Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan mennek vissza az...

Hogyan mennek vissza az anyukák dolgozni, ha nincs nagyszülők segítség?

Figyelt kérdés
A fiaim közt 1ev korkülönbség van
2017. márc. 9. 08:42
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
28%
En kornyezetemben egyetlen anyuka van aki nem dolgozik ovis gyerekek mellett arra hivatkozva hogy nincs nagyszulo. De o is tudja hogy ez kifogas es o nem AKAR dolgozni...egyszer veletlen elszolta magat :)
2017. márc. 10. 09:20
 42/58 anonim ***** válasza:
35%

Tehát utolsó azt állítod, h az ismerősöd mindekivel elhitette, még a férjével is, h ő csak azért nem dolgozik, mert nincsennek nagyszülők, annak ellenére, h esetleg éhezeik, de ha azt nem is legalább nélkülözik a családja? Már ne is haragudj, de ez teljesen hihetetlen! Nem inkább úgy nézett ki a dolog, h adott volt a helyzet, h nincs nagyszülő, az apa el tudta tartani a családot, az anya nem akart dolgozni! Így ezt a hármast már el tudom képzelni, de amit Te írtál azt tutira nem!

A másik, h miért baj az, ha az anya nem akar dolgozni a szónak a klasszikus értelmében? És még meg is teheti, mert a férje eltartja a családot? Lehet, h neki fontosabb az, h a gyerekkel minél több időt tölsön, foglalkozzon, játszon, később tanuljon vele? Miért rossz ez, ezt nem igazán értem!

Ezek az évek nem jönnek vissza, nekem a szíven szakad meg, amikor egy ovis este 6 kor látja az anyukáját! Persze értem én, h a kényszer nagy úr, de annak akinek van választási lehetősége, és inkább azt választja, h otthon marad, abban én látok kivetnivalót!

2017. márc. 10. 19:21
 43/58 anonim ***** válasza:
38%
a lényeg kimaradt! Tehát abban én NEM látok kivetnivalót! :)
2017. márc. 10. 19:23
 44/58 anonim ***** válasza:
38%
Tehát kérdező, Ti vagytok olyan helyzetben, h ez esetleg opció lehet? mármint, h nem dolgozol? Vagy a megélhetéshez szükség van a munkádra?
2017. márc. 10. 19:25
 45/58 A kérdező kommentje:
Én nagyon szerettem dolgozni és a munkám is.Igaz sokat is dolgoztam.Uzletvezetokent egy szallodaba.Elmentem reggel 5kor és este 10re értem haza.Így ez nem opció mar.Ebben a munkakörben nagyon maximálisan az elvárások és rugalmasak kell lenni(ami ha akarnék se tudnék két pici gyerek mellett,még más lett fontos) Mást nem tudom mit kereshetnek,ezt szerettem csinálni.A férjem is felelősségteljes beosztásban dolgozik,ami őt is köti.Remelem idővel keresni fog annyit,hogy itthon maradhassanak és a gyerekkel foglalkozással(mivel a fiam eleve nem egyszerű eset) Férjem maximum az oviba/bölcsibe elvitelre tudja megoldani,hazahozni már nem.Ha sokat betegek szintén bébiszitter szükséges.Nekem ez bonyolult és az is,h ki vállalja el a fiam felügyeletét a magatartása miatt.Azt sem tudom,hogyan viselnem és h koncentrálnak,ha nem envagyok velük otthon .Azt hiszem megvaltoztam és abszolút a család van előtérben nálam a karrier helyett.
2017. márc. 10. 21:05
 46/58 anonim ***** válasza:
80%, egyszeru: azt mondja nem talalna ugysem olyat ami jo lenne egy tobbgyerekes anyanak az idobeosztas miatt. De meg sehova nem adta be. Aztan amikor szoba kerult hogy miert nem akkor mondta hogy lelkifurdalasa van mert idohuzas es nem akar. De rajtam kivul mindenki mas azt a verziot tudja hogy nem talal.
2017. márc. 10. 21:13
 47/58 anonim ***** válasza:

Persze hogy bonyolult. Egyértelmű, hogy nem lehet gyerek mellett hajnal 5-től este 10-ig dolgozni, de ezt nyilván a családalapítás előtt is tudtad. Valami elképzelésed csak volt, hogy mi lesz GYED/GYES után, ha a régi munkahelyedre nem tudsz visszamenni, a férjed fizetéséből meg nem éltek meg. (Egyébként akkor sem tudnál mostmár annyit dolgozni, ha lenne nagyszülő.)

Én úgy voltam ezzel, mint az egyik korábbi válaszóló. Nekem is lett volna jobb álláslehetőség, de tudtam, hogy gyereket tervezünk és mekkora előny, hogy 4-re tudok érte menni az oviba. Pedig nem az álmaim állása, de ez van. Valóban a család fontosabb.

2017. márc. 10. 21:16
 48/58 A kérdező kommentje:
Nekem is jó lenne amúgy bármi,ami kicsit is kapcsolódik a régi allasomhoz,csak attól tartok a kevésbé felelősségteljes és komolytalan munkák olyanok is.Kevésbé toleráljak a hianyzasokat.Persze,hogy tudtam,hogy nem fogom tudni ugyanazt csinálni.
2017. márc. 10. 21:23
 49/58 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező! Sok helyen úgy oldják meg,- mint ahogy ti is tudtátok, hogy nincs segitség és a régi munkahely sem opció- ott nem vállalják "túl" magukat gyerek-ügyileg. Tudom, nyilván nem akartatok egykét, több gyerek az álom sok helyen, de egy gyerek betegség és egyéb miatt még mindig egyszerűbb "összelogisztikázni" apukával, mint kettővel vagy hárommal.
2017. márc. 11. 10:25
 50/58 anonim ***** válasza:
56%

Utolsó ez milyen baromság már? Mi az hogy mért vállaltak akkor annyit? Amúgy már meg van a 2 gyerek ha nem tűnt volna fel. Nehogy már azért ne vállaljak 2 gyereket csak 1-et amit te írtál. A kérdezőnek sem 5 gyereke van, hanem 2, amit nem mondanék vállalhatatlannak és megoldhatatlannak.

Csak azért mert nincs nagyszülői segítség nem hiszem hogy valaki csak 1 gyereket vállalhat vagy egyet se. Nyilván ahol van nagyszülői segítség ott szívesebben vállalnak akár még többet, 3-at, de ez ne legyen már kizáró tényező.

2017. márc. 11. 10:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!