Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ennyire unoka kisajátítós...

Ennyire unoka kisajátítós anyóst hogyan kezelnétek?

Figyelt kérdés
Útón van a 2.baba,így előre gondolkozom,hogy adjam finoman,de érthetően majd a tudtára,hogy vegyen vissza. Mikor az első megszületett, este,ő már másnap jött be és vette is fel a babát. Nincs ezzel baj,csak éppen nem tette le... 3 óránként 10 percre volt nálam,amíg etettem,még a büfiztetést se csinálhattam én,mert kitépte a kezemből,hogy majd ő. Ez mind a 3 nap így volt,este kilencig. Majd hazamentünk,azt alig tudtam kibekkelni,hogy aznap ne jöjjön,de utána állandóan nálunk volt. Nehezen volt tej ezért az elején (hiszen nálam se volt szinte) így mikor kivette a kezemből hogy megeteti (akkor üvegből etettem) én meg bepöccentem,hogy már a napi párszor tíz perc evésre se lehet nálam (épp mondta,hogy ő majd éjjel is ott alszik) akkor kicsit visszavett. Jobb a helyzet,igaz ragaszkodik a heti 1 látogatáshoz,ezzel nem lenne baj DE kitalálja hogy márpedig mi most átmegyünk,és kész,szó szerint vasárnap képes 20x telefonálni,de tényleg 20x hogy mikor megyünk már. Névnap,vasárnapok,télapó,karácsony,szilveszter mind mind egész napos telefoncsörgés majd rongyolás hozzájuk :-( Meg nem olyan egyszerű a heti 1 sem,mert étellallergiás a lányunk,és próbálom a fejébe verni mi ehet mit nem,egyenlőre a nem eszik ott semmit korszak van,ami nem az igazi,hogy még az utolsó levest is csomagoljam,mint egy málhásszamár már annyi cuccot vigyek oda.Azért kibírom még ezeket, de gyanús,hogy már mondta na most ha meglesz a 2. szükség lesz ám a nagyira... Rossz jel :s Férjem azt mondja,ó hát jön segíteni,de a segítség nála az,hogy a gyereket fogja amíg én főzők,mosok,takarítok szóval kinek mi a segítség... Az igaz,hogy nagyon nagyon szereti az unokáját,erre nem lehet panaszom,odáig van érte,csak bárcsak megértené,hogy külön család is vagyunk(miért kell minden szilvesztert stb ott tölteni??),meg,hogy más az unoka és más a saját gyerek.(többet volt nála mint nálam) Ti hogy kezelnétek,mit mondanátok,csinálnátok?
2015. dec. 20. 18:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
10-es vagyok, 8-as válaszát olvasva visszavonom a telefonnal kapcsolatosakat, az jobb, amit ő ír, egyenesen megmondani, hogy most nem alkalmas.
2015. dec. 20. 19:23
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Először is, már szülés előtt határozottan beszéljétek meg vele, (ahogy írták előttem, elsősorban a férjed) hogy másodszorra már rutinosabbak vagytok, szeretnétek sokkal több időt kettesben (négyesben tölteni), meg tudjátok oldani egyedül is a baba körüli teendőket.

Ha kivenné a kezemből, és egyértelműen megmondanám, hogy köszönöm a segítséget, de ez már túlzás, én vagyok ennek a babának az anyukája. Nekem kell megtanulnom bánni vele, a babának az én illatomat kell megszoknia, nem másét...stb.

Ami pedig a kötelező látogatást illeti, ne kifogásokat keress, hogy mi dolgod van, hanem higgadtan, egyenesen és tárgyilagosan mondd meg, hogy nagyon köszönöd a meghívást, de nincs kedved sehová menni/ fáradt vagy, és pihenni szeretnél...stb. Ha ellenkezik, akkor is tarts ki az álláspontod mellett, hogy nem mentek, és kész.

2015. dec. 20. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!