Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha tizenévesen teherbe esnétek...

Ha tizenévesen teherbe esnétek elvetetnétek vagy megtartanátok?

Figyelt kérdés
Középiskolás korotokban, érettségi előtt, kb. 17 évesen.
2010. máj. 8. 17:27
1 2 3 4 5
 11/50 anonim válasza:
80%
de ha van rá lehetőség hogy a gyerek majd megfelelő időben jó körülmények között nevelkedjen akkor miért választanánk a rosszat? persze elvetetni a gyereket nem jó dolog. nemhiszem hogy ez úgymegy hogy bakker ez nemvolt betervezve najó akkor vetessük el. ez egy rohadt nehéz döntés, de van amikor meg kell tenni. és akárki akár mit mondd csakazért hogy jólelkűnek meg miafa.szomnak tűnjön, minden embernek a saját élete a legfontosabb, és bármit megtesz azért hogy rendben tartsa
2010. máj. 8. 18:43
 12/50 anonim ***** válasza:
34%
Elvetetném. Miért vagyok én köteles, egy másikért aki nem ér annyit mint én mert nem még sem született, arra szentelni az egész életem hogy őt szolgáljam? Neki miért van joga ezt megkapni és nekem miért nincs jogom élni ha én úgy akarom?
2010. máj. 8. 19:13
 13/50 anonim ***** válasza:
66%

Hát igen... nehéz döntés.

Két dolog kerül mérlegre:

1. Egy elcseszett élet

2. Egy gyilkosság, olyan ellen aki védekezni sem tud

( [link] )

Az másodiknak van nagyobb súlya. Az első lenne az un. "jobbik" rossz. Mért választják mégis sokan, azt amelyik nagyobb súlyú? Mert önzőek. Tudom hogy ezt nehéz beismerni, főleg aki már volt, vagy van ilyen helyzetben.

Persze megesik amikor meg KELL tenni. De ha már KELL, akkor súlyát veszti a tett. Mikor kell?

Például ha olyan eset merül fel, hogy ha a terhesség folytatódik sem az anya sem a gyermek nem éli túl. Ilyenkor kell, vagyis szükséges az abortusz.

Ki hogyan döntene a valóságban, nehéz megmondani. Szerintem sokan akik leírták, ha tényleg ott lenne bennük egy gyermek, nem lennének rá képesek hogy elvetessék.

Ha meg valaki nagyon-nagyon nem akarja felnevelni a saját gyermekét, adja árvaházban. Inkább minthogy megölje!

Ez többről szól mint hogy "jólelkűnek tűnjön" valaki, egy ilyen döntés után mindenkinek a saját lelkiismeretével kell elszámolnia.

2010. máj. 8. 19:21
 14/50 anonim ***** válasza:
35%
És akkor mi van ha valaki önző? Attól neked vagy másnak mi baja lesz? Én is önző vagyok és nem fog megsérteni ha valaki ezt mondja rám sőt semmilyen hatással nincs. Fontosabb a saját életem nekem mint másé, ennyi.
2010. máj. 8. 19:27
 15/50 anonim válasza:
87%
tulajdonképpen teljesen mindegy hogy ki mit mond mert az dönti el aki szül/nemszüli a gyereket. de mindenkinek saját joga eldönte hogy mit akar. de ha a gyerek rosszkörülmények között nő fel, akkor nem egy hanem két élet lesz elcseszve. és amikor egy nő eldönti hogy elveteti a gyereket biztos van benne önzőség(mert az minden emberbe bennevan) de nézi az ebben az esetben meg nem született gyerek érdekeit. és mivel a gyerek nemszületik meg ezért neki nemrossz. kegyetlenül hangzik, de így van. innentől már csak elméleti kérdés hogy ki mennyire köcsög
2010. máj. 8. 19:29
 16/50 anonim ***** válasza:
60%

Kedves 19:13, ha megengeded válaszolok a kérdéseidre.

"Miért vagyok én köteles, egy másikért aki nem ér annyit mint én mert nem még sem született, arra szentelni az egész életem hogy őt szolgáljam?"

Először is, azt hogy ki mennyit ér, nem te döntöd el.

Mondok egy példát:

Van egy lány, teherbe esett. Nem akarta, de így lett. Úgy döntött megtartja a gyermeket. A gyermek jól tanult, nagyon okos lett. Felnőtt korában kutató orvos lett, és kifejlesztett egy gyógyszert, ami ezrek életét mentette meg.

