Melyik "kismama-féle nyelvújítás" verte ki nálatok legjobban a biztosítékot?
Nagyon jókat olvastam és jókat is nevettem de Ti semmit nem becéztek a gyereketeknek?Mindennek kimondjátok a nevét?
Jó nem ilyen agyament dolgokra gondolok mint amikor valaki többesszámban beszél a gyerekéről de pl a tejcsi és a pocaklakó aranyos.
Én a "pocaklakó"-tól is falra tudok már mászni, nemhogy a többitől.
Ja, meg attól is idegrángás kap el, amikor mindig többes számban beszélnek: "nagyot kakiltunk", "150 ml-t szopiztunk", stb.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Ez nálam viszi a pálmát! Kiakadok ezektől a becézésektől...
Nemrég olvastam valahol,hogy imcsikézem a babcsikámat:-):-)
Na ez még az omlósz cirkét is lesöpörte,pedig azt már zackóban sütjük:-D:-D:-D
Itt olvastam, h anyós "iszikát" kínált a babának. (innivalót)
Anyám...
Látom, hogy régi már, de végigolvastam az összes hozzászólást és nagyon jót vigyorogtam! :D
Köszönöm, hogy feldobtátok a napomat!
Van olyan szó, hogy hós, nem is új. Viszont akit ez ennyire zavar, fura, hogy nem használ ékezeteket. Elő lehet azt is állítani.
A tejciről meg annyit, hogy nem pösze tejcsi, csak úgy hangzik. A tejcsinél semmivel sem rosszabb. :) Ez egy változat, az anyu-ci, babu-ci, stb. mintájára jött létre.
A kérdésre válaszolva: én már jó ideje nem akadok ki ilyesmiken, odáig sosem jutottam. Most elolvastam néhány választ, inkább azokon szórakoztam jót, micsoda igénytelen helyesírással kritizálnak itt másokat.
Ami kérdéseknél nem tetszik, az pl. az "x h km", ahogy a kérdezőnek. Egy csomó kifejezés szintén nem tetszik, nem használom, de kiakasztani nem tud egy se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!