Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Srácok, ha gyereketek lesz...

Srácok, ha gyereketek lesz nem para?

Figyelt kérdés
A barátnőm várandós és tökre őrülnék, ha lenne egy gyermekem, ellenben a csajszi elég hisztis. Másfél éve vagyunk együtt, de elején csak szexkapcsolatnak indult. Most félek, hogy nem jövünk majd ki jól, hiszti lesz, megcsalom, rám nyomulnak, megunom, vagy akár csak még nem akarom elkötelezni magam. Ellenben a hölgynek elvileg nem lehet gyereke nagyon valami betegség miatt, de most bejött. Az abortuszon is gondolkodom, de elég paraszt dolog szerintem. Idővel kialakul az apaság vagy mi?

2017. jan. 11. 23:08
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
37%

Kedves férfitársam!

Mint a megszólításból is kitűnik, az én megközelítésem kissé más lesz, mint az előzőek. Mert úgy látom (ha tévednék, bocs), az eddigi hozzászólásokat főként hölgyek írták. Én most úgy írok neked, mint leendő apának. 31 éves vagyok, s két gyermekem van.

2014-ben, bő 1 évnyi ismertség után kötöttünk házasságot a feleségemmel. Majd eltelt egy hónap, s megfogant az első gyermekünk. Nem beszéltük meg előtte, mikorra szeretnénk gyereket, de abban biztosak voltunk: még nem!

Hát másképpen lett.

Ha engem kérdezel, bevallhatom, tele voltam kétséggel és félelemmel. Mi lesz ezután? A szüleink vidéken több száz km-re, nem fognak tudni gyakran segíteni, azt sem tudjuk, mivel jár ez, albérletben lakunk, tehát sokszor elég borúsan láttam a dolgokat. "Én még nem készültem fel erre" - gondoltam. Elárulom: az ember erre sosem készül fel, de épp ez benne az izgalmas. :-)

Eltelt 9 hónap, és mi éppoly tapasztalatlanul vártuk kisfiunk születését, mint amily tapasztalatlanok voltunk 9 hónappal ezelőtt. Pár nap után hazahoztuk a kórházból, szembesültem azzal az érzéssel, hogy azért a kis valamiért én vagyok a felelős, rajtam múlik az élete.Úristen!

És az a kis valami mára már egy eleven, kacarászó és szaladgáló aranyos kisgyermek, akire öröm ránézni... Egyetlen nevetését sem adnám semmiért!

No, de hogy tovább csavarjam a történetet, fél évvel az ő születése után megfogant a kistestvére, akkor, amikor elvileg teherbe sem lehet esni - szoptatás alatt! Nem mondom, az elején eléggé padlóra küldött a hír, de hamar felülkerekedett rajtam az érzés: ha nehéz is lesz, ez még csak nagyobb boldogság, és így is lett.

Hadd oszlassak el néhány tévhitet:

- nem, nem kell feladnod a korábbi életed, ez csakis rajtad múlik, a gyerek születése nem vesz el semmit, legfeljebb inspirál és kiegészít

- most, ebben a pillanatban rengeteg olyan boldog pillanat vár még rád, amelyeknek a létezéséről még csak nem is tudsz, és hitelesen elmesélni nem is tudja neked senki, ezt át kell élni

- igen, mindenki úgy érzi, hogy nem kész még az apaságra, mert olyan ember nincs is, én sem voltam, és mégis az lettem - tudom, hogy te is az leszel!

Végezetül:

Bármilyen is a kapcsolatod most a barátnőddel, akár együtt maradtok, akár nem, a gyermekeddel való kapcsolat által nyert örömökben mindenképpen részesülni fogsz. Ő már most is egy kis élet, aki arra vár, hogy megismerje a szüleit és a világot, ahogyan 31 évvel ezelőtt te is ugyanilyen voltál - és megszülettél. Ahogyan már akkor potenciálisan benned volt minden tulajdonságod, vágyaid és álmaid, úgy ezek benne is megvannak MÁR MOST. Engedd meg neki, hogy kibontakoztathassa és része legyél neki te is.

Sok sikert!

Üdv,

egy férfitárs

2017. jan. 12. 17:21
 32/62 anonim ***** válasza:
66%

Hát öregem, nehéz helyzetben vagy.

1. Tanulság: Soha,ismétlem: SOHA ne bízz egy nőben, h "nem eshet teherbe" meg "tablettát szed" stb. Sajnos ha nem akarsz ilyen meglepetéseket, neked kell védekezned, mert átcsesznek. (Óvszer, illetve sajnos csak 40 éves kor felet, de vazektómia... az a legkényelmesebb és legbiztonságosabb)

2. Megpróbálhatod megpendíteni az abortuszt, de brutál nagy hiszti lesz - mindenesetre legalább megpróbáltad.

3. Megpróbálhatod a gyerekes létet, de amit elmondtál a csaj előnyeként (ágy, kaja stb.)... hát készülj fel rá, hogy az első pár évben legalábbis ezekre mindre keresztet vethetsz. Jó esetben visszazökken a régi kerékvágásba, és "nem babásodik le újra".

