Hogyan mennek vissza az anyukák dolgozni, ha nincs
nagyszülők segítség?
21/58 A kérdező kommentje:
Köszönöm azokat a válaszokat,akik értelmes választ adtak a kérdésemre és nem játsza a ,,mi tökéletes szülői párt alkotunk és mindent megoldjuk,,-ot.Nyilvan mi is amit tudunk próbálunk megoldani ketten.Eddig ment is.Viszont egyikünk munkája sem olyan,hogy tolerálna,hogy ennyit hianyzunk és még egy hónapos szünetet is nehezen pldanank meg(ez már pluszban van a betegség mellett) Kicsit eltúlzottnak érzem a ,,mi megoldjuk,, kijelentéseket!Vagy baromi mazlistak.Ha a betegségeket és a szüneteket nem is nézzük,nem gondolnám h mindenkinek olyan munkája van h hozni-vinni tudja mindig és sose lenne szüksége segítségre.
22/58 A kérdező kommentje:
Mellesleg a környezetemben nagyon sok anyuka nem tudott visszamenni pont emiatt dolgozni vagy nagyon nehezen és hamarosan el is küldtek.Szoval én inkább negatív példákat látok és fogalmam sincs h oldjuk majd meg.Nagyobb fiam 3lesz,kisebb 2 májustól.Kozpltek h nagyobb nem is mehet csak szeptembertől oviba,mert már májustól összevont csoportok vannak az oviba és ujjak abba nem férnek bele.....Bölcsibe ugyanez.Szoval itt már négy hónap eleve kérdés?!Aztán még a betegségek....Aki erre azt mondja h minek nagyszülő?!Arra inkább nem is mondok semmit
Óvónő vagyok, férjem informatikusként rugalmas munkaidőben dolgozik. Nekünk így könnyű, ketten megoldjuk.
Amit látok a csoportomban:
- egyetemista vagy nyugdíjas bébiszitter
- ügyeletbe mennek a gyerekek
- anyuka nem dolgozik
- nyári szünetben összefogott 3 anyuka, mindegyiknél 1 hetet volt az összes gyerek
Sokan hozzák be betegen a gyerekeket.
2017. márc. 9. 14:55
Ja meg van egy kiscsoportosom akiért a kamasz bátyja szokott jönni.
2017. márc. 9. 14:56
Sogornőmék mindketten magas beosztásban dolgoznak, jól keresnek, nem hiányozhat együk sem sokat!
Így magánovit választottak, karácsonykor 2 hét, nyáron 2 hét zárvatartás van, a betegséget a nagyszülőkkel oldják meg!
2017. márc. 9. 15:01
Nem értem miért annyira hihetetlen, hogy sokan megoldják segítség nélkül. Nálunk a férjem viszi reggel a gyereket, én megyek érte délután az oviba. Egyedül is meg tudnám oldani, néha elő is fordul, csak akkor 15-20 perccel többet kell a gyereknek az oviban lenni. Az oviban nincs sok szünet, azt megoldjuk ketten szabadsággal, betegség miatt meg nem sokat hiányzott eddig (középsős).
Ha nektek így nem megy és nincs rokon, akkor fizetett segítség jöhet szóba, vagy nem dolgozol.
2017. márc. 9. 17:53
Szomszédomék úgy oldják meg h apuka otthonról dolgozik, de egyébként sem betegesek a gyerekek, idén eddig 1 napot hiányzott a két gyerek betegség miatt. Mázlijuk van.
2017. márc. 9. 18:13
És azt hogy oldottad volna mega segitség nélkül,hogy nekem az ovi kezdetekor,oktobertöl áprilisig 3 naponta másfél hetet volt otthon és januártól márciusig vinni se tudtam,mert folyamat köhögött? Ez 7hónap...
2017. márc. 9. 18:15
28 vagyok
26nak írtam.
Ja ésés nem mindenkinek telik fizetett emberre 3naponta másfél hétig.
2017. márc. 9. 18:16
26-os vagyok. Megoldottam volna, mint ahogy mindenki más is megoldja, így vagy úgy. Nyilván mindenki átgondolja ezt, még mielőtt gyereket vállal. Szerintem a kérdező is tudja, hogy számára mi lesz a megfelelő megoldás.
2017. márc. 9. 18:25
Kapcsolódó kérdések: