Szülők! Mit szólnátok, ha a gyereketek 2 egyetembe kezdene bele a ti költségetekből, de egyiken sem szerezne diplomát?
"A pénz a legjelentéktelenebb"
Hja! Csupán néhány milliót baszarintott el! Igazán bagatel összeg...
18-19 évesen kevés diák tudja,hogy mit akar dolgozni az elkövetkező 40 évben. sokan nyúlnak félre, kezdenek el egy olyat,ami nem nekik való.
de azért másodjára már illene olyat választani,amit biztosan szeretni fog. én nem erőltetném,hogy azonnal válasszon mást,ha nem jön be az első szak. menjen el dolgozni,lásson világot,próbálja ki magát több területen. ha csak 22-23 évesen jön rá,hogy mit akar is jó, akkor is támogatnám.
de vagy tanuljon,vagy dolgozzon.
és alap,hogy államilag finanszírozott szakra jelentkezzen. egyébként a piacképes szakokat lehet is államin tanulni. valóban van 1-2 szak,ahol nagyon kevés államis kerül be. de nem véletlenül. ha mégis ilyenre akar járni,akkor a tandíjat teremtse is elő.
de a többi költséget állnám
" én is három szakmát szereztem, amire rájöttem, mivel akarok igazán foglalkozni"
Ha a 3 szakma mellett olvasni is megtanultál volna, akkor rájönnél, hogy a kérdező gyerekének egy szakmája sincsen, mert csupán belekezdett a sulikba.
Én elzavarnám dolgozni a "mama-hotelből", hiszen nem kisgyerek már.
Azután lehet majd gondolkozni a továbbiakon, miközben telnek majd az évek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!