatás) milyenségéről beszélünk!!! Ehhez meg csak 8. osztályos szövegértési képesség kell, és megint csak nem pszichológia doktori. Az pedig igenis függ attól, hogy nagyon akaratos gyerekről van-e szó, vagy simulékonyabbról.
2017. máj. 4. 15:04
 50/57 anonim ***** válasza:
7%

Ez a funkcionális analfabétizmus határait súrolja, komolyan ...

43-as hsz.

2017. máj. 4. 15:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!