Hogyan kezelnétek ezt a szomszédot?
Van egy két és fél éves kisfiunk, elismerem, hogy óriási hisztiket tud levágni, nagyon határozott egyéniség, nála tényleg földön fetrengős hisztikben nyilvánul meg a dackorszak, így reagál ha valamit nem engedünk amit nagyon szeretne, de mégsem engedhetünk meg mindent csak úgy a békesség kedvéért, muszáj vele harcba szállni naponta többször is, ez van, nem akarok kis zsarnokot nevelni belőle. Amúgy nagyon okos, tüneményes, stb... csak hát ha hisztizik, akkor kő kövön nem marad.
Na most a legdurvább harc mindig este a fürdésnél van. Először azért kiabál szó szerint mint akit nyúznak, mert nem akar fürdeni menni, utána pedig azért, mert nem akar kijönni. Ez este 8 és fél 9 között elég hangos hisztivel, sírással, kiabálással jár. Mindent megpróbáltunk már, de ilyenkor nem igazán lehet kizökkenteni, nagyon ritkán sikerül valamivel, de jobbára minden nap folyamatos a hiszti ebben a fél órában. Tisztálkodni pedig ugye kell.. Utána amikor már ágyba kerül megnyugszik, olvasunk, beszélgetünk, elalszik.
Az alsó szomszédunkkal amúgy sem vagyunk sajnos jóban, egy elég háklis idősebb néni. Amikor nem volt gyerekünk már akkor is minden baj volt neki (szerinte egész nap magassarkúban járkálok, ami persze nem igaz, egész nap tologatjuk a bútorokat, amit miért is tennénk?... mellesleg a gyerekünk születéséig mindketten dolgoztunk egész nap...stb...)
Szóval most kapva kapott ezen a sírás témán, és kb. minden nap felkopog, feljön, stb.. már azzal is fenyegetett minket, hogy szól a védőnőnek, vagy a gyámügynek, mert biztos benne hogy bántjuk a gyerekünket. Hogyan kezelnétek? Sajnálom, hogy ez van, és remélem leszokik majd róla a fiunk... tényleg nem igazán tudok mit kezdeni a helyzettel... Nem tartós "zaj", nem későn fürdetjük, én azt gondolom, hogy ennyi kibírható lenne, egy panelban együtt kell élni ezzel... de a néni máshogy látja :D...
Mi lehet a megoldás?
Nem gondolom, hogy a nénit kellene kezelni.
A fiad, elmondásod szerint földön fetrengős hisztiket rendez napi rendszerességgel, és fürdés közben ordít, mint a fába szorult féreg. Ez nem normális.
Ha panelban laktok, ha nem. A gyereksírás normális, a néha hiszti normális, de ez a napi szintű cirkusz nem normális.
Szakemberként meg csak annyit, hogy eszedbe ne jusson egy túlhevült agyú, túlhevült testű gyerekre (a hiszti felmelegíti az agyat és a estet is) vizet önteni! Arra most nem térek ki, hogy ez milyen elmebeteg módszer, de nagyon komoly károsodást okozhat a testben. V.ö.: áthevült testtel vízbe ugrani. Ugyanaz a mechanizmus, ugyanazok a veszélyek.
te gyereked, neveld meg, nem csecsemő már.
kádba be, mosdás, kádból ki. 15 perc és kész.
2,5 éves a lányunk és hasonló volt pár héttel ezelőtt. (Na jó, ennyire durva nem volt, mint a leírásodban.)
Mikor közöltük, hogy jön a fürdés, akkor ment a sírás, hogy nem akar fürdeni/vetkőzni.
A vetkőzés miatti hisztinek pár napig próbáltam mindennel elejét venni, sikertelenül. Majd egyik este elegem lett és közöltem vele a hiszti legelején, hogy nem vagyok hajlandó vitázni vele. Vagy levetkőzik vagy mehet ruhástól a vízbe (rendes meleg fürdővízbe). Nem hitte el, én meg beleraktam. Annyira meglepődött, hogy még megszólalni sem tudott. Azóta ezzel nincs gond.
A fürdés miatti hisztit meg habfürdővel oldottuk meg. Így van kedve fürdeni. (Igaz nálunk addig volt sírás, amíg a vízbe nem került, utána már nem.)
Bármit, ami eszetekbe jut próbáljátok ki, valami csak beválik nálatok is.
Más részről persze, hogy a szomszédot zavarja a hangoskodás. Beszélni kell vele, hogy mi történik és megpróbáljátok csökkenteni a hangoskodást, de legyen ő is elnézőbb.
Jó ötlet még a hamarabbi fürdés is, csak nyáron nem mindig kivitelezhető. (pl játszótérről nem megyünk haza 4-kor, mert fürdés van.)
Ha nagyon fáradt a lányunk, akkor szoktuk még a tusolást bevetni és sokkal gyorsabb is.
