Elvetetnétek lányok?
A kérdésem a lányokhoz szól elsősorban...
Becsússzott. Megszakításos mellett. Nem hosszútávú a kapcsolat. 21 vagyok. Van munkám, el tudnám tartani.
Nem vagyok vallásos, de nagyon szeretnék gyereket, attól félek, ha most elvetetem, talán elszúrnak valamit. Én sem így képzeltem, hanem, hogy majd 10 év múlva a kész életbe születik egy kicsi. Vagy kettő, vagy három. Vagy még több.
Az észérveim azt harsogják, hogy vetesd el, nem lehet, de "szívem" nagyon erőteljesen ellenkezik. Engem anyukám egyedül nevelt föl, de nem akarom az én gyerekemnek is ezt a sorsot...
Viszont mi lesz, ha többé nem lehet?!
6. hétben vagyok, teljesen döntésképtelen. Az apuka teljesen egyértelműen bíztat az abortuszra, de nem tudom mit tegyek. :(
Hátha a kívülállók véleménye segít!
Mondhatom, hogy vetesd el, de ha nem akarod, úgyse fogod.
Ülj le, gondolj át mindent, mit szeretnél, hol tartasz, menni fog-e, ha akarod, stb, és utána dönts.
Ja apuka tiltakozik,de megcsinálni azt megtudta,szemét önző állat,jaj neharagudj csak a düh beszél belőlem.Úgy látszik rád nem gondol,hogy ez mekkora lelki teher,megviselés egy nőnek.Nagyon mérges vagyok.
Van hova szülnöd?Tiszta környezet,anyagi háttér,szülői segítség,ha kell van?
Az apuka meg szégyelheti magát.
Szerintem vetesd el.
Akiben nincs annyi felelősségérzet, hogy felhúzzon egy kotont, annak én nem adnék a kezébe gyereket.
Háát most lehet hogy kicsit önzőnek fog tűnni az írásom de... én elsősorban először is 21 évesen nem vállalnék gyereket, hiszen még olyan keveset láttál és még sok minden vár rád, ami nem biztos hogy egy gyerek mellett lehető lesz :S másodrészt ,engem is egyedül neveltek fel, de azért egy gyereknek szüksége van felelősség teljes szülőkre , apára, és ebben az esetben nem mondható annak az apa.... aztán még sztem fontos h biztos hátteret tudj biztosítani a gyermeknek, és láttam h dolgozol, de a mai világban már semmi sem biztos... le lehet értékelni de sztem még ráérsz babázni, később sokkal biztosabb alapokat tudsz majd neki nyújtani, és ha kamasz lesz a gyermeked nem kell neki elmagyaráznod hogy mégis hol van az apukáája, miért nem keresi, miért nem érdekli ?!
Attól meg ne félj hogy nem lehet többet gyereked, ez nagyon kevés esetben esik meg, te élhetsz a döntéssel, én viszont egyáltalán nem...és ezért lehet hogy fura az írásom :):S
ha nem hosszútávú kapcsolat, és "becsúszott" a gyerek, mindenféleképpen vetesd el.
ha megszülöd, és egyedül kell felnevelned, eltartanod apa nélkül, valószínűleg nem lesz jó neki sem, és neked sem.
Ha van munkád és el tudnád tartani és van kire számíts legalább az elején (pl. anyukád), akkor tartsd meg. Lehet, hogy nem lesz könnyű, de mit kapunk könnyen az életben? Pont azt becsüli meg az ember, amiért megdolgozik, miért lenne ez másként egy gyerekkel? Igaz, hogy becsúszott, de attól még egy élő "személy". Tiéd a döntés, mert nem lesz könnyű, de biztos, hogy nem csak a rossz fog jönni, sok-sok örömöt is okoz majd neked.
Elfogult vagyok, elismerem, mert én régóta vágyok gyerekre, de sajnos nem sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!