Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan mennek vissza az...

Hogyan mennek vissza az anyukák dolgozni, ha nincs nagyszülők segítség?

Figyelt kérdés
A fiaim közt 1ev korkülönbség van
2017. márc. 9. 08:42
1 2 3 4 5 6
 31/58 A kérdező kommentje:
És aki árva v nincs jó munkája az akkor ne is vállaljon?Egyenlore nem tudom hogyan fogom megoldani.Nagyon nehéznek látom,hogy hogyan menjek vissza?!És nem,nem minden lehetőségre készül fel az ember mikor gyermeket vállal.Nagyobb fiam sajnos nem az a típus akit bárkire rá lehet bízni(ezerrel pörög,veszélyeztetett nincs,mindent kiprobal...Stb)
2017. márc. 9. 18:35
 32/58 anonim ***** válasza:
38%
Akkor is kénytelen vagy megoldani. Már az sem opció, hogy nem vállalsz (ennyi) gyereket. A gyerekekre vagy te, vagy az apjuk, vagy más rokon, barát, ismerős tud vigyázni, vagy fizetsz érte valakinek. Más lehetőség nem nagyon van.
2017. márc. 9. 18:39
 33/58 A kérdező kommentje:
Csak két gyerekem van,bár igazából szerintem mindegy,hogy egy vagy két gyerek után oldod meg(már amikor ilyen kicsi a korkülönbség) Nem szerettem volna vállalni a 2-at,csak szoptatás és az ahhoz szedhető fog.gatlo mellett jött össze.De már nem bánom,hogy így alakult.Orulok neki
2017. márc. 9. 19:48
 34/58 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező, most akkor mit vársz, hogy mindenki siránkozzon, hogy jaj, ezt nem lehet megoldani?

Igen, vannak olyan munkakörök, ahol a munkaidőt nem fedi le az ovi/suli, ott nyilván nem megy az, hogy csak anya-apa van a gyerekekkel. De ahol nincs nagyszülő, vagy messze él, vagy ahogy sok családban még nem nyugdíjasok, hát ott muszáj valami más megoldást kitalálni. Lehet nyafogni, hogy "és akinek nem telik fizetett segítségre", de most erre mit lehet mondani? Azt, hogy jó, te nyertél, ezt lehetetlen megoldani?

Igen, mi "szerencsések" vagyunk, mert olyan a munkahelyünk, hogy csak a klasszikus munkaidőben vagyunk bent, én fél 8-tól négyig, a férjem 8-tól fél ötig. Ő viszi reggel a gyerekeket, délután én szedem össze őket. Megjegyzem, így is az enyémek az utolsók, nem tudom, más szülők hogy érnek oda minden nap háromra, lehet persze, hogy sokuk 7-re jár dolgozni, vagy még korábban, nem tudom. És nyilván azért is szerencsések vagyunk, mert betegség esetén a munkaadó betartja a törvényeket, és nem g*cizik azzal, hogy kirúg, bár elég gáz, hogy a törvények betartása már szerencse kérdése. Azt meg már inkább nem írom, hogy nyilván én is szerencsés vagyok, mert a férjem hajlandó ebben részt venni, és táppénzre menni, ha kell, és nem tárja szét a karját, hogy "én nem tudom ezt megtenni, oldd meg", mert ilyen alapon én is mondhatnám, hogy én sem tudom megoldani, oldd meg te.

2017. márc. 9. 20:52
 35/58 anonim ***** válasza:
55%

Utolso szivembol szolt!

Nalunk:

Ferjem hatra megy, fel negyig van, en fel kilencre jarok, fel 7-ig kb (vezeto beosztasban mindketten).

Tehat en viszem az oviba, o hozza haza.

Ha beteg a gyerek: tappenzen vagyok vele, vagy otthonrol dolgozom. Konyvelesi zaraskor 10-11-ig dolgozom estenkent, ha kell, itthonrol.

Olyan munkat kell keresni ahol megoldhato az otthoni munka laptoppal, egyre tobb ilyen lesz, legtobb ismerosomnel mukodik aki irodista.

Milyen munkakorbe mennel vissza?

Egyebkent azt sosem fogom valaszolni, hogy "Jaj, hat igazad van, ne dolgozz!"....... keress hat orast, vagy irodait ahol laptopot kapsz, vagy olyat ahol nem gond ha tappenzre mesz mert nem szoros hatarideju.

2017. márc. 9. 21:02
 36/58 anonim ***** válasza:
6%
Bocsi fel 6-ig vagyok, nem fel 7-ig!
2017. márc. 9. 21:02
 37/58 anonim ***** válasza:
60%

3 gyerekes, nem dolgozó vagyok!

