Ha tizenévesen teherbe esnétek elvetetnétek vagy megtartanátok?
Megölni nem tudtam volna,megtartani sem így az örökbeadás mellett döntöttem volna.
Nem öltem meg, ha olyan rendszerben választok ahol megnézhetem kiknél helyezik el,teljesen jó és nyugodt leszek,hogy tudom jó kezekben van.Az,hogy nekem az menyire rossz lenne utána nem fontos,csak az,hogy ő éljen boldogan egy olyan családban ahol nem adatott meg saját.
Persze, hogy jogod van szexelni. Nem is mondtam én ilyet, hogy nincs. Olyat se mondtam, hogy akkor ne szexelj ha nem akarsz gyereket.
Én csak azt mondtam, ha szexeltél, és úgy alakult hogy terhes lettél, akkor nincs jogod elvenni annak a másik embernek az életét. Hanem mivel vállaltad a kockázatod, a következményeit viselned kell. Akkor is, ha úgy döntesz elveteted. Lelkileg nehéz lesz kiheverni. Mindennek vannak következményei... ez alól nem bújhatsz ki.
Melyik nagyobb "teher"? Egy gyermek felnevelése, vagy a tudat hogy megöltél egy embert?
Egy valamit kell meglátni, akárki akármit mond, ez bizony gyilkosság.
Persze, te döntesz. Én is dönthetnék úgy, hogy holnap odamegyek hozzád, és ledöflek egy késsel. Ugyanakkora bűnt követnék el, mintha elvetetném a gyerekem. Egy ember életét veszem el, mindkét esetben.
Szabad akaratunk van. Én nem mondom meg, és eddig sem mondtam meg, hogy mit csinálj. Csak leírtam a véleményem.
Amit nem akarok rád kényszeríteni, meg senkire sem.
Elmondtam, hogy azért az nem egészen úgy van, ahogy elképzelik itt néhányan... hogy ez után ki mit tesz, az ő dolga. Azt én nem szabom meg.
Ha téged az nem zavarna, hogy gyilkos lennél, akkor vetesd el a gyermeked. Én elmondtam hogy nem helyes. Ennyi.
22:20
Hú...reménycsillag vagy! Már azt hittem nincs is ilyen ember. Köszönöm.
"Elmondtam, hogy azért az nem egészen úgy van, ahogy elképzelik itt néhányan..." Épp itt a baj. Miből gondolod hogy a te véleményed igazság és nem úgy van ahogy más gondolja? A tiéd sem több semmivel mint egy vélemény sőt mivel törvény szerint is megengedett még nekem van több igazam. Először azt mondod hogy neked is csak a véleményed de aztán meg tökéletes úgy viselkedsz minta természetes módon neked lenne igazad és jó-jó másnak is van véleménye de az el van tévedve. Hát ez hibás gondolat. Nálam a dolog ott kezdődik hogy nem nagyon érzek embernek egy láthatatlan dolgot... Amikor már 8-9 hónapos terhesség, megszületik stb akkor már az, de addig nem tudom annak érezni pedig tisztában vagyok mindennel... Sosem tudtam felfogni hogy lehet egy magzatnak és egy megszületett embernek egyforma joga sőt egyes bevadult anyák szerint még a magzatnak több... Az én szememben ez nem gyilkosság és soha nem tudnám egy megszületett ember ledöféséhez (ahogy te mondtad) hasonlítani még ha akarnám se. Bocs.
Amúgy meg soha életemben nem vetettem csak válaszoltam a kérdésre hogy mi lenne ha teherbe esnék úgy hogy nem terveztem... Később sem szándékozom, de ha muszáj (becsúszik pedig védekeztem amit azért teszek mert nem akarok épp gyereket) akkor megteszem.
"Miből gondolod hogy a te véleményed igazság és nem úgy van ahogy más gondolja?"
Onnan, hogy a logika ezt diktálja, és akinek van egy kis esze, az ezt belátja.
Miért?
Ez egy egyszerű:
Mikor megölsz egy gyereket, aki még bár nem felnőtt, de már él, bűnt követsz el. Ezt az állam bünteti.
Egy magzatból gyermek fejlődik. Valaha te is az voltál. De ha te ezt nem hagyod, akkor gyakorlatilag megakadályoztad, hogy az a gyermek világra jöhessen.
