Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ennyire unoka kisajátítós...

Ennyire unoka kisajátítós anyóst hogyan kezelnétek?

Figyelt kérdés
Útón van a 2.baba,így előre gondolkozom,hogy adjam finoman,de érthetően majd a tudtára,hogy vegyen vissza. Mikor az első megszületett, este,ő már másnap jött be és vette is fel a babát. Nincs ezzel baj,csak éppen nem tette le... 3 óránként 10 percre volt nálam,amíg etettem,még a büfiztetést se csinálhattam én,mert kitépte a kezemből,hogy majd ő. Ez mind a 3 nap így volt,este kilencig. Majd hazamentünk,azt alig tudtam kibekkelni,hogy aznap ne jöjjön,de utána állandóan nálunk volt. Nehezen volt tej ezért az elején (hiszen nálam se volt szinte) így mikor kivette a kezemből hogy megeteti (akkor üvegből etettem) én meg bepöccentem,hogy már a napi párszor tíz perc evésre se lehet nálam (épp mondta,hogy ő majd éjjel is ott alszik) akkor kicsit visszavett. Jobb a helyzet,igaz ragaszkodik a heti 1 látogatáshoz,ezzel nem lenne baj DE kitalálja hogy márpedig mi most átmegyünk,és kész,szó szerint vasárnap képes 20x telefonálni,de tényleg 20x hogy mikor megyünk már. Névnap,vasárnapok,télapó,karácsony,szilveszter mind mind egész napos telefoncsörgés majd rongyolás hozzájuk :-( Meg nem olyan egyszerű a heti 1 sem,mert étellallergiás a lányunk,és próbálom a fejébe verni mi ehet mit nem,egyenlőre a nem eszik ott semmit korszak van,ami nem az igazi,hogy még az utolsó levest is csomagoljam,mint egy málhásszamár már annyi cuccot vigyek oda.Azért kibírom még ezeket, de gyanús,hogy már mondta na most ha meglesz a 2. szükség lesz ám a nagyira... Rossz jel :s Férjem azt mondja,ó hát jön segíteni,de a segítség nála az,hogy a gyereket fogja amíg én főzők,mosok,takarítok szóval kinek mi a segítség... Az igaz,hogy nagyon nagyon szereti az unokáját,erre nem lehet panaszom,odáig van érte,csak bárcsak megértené,hogy külön család is vagyunk(miért kell minden szilvesztert stb ott tölteni??),meg,hogy más az unoka és más a saját gyerek.(többet volt nála mint nálam) Ti hogy kezelnétek,mit mondanátok,csinálnátok?
2015. dec. 20. 18:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Változtass, akar holnaptól. Tudod kit ugraltatna így az anyósa...
2015. dec. 20. 18:05
 2/12 A kérdező kommentje:
de ez az,hogy hogyan? ha finoman mondom,hogy most pl. ez meg az a dolgom,ezért nem mennék át, akkor erősködik,hogy de de csak egy kicsit, vagy ha én nem tudok ő jön szóval a finom módszer nem válik be,mert sajnos pofátlanul erőszakos :-( de bunkó se lehetek,mégiscsak a férjem édesanyja ha leordítjuk egymás fejét,ő attól átmegy,csak nekem lesz gáz a helyzet
2015. dec. 20. 18:11
 3/12 anonim válasza:
legyél vele kettesben és barátilag normális hangnemben mondd el neki hogy külön család vagytok és majd ha szükséged van segítségre mindenképp szólsz.. És többet szeretnél lenni TE a Saját GYEREKEIDDEL..
2015. dec. 20. 18:16
 4/12 curáku ***** válasza:
100%

Állj a sarkadra és kész. Mondd meg, hogy "Anyuka, NEM!". Legyél határozott! Ha balhé lesz belőle, akkor az lesz, majd megbékél. Kell neki két büdös nagy pofon szóban, hogy vegye magát észre. Engem ugyan nem érdekelne, ha berágna, addig is nyugtom van.

A sógornőmet végignéztem, ahogy a saját anyja tépi ki a kezéből a gyereket. Töketlenül állt egy helyben, nemcsoda, hogy kész depresszió volt. Úgy kellett kirángatnunk ebből az állapotból.

Állj a sarkadra és ne hagyd, hogy kivegye a kezedből. Ez ilyen egyszerű. Amikor pedig kitalálja, hogy azonnal átmentek, akkor azt mondod, hogy NEM.