Amit utolsó írt, kb. én is azt tapasztalom bent az oviban! azzal a különbséggel, h inkább anya jár be korán, és ő végez korábban, 3, fél 4 felé már megy a gyerekért! Inkább apa intézi a reggelt, és általában ő is van tovább!de ez lényegtelen is az ügy szempontjából! szerinetm is olyan munkakör kell, ahol az egyik hamarabb, a másik később kezd/végez, így össze tudjátok hangolni!

A szünetekre ott az összevont csoprt, ami mindig van kivéve decemberben a 2 ünnep között, és nyáron 1 hónapos zárás van! Az ovi ilyen szempontból nem vész, de suliban már nem ilyen jó a helyzet sajnos! De látom neked még kicsik, így most elég az ovira összpontosíani!

A betegség még egy érdekes kérdéskör, nem törvényszerű az sem, ahogy itt előttem rengeteg írták, h hónapokig!!!! kellett otthon lenni a beteg gyerekkel! persze lehet rossz időszak a tél pont ilyen, nálunk állandóan beteg volt valaki, de akkor arra ott a táppénz felesbe! Azt nem tudom, h mennyire tolerálják ezt a munkáltatók, gondolom függ ez attól ki milyen melóhelyen van! De ne úgy állj hozzá, h tuti, h hosszú hetekig, hónapokig lesznek betegek mert egyáltalán nem biztos!

2017. márc. 9. 21:24
 38/58 A kérdező kommentje:
Nem vártam el,hogy azt mondják a válaszolok:Ne dolgozzak.Csak tényleges,életszerű válaszokra vártam.Ki/milyen beosztásban dolgozik,hány órában,mettol-meddig és a párja is...Stb.Gondolom,hogy meg lehet oldani,de egyatalan nem látom ezt egyszerű feladatnak és a körülöttem lévők akik pont benne vannak nagyon szenvednek vele.
2017. márc. 10. 07:42
 39/58 anonim ***** válasza:
56%

Életszerű az is, aki úgy dolgozik, hogy ez ne okozzon gondot, nem tudom, miért hihetetlen, vagy pláne ahogy valaki írta, hogy mi játszuk az agyunkat, vagy hogy fogalmazott :D Meg lehet oldani, mert meg KELL oldani. Nehéz, én is tudom, de nálunk pl. tudatos döntés volt munkavállaláskor az is, hogy a gyerekeket tudjuk hozni-vinni. Megvan ennek a hátránya is, én a közszférában dolgozom, olyan is a fizetésem. De még mindig jobb, mintha egyáltalán nem is tudnék dolgozni, legalább is nekünk ez a pénz is pénz :) Viszont ha meglesz a harmadik gyerek is, már részmunkaidőben megyek majd vissza addig, amíg jár a gyet, így könnyebb lesz egy kicsit. Nálunk szerencsére erre is van mód, igaz, ha utána vissza akarok menni teljes munkaidőbe, lehet, hogy az már nem fog menni, de akkor maximum keresek mást, szerencsére az én szakmámban el lehet helyezkedni viszonylag egyszerűen.

De amúgy a férjem is volt, hogy kapott olyan állásajánlatot, ami szép meg jó lett volna, de nem fogadta el, mert gondot okozott volna a gyerekek reggeli leszállítása, főleg az iskolás esetében. Mivel én fél 8-ra megyek, 7-kor a buszon kell lennem, azaz a gyereket máf fél 7-re a suliba kéne vinnem. Na ezt nem lehet, mert 7 előtt nincs ügyelet se. Oviban, bölcsiben ez még oké, de suliban nem, viszont egy alsóst mi még tuti nem engednénk egyedül menni, pláne busszal. Úgyhogy nálunk a férjem részéről is szempont, hogy a munkaidő összehangolható legyen a gyerekek intézményeivel.

Természetesen ha mindketten olyan munkakörben dolgoznánk, ami nem teszi ezt lehetővé, megoldanánk valahogy, de ha nem muszáj, nem dolgozunk olyan helyen, ami ilyen megoldásokat követel meg.

2017. márc. 10. 08:02
 40/58 anonim ***** válasza:
34%

Többen leírtuk, hogy hogy oldjuk meg, pl. felváltva a másik szülővel. Nálunk reggel viszi a férjem, délután megyek én. Az rajtad mennyit segít, ha leírom, hogy én 7-től 15:30-ig dolgozom, a férjem meg kb. 8-tól késő estig? Ha ti pl. mindketten reggel korán kezdtek, akkor neked úgyis más megoldást kell találnod.

Egyébként az én környezetemben mindenki meg tudja oldani. Egy olyan anyukát sem ismerek, aki nem dolgozik és már bölcsis/ovis a gyereke.

Amúgy meg nyilván nem lehet mindenre felkészülni, de ez pont az a téma, amire igen.

2017. márc. 10. 08:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!