Ugyanolyan, mintha egy már megszületett gyermeket ölsz meg, csak a magzat még egy korábbi fejlődési szakaszban van. De már él.
Az állam csak bizonyos "kor" után véli bűntettnek az abortuszt. Azt hiszem 14 hetes korig. Ez előtt az állam (a magyar állam) nem bünteti.
Tudtommal azonban az egyedfejlődés folyamatában nincs olyan pont, vagy választóvonal ami előtt egyszer csak egy sejthalmazról, utána pedig már hirtelen egy emberről lenne szó.
Ezt több állam is belátta már, így például Írország, Málta, Lengyelország...stb nem engedélyezi a művi abortuszt semmilyen formában.
Magyarország persze igen, de ugye tudjuk hogy itt sokmindent nem úgy csinálnak ahogy kellene.
De remélem ez változni fog a jövőben.
Te azt mondtad, hogy aki meg sem született az értéktelen.
Erre mondok egy példát:
1.Van az anyuka a szülőasztalon, már mindjárt jön ki a gyermek, de még az anyuban van.
Valaki odamegy és egy kést mélyeszt az anyuka hasába.
Megöli a gyermeket. Azt mondja az illető, hogy "hát még meg se született, akkor annak nincs semmi értéke, ezért nem is követtem el bűnt."
2. Van az anyuka a műtőasztalon. Megszüli a gyermeket, felsír, minden rendben vele. Egyszer csak odamegy valaki és megöli. A te felfogásod szerint ő már vétkezett, de aki az első esetben tette ugyanezt, az nem.
Ezek után döntsd el, hogy kinek van igaza, és kinek nincs.
Remélem kitűnt az irományból, hogy az én véleményem nem csupán egy személyes vélemény.
Akinek van szeme, lássa meg. Akinek van füle, hallja meg. Akinek van esze, értse meg.
Nem akarom rád erőltetni a felfogásom, csak azt szeretném, hogy lásd meg mit beszélsz.
Ha szerinted nem így van, és ellent akarsz mondani, akkor hozz fel ellenérveket. Attól hogy azt mondogatod "márpedig nincs igazad", az nem lesz úgy. Én is nyomós érvekkel hozakodtam elő, nem csak irkáltam a semmibe.
Te meg tanulj meg olvasni. egy pár hetes magzatot valóban nem nézek embernek mert nem tudom ha akarom se. De mint írtam egy nagyobbat, több hónaposat aki még nem született meg, azt már igen. Akinek a kinézete, mérete, viselkedése már nagyjából egy gyereké azt már embernek tudom nézni akkor is ha nem született meg.. És azt sem mondtam hogy incs értéke, csupán azt hogy nem annyi mint egy megszületett embernek. Nem kéne kiforgatni a szavaim.
Akik azokban az országokban laknak azokat mélységesen sajnálom.... Én sokakkal ellentétben nem utálom a nyugatot, de attól még nem gondoldom hogy mindenben jók. Pont ebben nem... De persze milyen okos megszülni a beteg gyereket, esetleg veszélyeztetni az anya épségét, vagy éppen ott van az akit megerőszakoltak de azért szülje meg és imádja a gyereket, vagy akinek nincs semmilye... Ugye okos döntés hogy ezeknek mind meg kell szülniük? Mert szerintem nem. Lassan, sőt ezekben az országokban egy magzatnak több joga van mint egy nőnek. Szerintem épp elég indok hogy amíg valami az én testemben van, senki más dönthet felőle csak én. Különben sincs szükség érvekre, nekem épp elég hogy a törvény megengedi. De ezek alapján már az is gyilkos aki gyógyszerd szed van spirálja van... Értelmes mi? Őket is máglyára kéne vetni... :) De nálad sem láttam semmilen érvet csak ismételgeted a véleményed. De igen, a tiéd is csak egy személyes vélemény, tipikus véleménye az elvakult nőknek, anyáknak akik a magzatot mindenek felett tartják, a nőt meg csak valamiféle inkubátornak akinek semmi joga csak kötelessége. Nekem nincs mit bizonygatnom, ma bárki megtehei aki akarja és te még akkor sem érsz el semmit ha véletlenül igazad van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!