Szülők! Ti megértenétek, hogyha a gyereketek azt mondaná valamire, ami nektek fontos, hogy megcsinálja, hogy ő boldogtalan ebben?
Az a helyzet hogy rühellek tanulni, szó szerint rosszul leszek ha tanulnom kell. Ez valahogy általános iskolai és középiskolai éveimben kialakult, nem tudok rajta változtatni. Egyetemre se akartam menni de apám rám erőltette, mert azt mondta, még diplomával se garancia, hogy lesz munkám, de anélkül (akár szakmám is lehet, akkor se) esélytelen, hogy elhelyezkedjek bárhol is.
Ezért elkezdtem járni egy olyan szakra, ami hasznos, annyira nem érdekelt már kezdetekben se de ugye kit érdekel.
Na, gyűlölöm. RÜHELLEM!!! Nem csak a szak miatt, járhatnék én bárhova, azt is gyűlölném.
Szerintetek beszéljek erről a szüleimmel, vagy úgysem értenék meg?
Lehet, hogy a kényszerérzet miatt utáltál és utálsz tanulni. De mi lenne, ha megkeresnéd azt a szakmát, azt a területet, ami érdekel, amiben szívesen dolgoznál és akkor nem kényszernek élnéd meg a tanulást!
Ahogy a mondás is tartja, aki szereti a munkáját, az nem dolgozik, hanem hobbija van.
Ezesetben jobb, ha felkötöd magad. Ha nem tanulsz meg legalább egy szakmát, ami biztosítja a megélhetést, akkor csöves leszel. ÉS ÉN RÜHELLEM A CSÖVESEKET. Ráadásul, akkor te is összehugyoznád a szépen felujjított köztereket, amiket a MI ADÓNKBÓL fizette ki a kormány.
Az apád, azért csinálja ezt, mert azt szeretné, hogy boldogulj. Meg azért is, mert nem akar stresszes nyugdíjas éveket miattad. Legalább magadra légy tekintettel, ha már másokra nem tudsz.
Szívesebben elvégeztem volna egy OKJ-s képzést két év alatt, aminek most nyáron lenne vége, minthogy elkezdjem ezt a több évig tartó tanulást. Tehát az, amitől boldog lennék: egy két éves (azaz rövid) képzés utána munka.
Nem tudom, hogy jött az, hogy az, aki nem akar egyetemre járni mert nem szereti, abból csöves lesz... Csövesnek se könnyű lenni, valami munka (akár minimálbéres is) mindig van. Aki az utcára kényszerül, az ennyit se vállalt be, aztán szépen lassan gyűltek a problémái és azon kapta magát, hogy "lehugyozta a házakat"...
"Ha nem tanulsz meg legalább egy szakmát..."
Kedves kérdező. Egy szóval se írtam, hogy egyetemről lenne szó.
SZÖVEGÉRTÉS!!!!! Látod már itt leszürhető, hogy életképtelen vagy. Világéletedben utáltál tanulni és ennek az lett a következménye, hogy egy egyszerű szöveget se tudsz értelmezni. Tudom, hogy a szövegértés képesség az olyan genetikai adottság, mint a szépség. De a gyenge felfogó képsességű embert is lehet fejleszteni, ha az illető akarja. Ergo, te nem akartad és egy hülye lett belőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!