Lehet, hogy valaki nem lesz akármilyen jó ember vagy nagy tudós stb... de ezt nem tudhatjuk. A lehetőséget mindenkinek meg kell hagyni, nem szabad elvenni tőle már azelőtt hogy megszületne.

"Neki miért van joga ezt megkapni és nekem miért nincs jogom élni ha én úgy akarom?"

Rosszul fogod fel az egészet. Te megszülettél, mert valaki hagyta hogy megszülethess. Erről nem te döntöttél. Azután már azt kezdtél az életeddel amit akartál. A saját döntéseid határozták meg, hogy mi lett belőled.

Te most egy másik embertől akarod elvenni a "megszületést", amit te már megkaptál. Kaptál egy életet, amivel azt kezdesz amit akarsz. A gyermekednek ugyanúgy joga van ehhez, hiszen neked is megvolt a lehetőséged. Tőle nincs jogod elvenni.

Te döntöttél úgy, hogy lefekszel valakivel. Saját döntésed. Vállaltad a kockázatot, hogy teherbe eshetsz. A következményeit viselned kell.

2010. máj. 8. 19:41
 17/50 A kérdező kommentje:

Tisztelt moderátorok!

Rohadtul nem értem miért kellett átsorolni a kérdésemet, számtalan hasonló kérdés van a Szerelem, szex témakörben, ez nem a Gyerekneveléshez tartozik. Gondolom az a cél, hogy minél kevesebb válasz érkezzen.

Csak azért sem fogok e-mail-t írni!!!!

2010. máj. 8. 20:20
 18/50 anonim ***** válasza:
67%

Én is védekeznék és fogok is mindenfajta módon,hogy ne történjen meg.Ha meg megtörténik,akkor kérem,hogy támogassanak a szüleim,és persze nem vetetném el a gyereket.Egy életet kioltatni..nincs szívem hozzá:( mégha muszáj lenne sem..inkább nevelőszülőkhöz adnám,vagy anyaotthonba mennék vele..vagy vmi alapítványt keresnék,amíg az iskolát el nem végzem.Persze,könnyebb lenne,hiszen nem akarok tovább menni középiskola után,és én már 25-27 éves korra tervezem a gyereket.Se előbb,se később.El van döntve..

..mostmár csak a férfi kell.Meg az anyagi biztonság.

2010. máj. 8. 20:22
 19/50 anonim ***** válasza:
79%
Nem tudom így megválaszolni a kérdést, mert most nem vagyok tizenéves (23 vagyok, és már édesanya), az meg, hogy 17 évesen mit döntöttem volna, nem biztos, hogy megegyezik azzal, amit most helyesnek tartanék. 17 évesen szerintem megtartottam volna, de ha a mostani önmagam üzenhetne a 17 éves önmagamnak, akkor valószínűleg azt üzenném, hogy inkább ne, mert már tudom, hogy milyen fontos élet- és jellemformáló dolgokból maradtam volna ki akkor, ha megtartom. Viszont ez így megint csak hülyeség, mert nem tudhatom, hogy ha 17 évesen terhes lettem volna, akkor "cserébe" milyen más fontos élmények értek volna, és nem lett volna-e jobb, ha úgy alakul az életem. Mivel az életünket csak egyszer tudjuk élni, ezért nem tudhatjuk, hogy melyik döntésünk lett volna jobb, mert nincs lehetőségünk összehasonlítani, kipróbálni mindkettőt.
2010. máj. 8. 20:25
 20/50 anonim ***** válasza:
62%
Bocs de nekem ugyanúgy jogom van szexelni akkor is ha nem akarok gyereket, ez abszurd... Akárhogy védekezek, nem 100%-os, de ettől még nem leszek apáca csak mert gyereket sem akarok. Nem a hozzám hasonlók mennek százával az abortuszra akik pechesek és belestek abban 0,1 %-ba, hanem akik felelőtlenek. Na azokat ítéled el. Amíg pedig az Én Testemben van valaki vagy valami addig nekem jogom van eldönteni hogy mi lesz vele. Ha nem bennem lenne akkor felőlem annyi joga lehetne amennyit csak akar de addig én döntök. De nem is értem a nagy ellenállást, hiszen úgy sem érsz el vele semmit, senkire nem kényszerítheted rá a véleményed.
2010. máj. 8. 20:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!