Elvetetnétek lányok?

Figyelt kérdés

A kérdésem a lányokhoz szól elsősorban...

Becsússzott. Megszakításos mellett. Nem hosszútávú a kapcsolat. 21 vagyok. Van munkám, el tudnám tartani.

Nem vagyok vallásos, de nagyon szeretnék gyereket, attól félek, ha most elvetetem, talán elszúrnak valamit. Én sem így képzeltem, hanem, hogy majd 10 év múlva a kész életbe születik egy kicsi. Vagy kettő, vagy három. Vagy még több.

Az észérveim azt harsogják, hogy vetesd el, nem lehet, de "szívem" nagyon erőteljesen ellenkezik. Engem anyukám egyedül nevelt föl, de nem akarom az én gyerekemnek is ezt a sorsot...

Viszont mi lesz, ha többé nem lehet?!

6. hétben vagyok, teljesen döntésképtelen. Az apuka teljesen egyértelműen bíztat az abortuszra, de nem tudom mit tegyek. :(

Hátha a kívülállók véleménye segít!

2009. aug. 18. 15:22
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a szépen átgondolt és együtt érzést sugalló válaszokat!

Az utolsó nagyon elgondolkodtatott, hiszen valóban nem tudnám megölni, s bár nagyon szeretnék anya lenni, de szerintem még nem értem meg rá, és bár szerettem az édesanyám, aki mindent megadott nekünk mégis jó lenne, ha a gyerekemnek egész életében van valaki, akit apának szólíthat...

Elég érettnek tartom magam az élet más területein is, szóval azt hiszem meg tudnám szülni... másnak, nem magamnak. Az egyik válaszból azt szűrtem le, hogy biztosan sokan vannak, akik egy gyermekre várnak, egy kicsire, akinek minden személyiségjegyét ők fogják kialakítani...

ezt a fajta örökbeaást törvényesen is le lehet bonyolítani? A környezetemben nincs senki, aki a meddőséggel kűzd...

Mellesleg az "apukával" már egy hete nem találkoztam. Kerül rendesen, ahogy a telefonból hallom. Nem mintha nekem rosszul esne, mert tényleg nem vártam tőle sokat soha.

Mégegyszer nagyon köszönöm a sok értékes választ!

2009. aug. 19. 08:27
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok baba van manapság, akinek nincs apja, vagy azért mert leányanyáké, vagy elváltak a szülők, vagy meghalt az apa. Szerintem ez ne tartson vissza, hogy megtartsd. Még fiatal vagy, idővel találhatsz olyan férfit, aki értékel, és még örül is egy babának. Én így látom.
2009. aug. 19. 10:15
 23/26 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy sokan vannak így. Én így voltam/vagyok.

Ez olyan dolog, hogy bár nagyon sokat dohányzok most leálltam vele. A gyermeknek meg kell adni a választás lehetőségét, ha már önállóan tud gondolkodni, és mégis rászokik a cigire, az már az ő baja, rám nem mutogathat. Annyira.

Így vagyok az apával is. lehet, hogy nekem nem volt, de a lehetőséget a gyereknek bármi áron megadom. Egyenlőre az örökbeadásnak utána nézek, hogy hogy megy ez milyenek a lehetőségek, ha nem jön össze, akkor abortusz. De attól félek utána magamat is abortálni fogom.

2009. aug. 19. 10:36
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát tényleg nehéz döntés előtt állsz,de ha megteheted,akkor inkább tartsd meg a babát!Ha apát szeretnél neki,akkor még a gyermekeddel együtt is találkozhatsz egy megfelelő társsal,aki elfogad a kicsivel együtt!Ha csak ez tart vissza,akkor inkább tartsd meg!Egy olyan hapsi is lehet nagyon jó apukája,aki nem a vérszerinti!Az örökbefogadás-adás meg olyan dolog,ha kihordod és meglátod,nem fogod tudni odaadni senki másnak,mert a szived szakad meg majd!De a te döntésed!Én biztos megtartanám!

Sok egészséget neked!:)

2009. aug. 19. 11:36
 25/26 anonim válasza:

Nem tudom,hogy aktuális e a dolog, de én is hasonló cipőben jártam, mint most te.Mi se terveztük a babát, de becsúszott. A párom nem akarta a gyereket, győzködött,hogy vetessük el. Én nem nagyon akartam, egyszerűen nem tudtam elképzelni,hogy kikaparják belőlem a ygereket, pláne,miután megnéztem a néma sikoly cimű filmet,amiben felvették, hogy hogyan vagdossák a magzatot apró darabokra, és hogy szipkázzák ki a levágott kezét,lábát, törzsét. Borzalmas volt,el is bőgtem magam. Ekkor közöltem a párommal,hogy megtartom, ha kell,akkor nélküle nevelem fel. Anya mellettem volt,azt mondta,hogy mindenben segít majd, amiben csak tud. Ekkor voltam 24 éves. A párom beletörődött, de nem nagyon örült neki. Mikor megszültem a kisfiam,és meglátta,hogy tiszta apja, azóta nagyon szereti. A sors fintora,hogy egyéb okok miatt ez a kapcsolat nemrég befejeződött,és egyedül maradtam a ygerekkel.

Szóval attól ne félj, hogy egyedül kell felnevelned, mert ez megtörténhet akkor is,ha férjhez mész,szülsz 3 gyereket,és akkor lép le vmi fital lánnyal, te meg maradsz 3 gyerekkel.És ugyebár akkor sem gondolkoznál azon, hogy azt a 3 gyereket megöld,vagy örökbe add.

Én a mai napig egy percet sem bánom, hogy megszültem a kisfiam. Az sem érdekel,hogy nem tudok menni annyit szórakozni. A pasikról meg annyit,hogy aki igazán szeretni fog, akkor el fogja tudni fogadni a te gyerekedet is, és szeretni is fogja,mint a sajátját.

Szóval én megtartanám a helyedben, remélem a szívedre hallgattál,és nem az eszedre.

27/L

2010. okt. 19. 09:39
 26/26 anonim ***** válasza:
megtartottad?
2011. aug. 10. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!