Ennyire unoka kisajátítós anyóst hogyan kezelnétek?
Először is, már szülés előtt határozottan beszéljétek meg vele, (ahogy írták előttem, elsősorban a férjed) hogy másodszorra már rutinosabbak vagytok, szeretnétek sokkal több időt kettesben (négyesben tölteni), meg tudjátok oldani egyedül is a baba körüli teendőket.
Ha kivenné a kezemből, és egyértelműen megmondanám, hogy köszönöm a segítséget, de ez már túlzás, én vagyok ennek a babának az anyukája. Nekem kell megtanulnom bánni vele, a babának az én illatomat kell megszoknia, nem másét...stb.
Ami pedig a kötelező látogatást illeti, ne kifogásokat keress, hogy mi dolgod van, hanem higgadtan, egyenesen és tárgyilagosan mondd meg, hogy nagyon köszönöd a meghívást, de nincs kedved sehová menni/ fáradt vagy, és pihenni szeretnél...stb. Ha ellenkezik, akkor is tarts ki az álláspontod mellett, hogy nem mentek, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!