4. Rossz esetben félremászkálsz, ő eltűri (fizu ugrik)

5. Végleges esetben otthagyod (fizu egy része akkor is ugrik, bár lehet játszani...)

2017. jan. 12. 18:11
 33/62 Zeniten válasza:
0%

Dolgozatnak jó anyag gyűlt össze - ám mivel a helyzet korántsem egyedülálló, azok számára, akik nem merik a kérdést megfogalmazni sem, némi bíztatást mondanék én is.

Tojd le azokat, aki leszólnak, ők azok akik a hibát veszik észre a másikban. Pedig már az, hogy szeretnéd a gyereket rámutat, hogy ott van az a csíra, csak nem kap fényt.

Fel kéne nőni - és kapna fénytz ez a benned szunnyadó jóság. És talán rájönnél, hogy van fontosabb, mint a haverok (eleve ez a szó... remélem vannak barátaid is)

Én úgy látom, hogy 2. dolog a gond, ami egy:

1. Az új életszituáció

2. a nő számára pedig, az új életszituáció

Az jó, hogy gyilkosságra nem akarod rávenni a csajt. Tényleg: ez is rámutat arra a titkolt jóságra.

De ahogyan már más is mondta: simán fel kell nőni a feladathoz. Olyan, mint egy előléptetés. A több pénzzel több felelősség, meló, gond, stressz is jár, amit az elején nehéz viselni, hiába szerette volna az ember.

Most előléptél hímből férfivá.

Gondolom nem voltál katona, ezért kissé túlérett ez a gyümölcs, de csak beérett.

Ha sportolsz, akkor tudod mi a keménység: no ezt kell most végre felhasználni ez életben.

Keménység kell a döntésbe! Így lesz. Vállaljuk, felneveljük.

Ha gond van, akkor ezt kell elővenni ahhoz, hogy a dolog ne hulljon szét. A kitartáshoz, amikor lefutod azt a távot, hiába jött el a mélypont.

Ezek között jöhet a döntés másik fele a szeretet. Ugyanis a szeretet nem egy érzelem, hanem döntés.

Évezredeken át döntés volt a házasságok mögött, és mégis milyn sok szép nászról tudunk. Jó, nem sikerült mindenkinek - de ez esetben azért csak volt valami ami miatt együttvaqgytok, nem csak az, hogy apád és az ő apja birtoka szomszédosak...

Ha a kemény döntés megvan, az ember képes gyengéd lenni. Akkor képes igazán. Belül elfogadta, hogy ezt dobta a gép, ebből hozza ki a lehető legjobbat és neveli fel azt a gyereket (és remélhetőleg a testvéreit) a lehető legjobban.

Oly sok olyan srácot ismerek, mint te és olyan hölgyek garmadáját, akik ilyen srácokkal vannak, és csak folyik le az életük a lefolyón...

Most van itt, hogy lehet értelmesen is élni.

A haverok helyett lesznek családos barátaid, és úgy jártok össze, hogy a gyerekek közben ott aranyoskodnak körben. És a helyett, hogy hogy basztatok be az beszélitek meg, hogy hogyan altatott el a kicsi, amikor pedig őt kellett volna elaltatni.

Meg, hogy milyen faszán megoldottátok a gyerekágyat 5 deszkából. Mert a férfi ott folytatódik, hogy szerszámokat használ a ház körül...

Szóval gyere rá, hogy valójában tudod őt szeretni.

Benne, ahogy lassan fejlődik a baba úgyis megjön a kedv az egészhez, ha ebben mellette állsz, megújultok, ki fogtok kissé cserélődni.

A legtöbb ember megijed az elején. Főleg a férfi. Nekünk sem tervezve jött a baba, és lett vagy fél éves, mire ráéreztem az apaságra. Lett is még kettő. Pedig soha nem voltam szerelmes az asszonyba, és ő sem belém (Igaz elvettem még a babák előtt). 18 éve vagyunk együtt.

Dönteni kell és utána abból következik a szeretet. ;)

2017. jan. 12. 20:51
 34/62 anonim ***** válasza:
69%

Sok hülye, idióta. Aki rá akarja venni kérdezőt arra, amihez voltaképpen semmi köze sincs, csak "megcsinálta".

Nekem teljesen őszintén leírta, hogy 1,5 éve járnak össze és csak dugni és filmezni, és érzelmileg sincs túl sok köze hozzá, sőt kapcsolat meg se fordult a fejében a másfél év alatt vele se, mással se.

