Elvetetnétek lányok?

Figyelt kérdés

A kérdésem a lányokhoz szól elsősorban...

Becsússzott. Megszakításos mellett. Nem hosszútávú a kapcsolat. 21 vagyok. Van munkám, el tudnám tartani.

Nem vagyok vallásos, de nagyon szeretnék gyereket, attól félek, ha most elvetetem, talán elszúrnak valamit. Én sem így képzeltem, hanem, hogy majd 10 év múlva a kész életbe születik egy kicsi. Vagy kettő, vagy három. Vagy még több.

Az észérveim azt harsogják, hogy vetesd el, nem lehet, de "szívem" nagyon erőteljesen ellenkezik. Engem anyukám egyedül nevelt föl, de nem akarom az én gyerekemnek is ezt a sorsot...

Viszont mi lesz, ha többé nem lehet?!

6. hétben vagyok, teljesen döntésképtelen. Az apuka teljesen egyértelműen bíztat az abortuszra, de nem tudom mit tegyek. :(

Hátha a kívülállók véleménye segít!

2009. aug. 18. 15:22
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
85%

Én csak akkor tartanám meg,ha lenne,hova szüli,lenne segítséem,akire számíthatok,megfelelő anyagi háttér,munkahely,kifogástalan lakás.

Különben elvetetném,de az tuti összeomlanék lelkileg,hogy elvettem egy ember életet,meg amúgy is.

Ezért kell időben gondolkozni és nem felelőtlenül szeretkezni.

2009. aug. 18. 15:41
 12/26 anonim ***** válasza:
51%
Ha az apa is szeretné, biztosan azt ajánlanám, h tartsad meg, de így, hát nehéz. Talán tényleg jobb megoldás ilyen esetben az abortusz.
2009. aug. 18. 15:43
 13/26 anonim ***** válasza:
81%
Tartsd meg! Lehet, hogy nehezebb lesz az életed, de rengeteg örömöt fog okozni a gyerek. Sok nő, aki átesett abortuszon, egész életében nem tudja feldolgozni, hogy kikapartatta a gyerekét!
2009. aug. 18. 15:49
 14/26 anonim ***** válasza:
80%
Én megtartanám. Véletlenek nincsenek, a Sors vagy az Isten neked szánta ezt a kis "örömgombócot", aki felett dönteni szeretnél. Sok álmatlan éjszaka cserébe kapsz egy feltétel nélkül szerető kis tündért, aki lesi majd minden lépted, tőled tanul mindent! Téged választott, hogy legyél az édesanyja. Jól gondold meg, és ha úgy döntesz, hogy megtartod, vedd körül rengeteg szeretettel!
2009. aug. 18. 16:15
 15/26 anonim ***** válasza:
83%
16:15-ös vagyok. Látom elsősorban lányok véleményére vagy kiváncsi. Azt hiszem, akinek nincs még gyereke, talán nem is tudja, milyen csodálatos dolog az anyaság. 20 hónapos kislányom van, remélem, megfontolod, amit irtam fentebb, én szoritok nektek!
2009. aug. 18. 16:18
 16/26 anonim ***** válasza:
81%
Megtartanám. Ha elveteted, azt fogod érezni, hogy megölted, eldobtad a magzatodat. Remélhetőleg a szüleid segítenek majd neked.
2009. aug. 18. 16:28
 17/26 anonim ***** válasza:
51%
Tavaly nekünk is becsúszott. Sem a körülmények nem voltak adottak, sem magunkban nem voltunk biztosak, pedig már nem huszonévesek voltunk. Megbeszéltük, túléltük, a párom maximálisan mellettem állt, így tudtam csak elviselni az abortuszt. Viszont pár hónap alatt olyan szinten erősödött meg a kapcsolatunk (talán az is közrejátszott hogy a rosszban is mellettem állt!!), hogy év vége felé már a párom hozta fel a témát, jöhetne a bébi...Összeköltöztünk, és elkezdtük a próbálkozást, szerencsénk volt, áprilisban már nem jött meg, most 20 hetes kismami vagyok, és mindketten nagyon várjuk a kisfiunkat:) Szerencsésnek mondhatom magam, hogy nem büntetett a sors.
2009. aug. 18. 16:47
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én 20 évesen szültem, apa nélkül. Én úgy döntöttem, hogy megtartom, nem bántam meg, de én is későbbre terveztem volna. Vannak előnyök, vannak hátrányok. Ami nálunk jó:

-megtanultam felelősséget vállalni

-a tűrőképességem jelentősen megnőtt

-sokkal türelmesebb lettem

-természetemhez képest azt hiszem jó anya vagyok, a kisfiam szeret engem és kiegyensúlyozott gyerek

-a szüleim tudnak segíteni, támogatnak

-jobban átlátom a dolgokat, érettebb lettem, mint korábban voltam

-nagyon sok boldog percet szerez nekem a kisfiam

-leírhatatlanul jó érzés, ha tud valamit, amire én tanítottam meg

-ha nem született volna meg, azt hiszem még mindig tojnék a tanulásra, így viszont komolyan veszem és végre az egyetemet is elkezdtem, amit már sokkal korábban meg kellett volna tennem

Ami nem olyan jó:

-az elején nagyon sokszor voltam kialvatlan, ez még most is előfordul néha

-olykor nagyon felmegy bennem a pumpa és igen nehezemre esik fékezni magam

-sok barátom, ismerősöm már csak az anyukát látja bennem, azt hiszik, velem csak a gyerekről lehet beszélgetni, ezért vannak, akik már semmit nem mesélnek el nekem, azt gondolván, hogy úgyse érdekel

-ha bulizni mennek és hívnak, akkor azért haragszom rájuk, hiszen tudniuk kéne, hogy úgyse tudok menni, ha viszont nem hívnak, akkor azért, mert attól még hívhattak volna, hátha mégis el tudok menni (na jó, ez a saját hülyeségem, de tényleg idegesít)

-zavar, ha nagy nehezen leszervezek egy programot, ehhez ugye nekem a gyerekvigyázást is le kell fixálni, aztán az utolsó percben lemondják, mert nálam ez nem úgy megy már mint náluk

-fáj a szívem, amikor én nem tudom azokat a dolgokat megvenni a gyerekemnek, amit más gyereknek simán megvesznek a szülők (persze ez megint az én hülyeségem sokszor, mert csak azt figyelem, hogy akinek több a pénze, az miket megvehet, pedig nálam sokkal szegényebbek is vannak, igazából a fiamnak megvan mindene, ami kell, csak én mindig jobbat szeretnék)

-két év alatt egyszer volt olyan, hogy magamtól ébredtem fel reggel, amúgy meg a gyerek kelt mindig

Biztos tudnék még több dolgot is írni mindkét részre, de most ezek jutottak eszembe. Gondold át, hogy ilyesmikre is számíthatsz, aztán dönts. Senki nem dönthet helyetted, de remélem a válaszom segített abban, hogy rájöjj, neked mi a fontos.

2009. aug. 18. 17:42
 19/26 anonim ***** válasza:
80%
Tarts meg ,nekem ma 11 hónapos a kislányom és akkor még nem voltam férjnél mikor megfoggant a kincsünk!A legcsodálatosabb dolog ami történhetett velünk ,akivel Isten megajándékozott bennünket :A KISLÁNYUNK:)akkor 18 éves multam:)
2009. aug. 18. 17:54
 20/26 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem is tarsd meg.

Sugárzik az írásodból a szeretet, a felelősség, számomra legalábbis. Nem véletlenül érkezett, Te pedig nem tudnád megölni, én így látom.

Biztos iszonyú nehéz lesz apa nélkül, de nem lehetetlen. Van munkád, el tudnád tartani, segítség meg mindig akad.

Ha szeretnél 8 hónap múlva egy illatos babacsomagot dédelgetni, akkor örülj a picinek.

Viszont ha CSAK azért tartanád meg, hogy lehessen később babád, akkor jobb neki nevelőszülőknél (akkor sem az ab-t javaslom, hisz azzal mégis csak ártatlant ölsz).

Talán nem illene tanácsokat osztogatnom, hisz fiatalabb vagyok nálad, de életem legjobb döntése volt megtartanom a fiamat, mégha az apja félt is eleinte. Azóta elválaszthatatlanok ők is, mi is. De ha ő elhagy, akkor is vállaltam volna. Szerencsére nem így lett.

Drukkolok, de szerintem Te már meghoztad a döntésed, csak picit bizonytalan vagy. Ne legyél!

:)

2009. aug. 18. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!