2015. dec. 20. 18:23
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én megbeszélném ezt a férjemmel, az ő anyja, konfrontáljon vele ő. Mégis csak más hallania a saját fiától mint a menyétől, szerintem jobban hallgatna rá és kisebb a sértődés, összeveszés esélye. Na szóval elmondanám ezt a férjemnek, először vele jutnék egyességre, és onnantól az ő feladata ezt úgy megbeszélni az anyával, hogy lehetőleg ne rád kenje, hogy te nem akarod meg stb., hanem a családot képviselje a mondandójával. Lehet h elavult de nálunk bevált, hogy érzékeny témában mindig az adott fél beszél a saját szüleivel. Egyrészt érzelmileg is elfogadóbb lesz az anyósod másrészt mégiscsak jobban szót értenek, kevesebb a félreértés, a rossz fogalmazás stb., sokáig együtt éltek jobban ismerik egymás érzékeny pontjait, jobban tudják hogy kell jól kommunikálni helyesen a családjukban.
2015. dec. 20. 18:26
 6/12 anonim ***** válasza:

Jujj, nagyon vigyázz, mert még a tejed is elapadhat egy ilyen embertől - a stressztől!

Rendben, hogy ő a nagymama, de azért vannak határok. Mindenképp tudasd vele, hogy vegyen vissza, mert ő a Te gyermeked, te szülted, te vagy az anyja.

2015. dec. 20. 18:30
 7/12 A kérdező kommentje:

4-es 5-ös jókat írtok :-)

azért nem mondom,hogy nem,mert nagyon gázul jön ki,hogy mindig ÉN mondjam,hogy nem megyünk,ha szólók a férjemnek,hogy most nem akarok (pl. emlékszem a lányom névnapján 15 hónapos volt,este 11ig kellett ott ülni) ő annyival oldja meg,hogy nem veszi fel a telefont. az csörög,csörög 5 percenként,de tényleg 20x is hív egy nap és mikor elpattan a cérna,hogy vedd már fel,ő megbeszéli másnapra vele :s

6-os ez így is volt,pontosabban nem is nagyon indult be, de mondjuk mitől nálam se volta baba, mikor végre összevesztünk és kicsit visszavett,utána lett de kínnal keservvel

2015. dec. 20. 18:46
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem kell bunkónak lenni, csak határozottnak. Ha ki akarja venni a kezedből, nem adod, ha hívogat, felveszed, és megmondod, hogy nem alkalmas.
2015. dec. 20. 18:53
 9/12 anonim ***** válasza:
51%
Én sajnos szülés utáni hangulatomban nem válogattam a szavak közül, azt mondtam anyósomnak vagy tiszteletben tartja azt, amit mondok neki vagy nem kell itt lennie.. utólag bocsánatot kértem tőle, megbántottam. Viszont ha azt mondom neki álmos a baba és aludni fog, nem beszél hozzá többet amíg fel nem ébred.
2015. dec. 20. 19:18
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer normálisan, de határozottan elmagyaráznám neki. Ha nem érti, akkor még egyszer elmondanám, még mindig nyugodtan, de határozottan, hozzátéve, hogyha most sem érti, akkor ilyen és ilyen következményei lesznek, pl. nem veszitek fel a telefont, annyit sem fogtok átmenni, mint eddig.

A gyereket nem hagyni, hogy kivegye a kezedből, meg kell neki határozottan mondani, hogy miben kell segítség, én ugyan biztos nem hagynám csak azért, hogy ne konfrontálódjunk. Elhiszem, hogy unod, és valóban a férjednek kellene leállítania. Megmondanám a férjednek a helyedben, hogyha nem állítja le, akkor leállítod te, de abban nem lesz köszönet.

Állj a sarkadra. Ha nem ért a szóból, akkor pedig be kell szüntetni a látogatását. A férjed mehet, a gyereket is mondanám, hogy viheti, de az ételallergiája miatt gondolom figyelni kell rá, úgyhogy a gyereket sem engedném így el. A telefont meg félre kell tenni, akkor foglaltat jelez neki, és nem tud hívni. Ha mobilon hív, akkor pedig be kell állítani számletiltó programot, és feketelistára tenni, ami szintén foglaltat jelez neki, ha hív.

Mindezt én előre közölném vele. Vagy vegyen vissza, vagy viselje a következményeit. elnőtt emberek vagytok, külön család, nem normális, amit ő csinál, és bocs, ha durva leszek, de ti sem, ha ezt eltűritek. Drukkolok, hogy sikerüljön rendezni a dolgot.

2015. dec. 20. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!