"Ti kisgyermekes család vagytok, ti egy picit (napi fél órát) hangoskodtok. "
Nem napi fél órát hangoskodnak, hanem többet, de a napi fél óra fürdés időben állandó. Hogy te magasról xarsz a szomszedokra, az téged minősít. Nyilván az se zavarna, ha a szomszédod minden nap, amikor végre elaludt a gyerek neki állna fúrni, vagy teljes hangeron zenét hallgatna. Attól, hogy gyereked van, még nem forog körülötted a világ, igenis be kellntartani az együtt élés szabályait. Ha nem megy neked, akkor költözz ki a város szélére, ahol senki sem hall.
A gyereket nevelni kell, le kell foglalni és máris nem hisztizik tovább. Az én gyerekem se volt egyszerű, a hiszti kezdetét nem tudtam megakadalyozni, de azt igen, hogy pár percnél tovább tartson és másokat zavarjon
Ne haragudj, nekem is ennyi idosom van, es egyaltalan nem normalis dolog, hogy MINDEN nap orditva hisztizik a gyerek a furdesen. Valami itt nem stimmel. Meg sem probaltatok megoldani ?
Hamarabb furdetni, tusolni, veletek furdeni?
Ha az en gyerekem egyszer is ezt csinalna akkor nincs furdes aznap!
Ki kéne deríteni miért tiltakozik ennyire a fürdés ellen? esetleg fél, megijedt valamitől? Zuhanyzás? Ha ennyire nem akarja miért tart fél órát a fürdés? Beállítod a kádba, lezuhanyozod, leszappanozod, újra lezuhanyozod és kész, nincs több öt percnél.
A szomszéd néni meg így járt, nem is kell ajtót nyitni, nem érsz rá, hisz a gyerekkel foglalkozol. Nyugodtan jelentsen a védőnőnek.
Szia.Az én fiam "csak" azért ordított,m kikellett jönnie...Nemsokára 3 éves,úgy csinálom,h a kádban megvannak a kis játékai,majd a dugót kihúzom és miután lefolyt a víz várok egy keveset,elmondom neki,h nézd,lefolyt a víz,gyere gyorsan öltözzünk fel,m hideg van és mutatom neki,h vacogok,ő is "vacog"...Aztán gyors összepakol(de ezt 2,5 évesen még nem tette) és kimászik vagy nyúl,h vegyem ki.Ha a vizet nem engedem le,tehát teli kádból venném ki,akkor üvöltés lenne nálunk is...
A másik ami bevált,h a fürcsi előtt elkészítem a tejét,m éjjelre megjagytam a cumisüveget még és nemes egyszerűséggel a kezébeadom amikor törölgetem,felöltöztetem...Lassan elmúlik ez a korszak,m már öltözik egyedül,de 2-2,5 évesen ezek váltak be..Sok szerencsét,reméljük nektek is beválik valami.
Ha ellenségként van kezelve, ugy jo, hogy harcol egy gyerek.
Nem lehet csak ugy dirigálni nekik, ahogy azt mi sem tűrnénk...
A szomszéd PONT JÓ jelzésnek, hogy igenis változtatni kell.
Tisztelet a gyerek felé.igy látatlanban ez hiányzik szerintem.
Utolsó vagyok,a szomszédot elfelejtettem.Ellenségeskedés ellenségeskedést szül.Tehát azt csinálnám,h a néni ha következőleg felmenne akkor felajánlanám neki,h tessék bejönni,nézze meg mit művel a gyermek fürdetésnél,m ő már biztosan tapasztaltabb és esetleg tud 1-2 jó tanáccsal szolgálni.Így megspórolsz pár stressze napot amikor csengetne a rendőrség vagy más és lehet,h a néninek tényleg van ötlete+ bebizonyosodik a számára,h nincs verve a gyermek.Nem kell bemenjen a fürdőbe,csak a fürdő előtt állva hallgassa végig..Ha erre megint ellenségeskedne,h neki mi köze hozzá akkor pedig elmondanám neki,h ez egy 2,5 éves gyermek,nem egy felnőtt akinek eltudom magyarázni,h a nénit zavarja.Ennyi idősen már kellene olyan értelmi szinten lenni,h felfogja..Ha ez sem működne akkor a következőnél megmondanám neki,h feljelentem zaklatásért és innentől kezdve ha gondja vann hívja az ügyvédemet,panaszolja neki.
Nálunk a szomszéddal volt ilyen gond,az egyik lakó állandóan kifogásolta a gyerekek viselkedését,pedig ott nagyobbak voltak a gyerekek (3 és 6) és ő megelégelte ezt.A főbérlőjével együtt kieszelték,h kinyomtatja a kisgyermekekre szóló törvényeket,leírta mellé,h sajnálja,h egy ilyen házban élünk,h minden áthallatszik és h nem robotok akiket ki tud kapcsolni.Hatásos volt..Azóta nem hallottam,h bepanaszolták volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!