Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Srácok, ha gyereketek lesz...

Srácok, ha gyereketek lesz nem para?

Figyelt kérdés
A barátnőm várandós és tökre őrülnék, ha lenne egy gyermekem, ellenben a csajszi elég hisztis. Másfél éve vagyunk együtt, de elején csak szexkapcsolatnak indult. Most félek, hogy nem jövünk majd ki jól, hiszti lesz, megcsalom, rám nyomulnak, megunom, vagy akár csak még nem akarom elkötelezni magam. Ellenben a hölgynek elvileg nem lehet gyereke nagyon valami betegség miatt, de most bejött. Az abortuszon is gondolkodom, de elég paraszt dolog szerintem. Idővel kialakul az apaság vagy mi?

2017. jan. 11. 23:08
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen normális, hogy eszedbe jutottak ezek a kérdések. Ha felelősen gondolkodik valaki, feltesz kérdéseket. Sokak fejében megfordulnak ezek gyermekvállaláskor, vagy esküvő előtt.

A választ már Te magad megadtad. "tökre örülnék, ha lenne egy gyermekem", a többi meg csak olyan lehetőség, amiről Te is tudod, hogy helytelen, ezért félsz tőlük.

Nem láthatunk a jövőbe, de Te döntesz abban, hogy megcsalod-e, unod-e, ezek nemcsak úgy történnek...Hogy jól ki jöttek-e majd...Ha mindketten akarjátok, akkor jól ki fogtok jönni.

Kialakul az apaság, ne félj.

A kisfiunk születése után nem sokkal mondta ezt a férjem:

Mondogattam eddig is, hogy szeretlek, de nem is tudtam eddig, mi az.Most tudom igazán, mi a szeretet.

2017. jan. 12. 12:56
 22/62 anonim ***** válasza:
19%
32 éves vén fejjel több eszed lehetne. Szánalmas vagy, hiába mentegeted magad olyan szépen.
2017. jan. 12. 13:04
 23/62 anonim ***** válasza:
12%
Tartsátok meg mindenképpen! Az a gyerek a lehető legjobb dolog, ami történhetett. Talán az anyukád küldte fentről.
2017. jan. 12. 15:39
 24/62 anonim ***** válasza:
0%

"Most, hogy így alakult a dolog, még ha nem is maradunk együtt, bele kell állni és el kell vinni, ameddig eltudjuk együtt. "

Nem KELL, ez a te fejedben van, hogy KELL!

Annak a gyereknek a legjobb lenne, ha te ott nem karvarnál többet, mert az anyjának a világon a legtöbb szomorúságot a te jelenléted, és életviteled fogja neki okozni, és ezáltal a gyerekednek is!

De én NEM JAVASOLOM, hogy megtartsátok, inkább tedd tisztába a helyzetet, és MONDD EL a lánynak, hogy te milyen életvitelre vágysz: hétvégente bulizás a haverokkal, és az elköteleződésre se vagy képes, még az együttélés is távol áll tőled!

Azt is elmondhatnád, hogy félsz attól, hogy becsajozol (tudod aki ennyire fél előre tőle, az meg is fogja tenni, mivel tudja magáról, hogy nem egy jellem), tehát mindent mondjál el neki légyszíves, és AKKOR elmondhatod majd magadról, hogy ugyan nem lett belőled semmilyen apa, de te megtettél mindent utólag, hogy felhomályosítsd a lányt, hogy NE SZÁMÍTSON RÁD, nem fogsz tudni ilyen életet élni!

Semmi baj ezzel, - kivéve az, hogy nem csak megfarkalni kellett volna kisgyerek módjára, hanem FELNŐTT EMBER MÓDJÁRA el kellett volna mondanod előtte, hogy te hogyan képzeled, és milyen ember vagy!

Nem azzal van baj, hogy te nem bírod felvállalni és ilyen életet élni, hanem azzal, hogy megcsináltad a "bajt", és most utólag döbbensz rá, és mint a mérgezett egér rohangálsz és még mindig nem voltál képes neki elmondani!

A baj azzal van, hogy nem előre figyelmeztetted őt!!!

De te megkérlek, hogy ne vegyél az életükben semmilyen módon részt, legjobb lesz, ha mindezt azonnal elmondod neki, hogy el tudja dönteni és legyen legalább UTÓLAG választási joga, és tisztában legyen vele, hogy milyen ember vagy, és hogy ő ezek után MIT AKAR?

A lány helyében, ha még benne lennék az időben, MINDENFÉLEKÉPPEN elvetetném, mert egyrészt ilyen felelőtlen, léha embertől aki nem volt képes előre tájékoztatni, csak toszni attól én nem akarnék gyereket, másrészt én egyedül nem akarnám vállalni, csak egy felnőtt, értelmes, egymást támogató, szerető kapcsolatban, házasságban!

Nekem az elképzelhetetlen lenne, hogy ezek után akarjam ezt a gyereket!

De itt a lányt is hibáztatom, mert nem tett meg minden óvintézkedést arra vonatkozóan, hogy ne legyen terhes!

Ha meg ti ezt előtte megbeszéltétek, hogy akarjátok, és benne volt a pakliban, akkor te egy nagyon szemét ember vagy ezek után!

De akkor állj végre a talpadra, és mondd el neki mi a helyzet és "mit várhat" el tőled!

Tájékoztasdd őt mindenről, hogy mindennel tisztában legyen, és annak tükrében dönthessen!

Joga van mindezeket tudni!!

