Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy értessem meg a férjemmel...

Hogy értessem meg a férjemmel hogy akkor ilyen erővel mondig lesz ok halogatni a gyerekvállalást?

Figyelt kérdés

28 vagyok,ő 33.

Van saját házunk,igaz hitellel. Neki jól fizető melóhely,nekem kevésbé,mert diplomas minimálra vagyok bejelentve,többi kp.

Most úgy hogy fizetünk hitelt,lakástakarékot és 60ezer ingatlanadót,tudunk félretenni havi 100-150ezret. Nyáron még újítani akarunk a házon,az nagyobb projekt,annak az ára megvan.

Utána én azeretnék belevágni a babaprojektbe,nincs nagyon mire várni.

Nyártól már nem kel 60ezret fizetni a navnak,azzal bejjebb vagyunk,viszont ha én nem dolgozok akkor az minusz 100 ezer,de hitel és ltp kifizetése után is marad 300ezrünk rezsire kocsira mindenre.

De szerinte még elöbb nagyobb autó kell amibe elférni rendesen (most egy fábiánk van 10 éves),meg több megtakarítás (nyárra kb félmilliónk lesz felujitás után,de szerintem gyerek mellett is fogubk tudni félretenni).

A gyerekekkel nincs baja,sőt,szeretne is az biztos,de ha csak a pénzügyeket nézzük akkor sose lesz hitelmentes tökélletes házunk a bankban félretett 20 millióval...

De ráerőltetni se akarom...

2016. nov. 29. 13:56
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

300 kevés rezsire tankolni enni és egyébre?

Tankolás most 35ezer,ha csak ferjem jar dolgozni az 10,ide oda elmennivel is 20. Rezsink éves átlagba 30 ezer,biztosítás havi 20,kaja kettőnkre 70-80ezer és ebben van étterem is (amúgy én főzök).Kb 170-200ezer marad a babára gyogyszerre

2016. nov. 29. 14:46
 12/26 A kérdező kommentje:
Gyed extrát férjem kérné a sajat fizuja után,én fizetném a tbt,de nem adnam bölcsibe fél évesen
2016. nov. 29. 14:52
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem még nem akar gyereket. Mert ezek eléggé kifogásoknak tűnnek. Amiket leírtál, nem éltek rossz anyagi körülmények között, ebbe simán beleférne a gyerek, ha akarná. Persze, lehet, hogy másképp gondolkodik, mert túlságosan be akarja biztosítani a dolgokat, de nekem kifogásnak tűnik.
2016. nov. 29. 14:54
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szüneteltesd kicsit, lehet megijedt. Várj vele pár hónapot és hozd fel újra a témát. Az autó csak kifogás.
2016. nov. 29. 14:59
 15/26 A kérdező kommentje:
Nem nyaggatom,eszemben sincs,sőt. Tavasszal hoztam fel utoljára,azóta most csak.
2016. nov. 29. 15:07
 16/26 anonim ***** válasza:
77%
Mikor megszületett a gyerekem, a Seicentot Fabiara cseréltük. Bőven elég volt.
2016. nov. 29. 15:41
 17/26 anonim ***** válasza:
43%
Ja ès akkor felmondassz a munkahelyeden? Bátor. De ne erőltesd láthatóan nem akar még gyereket.
2016. nov. 29. 15:42
 18/26 A kérdező kommentje:

Ide ugysem tudnék visszajönni,nekem kell majd megoldani a bölcsibe oviba hordást és itt azzal nem tudnám összeegyeztetni.

Keresgelek egyebkent jobbat,de itt jó a fizetés,sokkal kevesebbért nem akarok máshova átmenni.(számolva arra hogy nem jön össze egyből a baba,akkor addig is kevesebb jön be,igy meg csak a csed fél éve ami kevesebb,meg az esetleges táppénz)

2016. nov. 29. 16:13
 19/26 anonim ***** válasza:
82%

Egyszerű,nem akar gyereket. Hogy soha,vagy csak még,azt neked kell tudni.

Mi albérletben élünk két gyermekkel,nincs a bevétel csak úgy 270körül és élünk. Járunk moziba,kirándulni,nyaralni is voltunk belföldön 3x,bár akkor még csak egy gyerek volt. Nálunk párom.kéri szintén a gyedet majd,én fizetem a tb-met. Úgy lesz a bevételünk kb 360 vagy felette. És amelll lesz a hitel másik autóra,mert bár bőven elfér két gyerek meeg az egész lakás ruhatára a 20éves vw polo classicba,de mivel lesz harmadik gyerek és öreg az autó,sok már a gond vele,igy 1,5-2milláért lecseréljük egy 10-12éves vw sharanra,ami 7személyes,a hátsó két ülést kivéve elég lesz aa csomagtartó is ennyi embernek.

2016. nov. 29. 17:34
 20/26 anonim ***** válasza:
9%
Sajna évente 100000 ft biztos elmegy gyerekre ha nem több és ez bölcsis,ovis kortol még emelkedik is egy kicsit,tehát kb ugy 150000 ft/év kerül egy gyerek biztos .
2016. nov. 30. 05:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!