Hogyan mennek vissza az anyukák dolgozni, ha nincs nagyszülők segítség?
Tehát utolsó azt állítod, h az ismerősöd mindekivel elhitette, még a férjével is, h ő csak azért nem dolgozik, mert nincsennek nagyszülők, annak ellenére, h esetleg éhezeik, de ha azt nem is legalább nélkülözik a családja? Már ne is haragudj, de ez teljesen hihetetlen! Nem inkább úgy nézett ki a dolog, h adott volt a helyzet, h nincs nagyszülő, az apa el tudta tartani a családot, az anya nem akart dolgozni! Így ezt a hármast már el tudom képzelni, de amit Te írtál azt tutira nem!
A másik, h miért baj az, ha az anya nem akar dolgozni a szónak a klasszikus értelmében? És még meg is teheti, mert a férje eltartja a családot? Lehet, h neki fontosabb az, h a gyerekkel minél több időt tölsön, foglalkozzon, játszon, később tanuljon vele? Miért rossz ez, ezt nem igazán értem!
Ezek az évek nem jönnek vissza, nekem a szíven szakad meg, amikor egy ovis este 6 kor látja az anyukáját! Persze értem én, h a kényszer nagy úr, de annak akinek van választási lehetősége, és inkább azt választja, h otthon marad, abban én látok kivetnivalót!
Persze hogy bonyolult. Egyértelmű, hogy nem lehet gyerek mellett hajnal 5-től este 10-ig dolgozni, de ezt nyilván a családalapítás előtt is tudtad. Valami elképzelésed csak volt, hogy mi lesz GYED/GYES után, ha a régi munkahelyedre nem tudsz visszamenni, a férjed fizetéséből meg nem éltek meg. (Egyébként akkor sem tudnál mostmár annyit dolgozni, ha lenne nagyszülő.)
Én úgy voltam ezzel, mint az egyik korábbi válaszóló. Nekem is lett volna jobb álláslehetőség, de tudtam, hogy gyereket tervezünk és mekkora előny, hogy 4-re tudok érte menni az oviba. Pedig nem az álmaim állása, de ez van. Valóban a család fontosabb.
Utolsó ez milyen baromság már? Mi az hogy mért vállaltak akkor annyit? Amúgy már meg van a 2 gyerek ha nem tűnt volna fel. Nehogy már azért ne vállaljak 2 gyereket csak 1-et amit te írtál. A kérdezőnek sem 5 gyereke van, hanem 2, amit nem mondanék vállalhatatlannak és megoldhatatlannak.
Csak azért mert nincs nagyszülői segítség nem hiszem hogy valaki csak 1 gyereket vállalhat vagy egyet se. Nyilván ahol van nagyszülői segítség ott szívesebben vállalnak akár még többet, 3-at, de ez ne legyen már kizáró tényező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!