Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mit szólnátok, ha a...

Szülők! Mit szólnátok, ha a gyereketek 2 egyetembe kezdene bele a ti költségetekből, de egyiken sem szerezne diplomát?

Figyelt kérdés
2016. nov. 22. 14:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
67%
Megmondanám, h a 3.at nem fizetem.
2016. nov. 22. 14:53
 2/20 anonim ***** válasza:
87%
Semmit. A továbbiakban nem támogatnám az oktatását.
2016. nov. 22. 14:55
 3/20 anonim ***** válasza:
84%

Az elsőt támogatnám, a másodikba a mi esetünkben saját költségből vághatna csak bele.

Egy nagykorú, felnőtt embertől már elvárható, hogy tudja, mit akar kezdeni az életével, ne azért menjen egyetemre, hogy addig is teljen az idő, és nem kell dolgozni!

Ha ezt valaki elköveti szemrebbenés nélkül, akkor vagy kivételesen jó anyagi helyzetben vannak, és azért nem okoz gondot, vagy olyan szinten hálátlan, hogy nem érdekli, mibe került az a szüleinek, és szerinte ez neki "jár". Gondolom az fel se merüljön, hogy a feleslegesen ráköltött összeget visszafizeti a szüleinek, mert "ő nem kérte, hogy megszülessen és el kelljen tartani".

2016. nov. 22. 15:05
 4/20 anonim ***** válasza:
87%
Közölném vele, hogy rosszul gondolja, hogy a mi költségünkön. Az elsőt támogatjuk, a másodikat oldja meg.
2016. nov. 22. 15:09
 5/20 anonim ***** válasza:
31%
Semmit nem szólnék. Ez van.
2016. nov. 22. 15:12
 6/20 anonim ***** válasza:
89%
Túl kevés információ. Az a szülő, aki hagyjoa, hogy a gyerek két egyetembe kezdjen bele a saját pénzén (amit amúgy sem lehet, max egy év csúszással) az biztos nem nélkülöz. Belekezd és fél év után abbahagy egy kétszázezres szakot? Vagy a milliós orvosin húz le négy félévet? Adj részleteket, máshogy nem lehet válaszolni érdemlegesen.
2016. nov. 22. 15:15
 7/20 anonim ***** válasza:
52%
18-20 évesen sokan nem tudják mik akarnak lenni. Mindenki tévedhet. Én is tévedtem,ezért támogatnám a 3. képzést, de annál többet nem.
2016. nov. 22. 15:18
 8/20 anonim ***** válasza:
73%
Ez így önmagában túl kevés. Ennyi alapján bármi lehet, akár az is, hogy teljes mértékben egyetértsek vele és támogassam, egész odáig, hogy hangosan ordítva küldöm el a bús pi.csába, miután utcára szórtam a cuccait. Normális esetben valahol a kettő közötti skálán valahol, és elbeszélgetnék vele a dolog anyagi részéről is.
2016. nov. 22. 15:36
 9/20 anonim ***** válasza:
61%
Csalódótt lennék és a harmadikat már nem támogatnám anyagilag. Érzelmileg igen, de hogy én fizessem? Na, azt nem, mert azt a lehetőséget már eljátszotta kétszer.
2016. nov. 22. 15:44
 10/20 anonim ***** válasza:
67%
Az én költségemből biztos nem. Vannak támogatott szakok, be kell kerülni oda. Igaz, tanulni kell érte. Fizetős szakra csak akkor mehet, ha finanszírozza magának. Akkor viszont annyira, amennyire akar.
2016. nov. 22. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!