Ez egy véletlenül besikeredett gyerek egy szexkapcsolatból! Mit erőlködtök????? Miért képzeltek bele ostoba, visszafordíthatatlan dolgokat, amivel csak mindenki szívna?!

2017. jan. 12. 21:36
 35/62 anonim ***** válasza:
67%

CSAK....... dugni és filmezni járnak össze!!! Nem is érez különösebben iránta semmit, csak egy minimálisat annyira, amennyire másfél év alatt egyik ember ismer egy másikat! Mint egy dugópajtit! Nekem leírta.

Nincsenek egymással semmilyen más kapcsolatban, és nem is igényli.

2017. jan. 12. 21:40
 36/62 anonim ***** válasza:
38%
Belátta, hogy egy másfél éves szexkapcsolat, amiben alig érez iránta bármit is, kevés egy gyerekvállaláshoz, felneveléshez. Ti mit szólnátok hozzá, ha minden szexkapcsolatból születne egy gyereketek? Akarnátok? Kellene? Az lenne a normális, hogy megtartjátok? Idióták.
2017. jan. 12. 21:44
 37/62 anonim ***** válasza:
78%

Miért nem mondod el itt is kérdező, amit őszintén leírtál? Akkor nem lenne itt a sok hülye képzelgő, aki "tökéletes apának" akar látni téged a jövőben. Egy másfél éves szexkapcsolat után, amiben a csajt te a hátad közepére se kívánod, csak sajnálod, mert nem lehet könnyen gyereke. De ezt hadd döntse már el a csaj, hogy mit akar? És beszéljétek meg.

De akkor se tartom normálisnak, hogy itt tobzódnak emberek és nyomakodnak kérdezőnek és ráhatást gyakorolnak, meg vannak idióta abortuszellenesek is, és ezzel próbálnak ráhatni kérdezőre. Egy most aktuálisan kisebb rossz, sokkal jobb lenne, mint egy hosszútávon örökre nagyobb rossz amiben mindenki szenved és örökre meg van pecsételve mindenki élete.

Ez a srác aki kérdező, bulizni akar emberek! Nem gyereket akar, hanem bulizni, szórakozni, csajozni, élni a szabad kis életét, és eszébe sincs megállapodni senki mellett!! Még csak nem is akar rendes kapcsolatot ébredjetek már fel!

Csak szexelni jártak össze a másfél év alatt is! Ebből gyerek??? Minek?!

Elment az eszetek!

Nem rendes kapcsolatként van ez nyilvántartva, csak szexkapcsolat van közöttük semmi komolyabb! Még csak nem is tervezte vele, hogy komolyra forduljon, a másfél év szexből lehetett volna komolyabb is, ha akarta volna!!!

2017. jan. 12. 21:51
 38/62 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a sok választ és a bizalmat amivel megillettek.

Beszélgettünk a hölgyel. Elmondtam neki, hogy bár szeretem, mint embert nem vagyok szerelmes. Megértem, hogy nehéz a teherbe esés számára, de én nem tudom garantálni, hogy mellette leszek. Ha úgy dönt, hogy megszüli a gyermekünket akkor ami tőlem telik megadom a gyereknek, de ennél többet nem tudok ígérni.

Volt egy kis sírás rívás, beszélgettünk, végül úgy döntöttünk, hogy Ő magának nem akar gyereket szülni. Ezt a babát, most elveteti, és ha majd esetleg jobban megismerkedünk vagy jön egy olyan csávó, akkor próbálkozik\zunk újra.

Még egyszer köszönöm a sok választ, de kérlek emiatt ne tépjétek egymást.

Minden jót!

2017. jan. 12. 22:57
 39/62 anonim ***** válasza:
Szabad megtudnom a partnered hány éves? Puszta kiváncsiság.
2017. jan. 12. 23:00
 40/62 anonim ***** válasza:
63%

"esetleg jobban megismerkedünk"

Nem értem miért nem vagy itt is ugyanúgy őszinte? Miért kell ilyen cizelláltan fogalmazni, minden egyes mondatodat, aminek nincs nagy valóságtartalma? Nekem teljesen máshogy írtad le, miért nem vagy itt is őszinte?

A másfél év CSAK szexelés alatt már eléggé jól megismerthetted volna, ha akartad volna! Kár ez a bla-bla szöveg itt, hogy majd később esetleg akartok, te is tudod, hogy a hátad közepére nem kívánod ezt az egészet. Ha akarnád, akkor most is akarnád. Sajnos nem vagy őszinte, teljesen máshogy fogalmaztál nekem róla, mint itt. Ha nem vagy őszinte itt, a placcon kint, akkor a többiek is simán félreértik és bíztatnak az apaságra. Nem értem, hogy miért nem vagy őszinte.. itt.

2017. jan. 12. 23:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!