Melyik "kismama-féle nyelvújítás" verte ki nálatok legjobban a biztosítékot?
tejci és a babó de ez a tojcsis nyák sem semmi
Bláááá hányinger az egész!
Lehet hogy hülye vagyok, de mi az a "tojcsis nyák"?
A pocaklakó szerintem aranyos, jobb mint amikor valaki azt írta, hogy hasas.
Nekem egyszer postás mondta, amikor megérkezett a kiskád, és kimentem még nagy pocakkal, hogy a baba még a gyári csomagolást élvezi :-D
A bölit mi is használjuk, de csak szóban, itt nem nagyon használjuk a bölcsit. Vagy bölcsöde vagy böli. "megyünk a bölibe :-D"
A "tápos"ról nekem is a csirkék jutnak eszembe :-)
Viszont a túlzott javításokat sem értem. Anyuka a bölcsöde udvarán rászólt a gyerekre, hogy nem barik vannak a pulóveren, hanem juhok brrrrr
Na az omlosz csirkétől fel áll a szőr a hátamon
egy 2,5 éves és egy 3 hónapos kislány anyukája
Jaaaajjj, tényleg. A tojcsis nyákcsi kimaradt.Hányás!!!!
Csatlakozni akartam a facebookon az omlószosz gyerekhez, de nem találtam. Hogy kell keresnem? :)
A tejci és a böli nekem is öklendezős...
Nagyon jókat írtatok, csak eggyel tudnám kiegészíteni:fürcsi.
De ez nem csak a kismamákat jellemzi. A kedvencem: valcsi napcsi ajcsi. Na??? (Gyengébbek kedvéért: valentin-napi ajándék)
Kérlek titeket, árulja el valaki mi az a tojcsis nyákcsi! Még a végén teljesen hülyén halok meg!
(O)
Sziasztok!
Az előbb olvastam "tüdőgyuszija van" ...na nálam ezek verik ki a biztosítékot,azokat már nem is írom,amiket ti is említettetek...
böli-bölcsőde
fürcsi-fürdetés
szopcsi-szoptatás
bekaksizott-bekakilt
főzi-főzelék(vagy főznivaló)
tápci-tápszer
tejci-anyatej(gondolom)
tojcsis nyák-tojásfehérjés folyás(ovulációkor)
hós-hónapos
heteske,km-hetes,kismama
Aztán ugye már mondatokba foglalva:
szopiztunk ma éjjel szépen...(a kisbaba igen de vajon anyuka kit szopizott?)
Bekakilunk még sajnos...(hát igen kedves anyuka ha még X évesen bekakil az tényleg sajnos)
Van már két fogunk...(a gyereknek gratulálok,de kedves anyuka miért nem ment időben fogorvoshoz?)
Még pár:gyümi-gyümölcs
türcsi-törölköző
limcsi-limonádé
sétike-sétálás
Nagyon rossz ilyeneket olvasni,szerintem kéne alkotni egy "kismama-friss anyuka értelmező kéziszótárat"
(nem vagyok sem tanár,sem nyelvész,nekem is van gyermekem,sőt kismama is vagyok,de távol áll tőlem az ilyen beszédstílus)
Nálam a "manó", mint gyerek... Mekkora a manód?!
Nekem nincs manóm:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!