Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogy kezelnétek a következő...

Ti hogy kezelnétek a következő orvosi hozzáállást?

Figyelt kérdés

Kedden nagyműtétje lesz a kicsinek, hétfőn fekszünk be. Jó lett volna egészségesen kibírni. Nem sikerült. Gondoltam sietek az ügyeletre, hátha még időben elcsípnénk a bajt. Elvittem a legközelebbi városba a gyerekügyeletre. De nem oda tartozunk. Viszont a helyi felnőtt ügyeletre nem akartam. egyrészt órákat várni aztán 40 fokba kocsikázni, bármikor rohamozhat. Azt akartam gyerekorvos lássa. Senki nem volt a váróban, örültem is. De amit bent kaptam, soha nem felejtem el. Gúnyosan hangosan leszidptt, hogy mi nem oda tartozunk, ő nem azért van ott, hogy a mi városunkat is ellássa. Nem igaz, hogy nem lehet megérteni, hogy van nekünk is saját ügyeletünk. Az már a mi bajunk, hogy gyerekügyelet nincs. Se köpni se nyelni nem tudtam. Ez az alázás ment olyan 4-5 percig amíg az asszisztens bevitte az adatokat. Ha a kicsi nem lenne enynire problémás bekockáztattam volna, hogy csapot papot otthagyok.De miatta nem. Ellátta, aztán mondta mostmár ne menjünk sehova. De ez a megalázás. És a végén mikor én is pár szóban közöltem, hogy velem ilyen lenézően senki nem beszélt még, főleg nem gyerek előtt. Tiltakozott, hogy ő nem beszélt lenézően.

Igaza volt, nem oda tartozunk. De a mi esetünkben fontosank tartottam a gyerekorvost. Annyi baj van, ez még belénk is rúgott. Hát nehezen viselem.

2016. júl. 2. 17:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
42%
Sajnálatos, és megdöbbentő. Ilyen esetekben nem értem, hogy mi a fenéért ment orvosi pályára. Egyébként is kötelessége ellátni, komment nélkül. A lényeg, hogy erősen elgondolkodnék, hogy bepanaszolom a betegjogi képviselőnél.
2016. júl. 2. 17:44
 2/11 anonim ***** válasza:
59%

Az én férjem orvos, mégis, amikor szükségem lett volna orvosi segítségre a tulajdonképpeni kollegája (nem ismerik egymást de ugyanabban a kórházban dolgoznak) volt olyan paraszt velem, hogy a szám tátva maradt...

Miután megemlítettem, hogy a férjem is orvos, már kedvesre váltott, de addig a percig néztem, hogy ez emberségből zéró :(

Sajnálom. Gyógyulást a gyereknek.

2016. júl. 2. 17:58
 3/11 anonim ***** válasza:
78%

Jobbulást a kicsinek.

De kizárt, hogy ne legyen valahol nektek gyerekorvosi ügyelet.

2016. júl. 2. 18:05
 4/11 anonim ***** válasza:
27%
Én már meg se lepődök. Annyira gáz, az egész orvosi ellátás Magyarországon, hogy bármennyire is elszomorító, nem ér meglepetésként engem, hogy így kezeltek titeket. Jobbulást a gyerekednek!
2016. júl. 2. 18:14
 5/11 anonim ***** válasza:
55%
Ha a gyerek nem volt eletveszelyben, akkor jogosan jegyezte meg, hogy nem oda tartoztok. A stílus vitatható, de a tartalom nem.
2016. júl. 2. 18:52
 6/11 anonim ***** válasza:

Hat sajnos ez igy van nalunk is.

En a felnőtt ügyeletre vittem be a 2 hónapost mert hasmenést volt amire smecta-t kaptunk, Es 2 nap mulva laza is lett 5 orat sirt egyhuzamban a lazkup nem maradt meg benne, ezert bevittem ejszaka. 30 perc volt mire kijött a doki majd közölte ez a gyerek csak aludni szeretne, hat nem éreztem jol magam 😀

Illetve h semmi fontos baj nincs vele, mondom neki de csak 2 honapos ...

Jo akkor is faj a hasa ...

Mikor jöttünk el meg oda szúrta h most biztos nem fog aludni mert meg tekergették ..

Ne törődj vele a dr. Sem jelent semmit emberség szempontjából.

Jobbulastnektek

2016. júl. 2. 19:49
 7/11 anonim ***** válasza:
26%

én elküldtem volna az anyjába,de csak miután ellátta a gyereket. bár mi pestiek vagyunk,legközelebb tudnám máshova vinni,vidéken ez sokkal kiszolgáltatottabb.

egy szülőnek honnan kéne tudni megállapítani,hogy van-e életveszély? ezért viszem orvoshoz,lássa el bammeg!

2016. júl. 2. 21:18
 8/11 A kérdező kommentje:

Én olyat még nem hallottam, hogy csak életveszéllyel lehet menni a sima gyerekorvosi ügyeletre, ahol gyerek háziorvos rendel. Életveszéllyel már máshova megyünk.

Mint mondtam igaza volt, hogy nem oda tartozunk. De mivel nálunk NINCS gyerekorvosi ügyelet így jót akartam agyereknek. Évek óta próbál az önkormányzat vmit, de nem jutnak sehova. 30ezres város és rendes gyerekorvos is csak kettő van az egész városra!

Számunkra ha ma reggelre beteg lett és nem kap gyógyszert, hétfőre még betegebb lesz. Bár úgy tűnik esélyünk sincs a gyógyulásra így egy olyan műtét kerül halasztásra amit viszont az életét ronthatja.

Pontosan a stílussal volt bajom és esik rosszul azóta is.

Köszönöm a jókívánságokat!

2016. júl. 2. 21:39
 9/11 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem milyen műtétről van szó?És hogy értetted hogy rohamozott?epilepsziàs ?Ezért mentetek?
2016. júl. 2. 22:47
 10/11 anonim ***** válasza:

Nézd, bármi baja is volt, ha betegség, épeszű orvos nem fogja kedden megmuteni.

Nyilván nem csak életveszéllyel lehet az ügyeletre menni. A sok okos megy kezdődő torokfájással, hetek óta tartó egyéb problémával, olyan dolgokkal, amikkel mehetne a saját haziorvosahoz is. Külföldön ilyenekkel eleve nem is fogad az ügyelet, ha mégis kövérek a balhét, hogy te milyen nagyon beteg vagy, akkor érkezik majd a számla róla. Magyarországon azt hiszik, az ügyelet arra való, hogy ne kelljen napkozben, munkaidoben várakozni.

2016. júl. 3. 06:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!