Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mit szólnátok, ha a...

Szülők! Mit szólnátok, ha a gyereketek 2 egyetembe kezdene bele a ti költségetekből, de egyiken sem szerezne diplomát?

Figyelt kérdés
2016. nov. 22. 14:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
53%
A pénz a legjelentéktelenebb, segítenék neki megtalálni azt ami igazán érdekli és jó is benne. Lehet nem való neki az egyetem/főiskola és másban kell gondolkodni.
2016. nov. 22. 16:13
 12/20 anonim ***** válasza:
32%

"A pénz a legjelentéktelenebb"

Hja! Csupán néhány milliót baszarintott el! Igazán bagatel összeg...

2016. nov. 22. 17:33
 13/20 anonim ***** válasza:
76%

18-19 évesen kevés diák tudja,hogy mit akar dolgozni az elkövetkező 40 évben. sokan nyúlnak félre, kezdenek el egy olyat,ami nem nekik való.

de azért másodjára már illene olyat választani,amit biztosan szeretni fog. én nem erőltetném,hogy azonnal válasszon mást,ha nem jön be az első szak. menjen el dolgozni,lásson világot,próbálja ki magát több területen. ha csak 22-23 évesen jön rá,hogy mit akar is jó, akkor is támogatnám.

de vagy tanuljon,vagy dolgozzon.

és alap,hogy államilag finanszírozott szakra jelentkezzen. egyébként a piacképes szakokat lehet is államin tanulni. valóban van 1-2 szak,ahol nagyon kevés államis kerül be. de nem véletlenül. ha mégis ilyenre akar járni,akkor a tandíjat teremtse is elő.

de a többi költséget állnám

2016. nov. 22. 20:02
 14/20 anonim ***** válasza:
81%
Támogatnám, én is három szakmát szereztem, amire rájöttem, mivel akarok igazán foglalkozni (igaz, nem mindegyik volt egyetem). De persze látom, hogy megint az van lepontozva, aki nem azt írja, hogy "dehogyis, én is dolgoztam már ötévesen és így is csak zsíros kenyér jut hó végére).
2016. nov. 22. 20:21
 15/20 anonim ***** válasza:
29%

" én is három szakmát szereztem, amire rájöttem, mivel akarok igazán foglalkozni"

Ha a 3 szakma mellett olvasni is megtanultál volna, akkor rájönnél, hogy a kérdező gyerekének egy szakmája sincsen, mert csupán belekezdett a sulikba.

Én elzavarnám dolgozni a "mama-hotelből", hiszen nem kisgyerek már.

Azután lehet majd gondolkozni a továbbiakon, miközben telnek majd az évek...

2016. nov. 22. 21:34
 16/20 A kérdező kommentje:
Szerencsére nem én vagyok a szülő. Csak kíváncsiságból tettem fel a kérdést. Egyébként nem "mama-hotel", hanem ősök kasszájából finanszírozott albérlet. :D
2016. nov. 22. 21:56
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
Kifizettetném a kamataival együtt.
2016. nov. 25. 10:14
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyerekeim már túl vannak ezen, de ha ilyenbe belefutottam volna, biztosan támogatnám. Én is irányt váltottam az egyetemi éveim alatt, mert nem volt előttem világos, hogy merre tovább. Azóta sokfelé dolgoztam, és tudom magamról, hogy szerencsés génekkel születtem, mert bármilyen munkát meg tudtam szeretni, lett légyen az fizikai, vagy szellemi. Viszont 50 fölött jöttem csak rá, hogy nekem milyen boldogságot okoz a nyers fa illata és érintése. Ha ezt fiatal koromban tudtam volna, biztos, hogy nem egyetemre megyek, hanem ácsnak. :-))
2016. nov. 25. 10:47
 19/20 kokohoho ***** válasza:
55%
3 gyermekünk van és a legidősebb mostanra már a 4. egyetem lépcsőjét koptatja! Szoktunk is rajta viccelődni, hogy iskolapadból megy majd nyugdíjba. Mindezek ellenére meg sem fordult a fejünkben, hogy levegyük róla a kezünket. A támogatásunk nélkül esélye sem lenne, a diplomára, amit mellesleg nem mi erőltetünk, hanem ő akarja magának. Azzal tisztában van ő is, hogy ameddig nem dolgozik tisztes fizetésért, addig abból amit mi tudunk neki adni, csak túlélésre játszhat és esélye sem lehet egy normális, teljes életre. Valószínűleg az, hogy a húga már lediplomázott és jól fizető állásban dolgozik, sokkal nagyobb ösztönzés lehet a számára, mint ha leordítanánk a fejét és nevelő célzattal, megfosztanánk a támogatásunktól. Ha eddig nem sikerült megnevelünk, akkor erre már nem látok esélyt. A gyermekeim esetleges sikertelenségéért, elsősorban magamat okolhatom, a sikereikért viszont nem magamra, hanem rájuk vagyok büszke. (Na jóóó,,,,, kicsit magamra is! :) )
2016. dec. 8. 14:09
 20/20 anonim ***** válasza:
A 2.ba meg belekezdhetett volna, de ha nem szerez diplomat, akkor elkuldenem dolgozni ( akar gyarba is,igen), hogy kicsit nojjon mar fel!
2016. dec. 9. 07:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!