Hogy értessem meg a férjemmel hogy akkor ilyen erővel mondig lesz ok halogatni a gyerekvállalást?
28 vagyok,ő 33.
Van saját házunk,igaz hitellel. Neki jól fizető melóhely,nekem kevésbé,mert diplomas minimálra vagyok bejelentve,többi kp.
Most úgy hogy fizetünk hitelt,lakástakarékot és 60ezer ingatlanadót,tudunk félretenni havi 100-150ezret. Nyáron még újítani akarunk a házon,az nagyobb projekt,annak az ára megvan.
Utána én azeretnék belevágni a babaprojektbe,nincs nagyon mire várni.
Nyártól már nem kel 60ezret fizetni a navnak,azzal bejjebb vagyunk,viszont ha én nem dolgozok akkor az minusz 100 ezer,de hitel és ltp kifizetése után is marad 300ezrünk rezsire kocsira mindenre.
De szerinte még elöbb nagyobb autó kell amibe elférni rendesen (most egy fábiánk van 10 éves),meg több megtakarítás (nyárra kb félmilliónk lesz felujitás után,de szerintem gyerek mellett is fogubk tudni félretenni).
A gyerekekkel nincs baja,sőt,szeretne is az biztos,de ha csak a pénzügyeket nézzük akkor sose lesz hitelmentes tökélletes házunk a bankban félretett 20 millióval...
De ráerőltetni se akarom...
Mindketten nem túl gazdag családban nőttünk fel,ő azt hallgatta sokat hogy ők kerültek sokba ezért nem volt semmire pénz.
Én ebben nem hiszek,szerintem nem kerül milliókba egy gyerek évente,300-350ezerből siman ellennénk ( fél éves korától a férjwm gyed extrával tudnánk max gyedet kapni)
En ha minden feltettel adott. (szereto tars, egeszseg,rendezett anyagi helyzet)
Akkor az idovel ervelek.
En kesoi gyerek vagyok.
10 evesen halt meg az utolso nagyszulom,19 evesen Edesapam.
Paromat 19-20 eves kora korul szulte az anyukaja. Paromnak meg 3 nagyszuloje el ( es van egy mostoha papaja).
Nagyon rossz, hogy a gyerekeink az en reszemrol pl Nagypapat sem kaptak, mig a masik reszrol dediket is.
Szerintem a legfontosabb dolog amit adhatsz egy gyereknek az az IDOD!!
Minel tobb idot egyutt.
Én is ezt mondtam. 30 előtt szeretnék szülni. Elsőre nem is biztos hogy összejön,környezetünkbe vannak többen akik 3-4 év alatt sikerült.
Erre annyit mond h majd akkor megbeszéljük jövő nyáron...ezzel nem tudok mit kezdeni 🙁
akkor vagy vársz, de nem nyárig, hanem pl tavasz eleje
és akkor leültök és megbeszélitek.
igazából rajtad áll, hogy meddig akarzs várni
300 keves egy gyerek mellett?
Egy nagy csaladi hazban elunk,2 autot tartunk fent es 4 kisgyerekunk van es kb 450-500ezer a bevetelunk jelenleg. Jol elunk es tudunk felre tenni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!