Melyik "kismama-féle nyelvújítás" verte ki nálatok legjobban a biztosítékot?
Önmagában 1-1 gagyi szó nem akaszt ki, akkor se ha én nem használom. Pl a szopizik kifejezést egy máskülönben normális mondatszerkezetben elviselem. De az ilyen borzasztóan túltolt cukiskodástól kirobban az agyam a helyéről.
Én egyébként úgy beszélek a gyerekhez is, ahogy férjemhez, csak nála nem használok szarkasztikus humort, mert nem értené. :D Nem látom, hogy ettől hiányt szenvedne, mindenre szépen kérdez rá és érdeklődik.
Tejcsi
Pocaklakó, mindig valami marslakó jut eszembe
A babaproject
Meg a “mi màr állunk, ülünk, forgunk, eszünk”
A jön a fogunk is,bár ott bizonyos megfogalmazásoknàl nem zavar, amikro arra utal, h az egész család szenved a gyerek fogzásától..
A szopi, tápi stb sem zavar
Amúgy gimiben is minden -i volt
Még a menza táblán is
Gyümi
Kápi sali, kovi ubi
Krumpli főzi
😅😅😅😂🤣🤣🤣🤣
Engem a DURI akaszt ki...
Mindenki tudja hogy a turkáló rövidítése, mégis duriznak...
A masik a pizsoma, az meg mi a pics@???
PizsamAAA
Illetve a baldechin.
Ami ugye baldachin.
A babaproject. Mint valami éves kihívás vagy munka, amit el kell végezni, ha sikerült, akkor ki lehet pipálni.
Az idegen nyelvű szavak használata rossz helyesírással: Dawn szindróma, bady.
Ez a többes szám botrány! Persze megsértődnek ha az "és hány fogatok van" kérdésre elmondom hogy nekem 29, a kislányomnak 16. És a legdurvább, hogy van aki nem is kapcsol. Pl. kolléganőm egyik reggel úgy jött be dolgozni, hogy "megyünk nyelvvizsgázni!". Aztán kiderült hogy csak a 18 éves lánya megy. Áááá....
Ami a héten kiborított, hogy a játszótéren egy anyuka kergette kulccsal a kétévest, hogy "iszi?, iszi?" és még vagy hússzor elmondta. Sokkot kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!