2017. jan. 12. 16:27
 25/62 Carragher_x ***** válasza:
94%
24-es, te és a hozzád hasonlók vmilyen pszichiátriai utasításra jártok fel az oldalra levezetni a frusztrációtokat ezekkel az ideböfögött, személyes sértettségtől és gyűlölettől átitatott kisregényekkel?
2017. jan. 12. 16:38
 26/62 anonim ***** válasza:
93%

24-es!

Dugulj el a sok sületlenséggel, amit itt összehordasz!

2017. jan. 12. 16:44
 27/62 anonim ***** válasza:
43%

Üdvözöllek!

Elöljáróban leszögezem, az én kommentárom kissé más lesz, mint a többieké. Mivel az eddig hozzászólók - szerintem - főként nők voltak (ha tévednék, bocs), én pedig 31 éves férfi vagyok, talán jobban tudok neked segíteni, mint leendő apának.

Amint látod, nagyjából annyi idős vagyok, mint te. És két gyermekem van: egy 3 hónapos és egy 1,5 esztendős. Most biztosan azt gondolod, oh, az én történetem merőben más, terveztük, akartuk, stb., így hát honnan is tudnám, mi játszódik le benned? Csakhogy nem egészen így áll a történet. Igaz, 2014-ben bő 1 évnyi ismertség után összeházasodtunk a feleségemmel, de, hogy mikorra legyen gyerekünk, egyáltalán nem volt megbeszélve. Fiatalok voltunk (vagyunk), albérletben laktunk akkor és most is, tehát minden józan számítás szerint későbbre lett volna "ideális", majd, ha "elég felkészültek leszünk". Elárulom, az ember erre sosincs felkészülve. :-)

Szóval házasságkötés után rögtön megfogant az első gyermek, mégpedig fiú. Mit mondjak, azért elég váratlanul ért minket, nem volt könnyű lelkileg ráhangolódni, talán nem is sikerült - főként egy férfinek. Tele voltam bizonytalansággal, félelemmel is talán, aztán 9 hónapra rá megszületett. Tudni kell, hogy a szüleink nem a fővárosban laknak, ahová mi költöztünk, hanem több száz km-el odébb, tehát nemhogy napi, de heti szintű segítségben sem volt részünk. Meglehetősen megváltozott az életünk, nem tagadom, de nem igaz, hogy le kellett volna mondanunk az addigi életünkről, s ahogy egyre nőtt a pici, egyre jobban közel került hozzánk, és már nem úgy tekintek rá, hogy nehezebb lett az életünk, hanem, hogy valamivel kiegészült! És a java még csak most jön, amikor majd megtanul beszélni, elmehetek vele focizni, én leszek számára a világ legerősebb, legokosabb embere...:-) Szerintem ezeket meg kell élni.

No, hogy azért ne legyen egyszerű az élet, fél évvel eztán megfogant a kistestvére is.:-) Nem nagyon tudtuk hová tegyük, de már sokkal rutinosabbak azt mondhattuk: miért ne bírnánk vele? És így is lett! :-) Egyetlen pillanatig sem gondolkodtam azon, hogy jobb lenne, ha nem lennének! Hidd el, Te is í

2017. jan. 12. 17:02
 28/62 anonim ***** válasza:

Kedves előző. Itt ez a lényeg: "de, hogy mikorra legyen gyerekünk, "

Tehát akár lehetett is volna, csak még nem volt eldöntve. A ti esetetek teljesen más, és más ember is vagy, nem akartál bulizni a haverokkal, és nem merült fel előre, hogy megcsalod a mostani feleségedet. Ez a srác viszont teljesen más, mint te! Ezt ne felejtsük el!

2017. jan. 12. 17:11
 29/62 anonim ***** válasza:
77%
És hiába írja le mindenki a saját történtét, és győzködi kérdezőt, ezt csakis magának kell tudnia, nincs recept, van aki ilyen személyiség, van aki olyan, és nem való neki. Hülyeség párhuzamot vonni a saját életetek és kérdezőé között, teljesen más dolgok foglalkoztatják, ami nem fér bele az apaságba és a családi életbe. Valljuk be, egyáltalán nem akarja ezt az életet. Csak azért, hogy elmondhassa van egy gyereke, az édes kevés ehhez. Ehhez komoly elhatározás kell, és más habitus, és másfajta életmódra való képesség, mint amit ő most akar. Nem kell belekényszeríteni őt semmibe és győzködni őt, amihez neki semmi köze, mert egyáltalán nem ilyen életet akar.
2017. jan. 12. 17:15
 30/62 anonim ***** válasza:
53%
Azért, mert mos, főz rá és a lány, az nagyon kevés ahhoz, hogy el tudja mondani: szereti azt a lányt tiszta szívéből! Ezek nem tulajdonságok, ezek miatt nem kell együtt lenni, és egyáltalán nem érzem rajta azt, hogy ezt a lányt úgy akarja, mint élete nagy szerelmét, akivel le tudja élni az életét! Ha már most sem érzi azt, hogy vele le tudná élni az életét, és csak azt látja benne, hogy mos és főz, akkor azért nem kell valakivel együtt lenni, és pláne baromság lenne hozzá még pluszban egy gyerek is! Ehhez elég hetente egyszer egy bejárónő és kész, meg van oldva! Meg néha elmegy csajozni amire vágyik és éli a szabad életét, nincs kötelezettség, nincs muszáj, és nincs visszafordíthatlan elcseszett életek. Egy elcseszett élete az anyának, és gyerekének.
2017. jan. 12. 17:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!