Ha tizenévesen teherbe esnétek elvetetnétek vagy megtartanátok?
Hát igen... nehéz döntés.
Két dolog kerül mérlegre:
1. Egy elcseszett élet
2. Egy gyilkosság, olyan ellen aki védekezni sem tud
( [link] )
Az másodiknak van nagyobb súlya. Az első lenne az un. "jobbik" rossz. Mért választják mégis sokan, azt amelyik nagyobb súlyú? Mert önzőek. Tudom hogy ezt nehéz beismerni, főleg aki már volt, vagy van ilyen helyzetben.
Persze megesik amikor meg KELL tenni. De ha már KELL, akkor súlyát veszti a tett. Mikor kell?
Például ha olyan eset merül fel, hogy ha a terhesség folytatódik sem az anya sem a gyermek nem éli túl. Ilyenkor kell, vagyis szükséges az abortusz.
Ki hogyan döntene a valóságban, nehéz megmondani. Szerintem sokan akik leírták, ha tényleg ott lenne bennük egy gyermek, nem lennének rá képesek hogy elvetessék.
Ha meg valaki nagyon-nagyon nem akarja felnevelni a saját gyermekét, adja árvaházban. Inkább minthogy megölje!
Ez többről szól mint hogy "jólelkűnek tűnjön" valaki, egy ilyen döntés után mindenkinek a saját lelkiismeretével kell elszámolnia.
Kedves 19:13, ha megengeded válaszolok a kérdéseidre.
"Miért vagyok én köteles, egy másikért aki nem ér annyit mint én mert nem még sem született, arra szentelni az egész életem hogy őt szolgáljam?"
Először is, azt hogy ki mennyit ér, nem te döntöd el.
Mondok egy példát:
Van egy lány, teherbe esett. Nem akarta, de így lett. Úgy döntött megtartja a gyermeket. A gyermek jól tanult, nagyon okos lett. Felnőtt korában kutató orvos lett, és kifejlesztett egy gyógyszert, ami ezrek életét mentette meg.
Lehet, hogy valaki nem lesz akármilyen jó ember vagy nagy tudós stb... de ezt nem tudhatjuk. A lehetőséget mindenkinek meg kell hagyni, nem szabad elvenni tőle már azelőtt hogy megszületne.
"Neki miért van joga ezt megkapni és nekem miért nincs jogom élni ha én úgy akarom?"
Rosszul fogod fel az egészet. Te megszülettél, mert valaki hagyta hogy megszülethess. Erről nem te döntöttél. Azután már azt kezdtél az életeddel amit akartál. A saját döntéseid határozták meg, hogy mi lett belőled.
Te most egy másik embertől akarod elvenni a "megszületést", amit te már megkaptál. Kaptál egy életet, amivel azt kezdesz amit akarsz. A gyermekednek ugyanúgy joga van ehhez, hiszen neked is megvolt a lehetőséged. Tőle nincs jogod elvenni.
Te döntöttél úgy, hogy lefekszel valakivel. Saját döntésed. Vállaltad a kockázatot, hogy teherbe eshetsz. A következményeit viselned kell.
Tisztelt moderátorok!
Rohadtul nem értem miért kellett átsorolni a kérdésemet, számtalan hasonló kérdés van a Szerelem, szex témakörben, ez nem a Gyerekneveléshez tartozik. Gondolom az a cél, hogy minél kevesebb válasz érkezzen.
Csak azért sem fogok e-mail-t írni!!!!
Én is védekeznék és fogok is mindenfajta módon,hogy ne történjen meg.Ha meg megtörténik,akkor kérem,hogy támogassanak a szüleim,és persze nem vetetném el a gyereket.Egy életet kioltatni..nincs szívem hozzá:( mégha muszáj lenne sem..inkább nevelőszülőkhöz adnám,vagy anyaotthonba mennék vele..vagy vmi alapítványt keresnék,amíg az iskolát el nem végzem.Persze,könnyebb lenne,hiszen nem akarok tovább menni középiskola után,és én már 25-27 éves korra tervezem a gyereket.Se előbb,se később.El van döntve..
..mostmár csak a férfi kell.Meg az anyagi biztonság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!