Ennyire unoka kisajátítós anyóst hogyan kezelnétek?
Állj a sarkadra és kész. Mondd meg, hogy "Anyuka, NEM!". Legyél határozott! Ha balhé lesz belőle, akkor az lesz, majd megbékél. Kell neki két büdös nagy pofon szóban, hogy vegye magát észre. Engem ugyan nem érdekelne, ha berágna, addig is nyugtom van.
A sógornőmet végignéztem, ahogy a saját anyja tépi ki a kezéből a gyereket. Töketlenül állt egy helyben, nemcsoda, hogy kész depresszió volt. Úgy kellett kirángatnunk ebből az állapotból.
Állj a sarkadra és ne hagyd, hogy kivegye a kezedből. Ez ilyen egyszerű. Amikor pedig kitalálja, hogy azonnal átmentek, akkor azt mondod, hogy NEM.
Jujj, nagyon vigyázz, mert még a tejed is elapadhat egy ilyen embertől - a stressztől!
Rendben, hogy ő a nagymama, de azért vannak határok. Mindenképp tudasd vele, hogy vegyen vissza, mert ő a Te gyermeked, te szülted, te vagy az anyja.
4-es 5-ös jókat írtok :-)
azért nem mondom,hogy nem,mert nagyon gázul jön ki,hogy mindig ÉN mondjam,hogy nem megyünk,ha szólók a férjemnek,hogy most nem akarok (pl. emlékszem a lányom névnapján 15 hónapos volt,este 11ig kellett ott ülni) ő annyival oldja meg,hogy nem veszi fel a telefont. az csörög,csörög 5 percenként,de tényleg 20x is hív egy nap és mikor elpattan a cérna,hogy vedd már fel,ő megbeszéli másnapra vele :s
6-os ez így is volt,pontosabban nem is nagyon indult be, de mondjuk mitől nálam se volta baba, mikor végre összevesztünk és kicsit visszavett,utána lett de kínnal keservvel
Egyszer normálisan, de határozottan elmagyaráznám neki. Ha nem érti, akkor még egyszer elmondanám, még mindig nyugodtan, de határozottan, hozzátéve, hogyha most sem érti, akkor ilyen és ilyen következményei lesznek, pl. nem veszitek fel a telefont, annyit sem fogtok átmenni, mint eddig.
A gyereket nem hagyni, hogy kivegye a kezedből, meg kell neki határozottan mondani, hogy miben kell segítség, én ugyan biztos nem hagynám csak azért, hogy ne konfrontálódjunk. Elhiszem, hogy unod, és valóban a férjednek kellene leállítania. Megmondanám a férjednek a helyedben, hogyha nem állítja le, akkor leállítod te, de abban nem lesz köszönet.
Állj a sarkadra. Ha nem ért a szóból, akkor pedig be kell szüntetni a látogatását. A férjed mehet, a gyereket is mondanám, hogy viheti, de az ételallergiája miatt gondolom figyelni kell rá, úgyhogy a gyereket sem engedném így el. A telefont meg félre kell tenni, akkor foglaltat jelez neki, és nem tud hívni. Ha mobilon hív, akkor pedig be kell állítani számletiltó programot, és feketelistára tenni, ami szintén foglaltat jelez neki, ha hív.
Mindezt én előre közölném vele. Vagy vegyen vissza, vagy viselje a következményeit. elnőtt emberek vagytok, külön család, nem normális, amit ő csinál, és bocs, ha durva leszek, de ti sem, ha ezt eltűritek. Drukkolok, hogy sikerüljön rendezni a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!