Melyik "kismama-féle nyelvújítás" verte ki nálatok legjobban a biztosítékot?
A tejcsi nekem is irritáló volt, de megszoktam, mert 18 hónapos kisfiam így hívja a tejet. Pedig nem hallotta senkitől, de reggel ahogy kinyitja a csipáját már kiabál hogy tejcsi. Ez van.
A szopik helyett én a szopizik-ot használtam. A fülemnek jobban hangzik, hogy szoipzik a kicsi, mint az hogy szopik a kicsi.
Nem kismamás, de egyszer olvastam: olyan depi vagyok, mindjárt öngyi leszek.
Engem leginkább az zavar mikor azt írják, hogy a gyerek kakál. Ez a szó nekem nem hozható össze egy aranyos gyerekkel. A gyerek inkább kakil.
Néha én is többesszámban beszélek magunkról, de ha észreveszem javítom magam.
És ez a tejci dolog szerintem aranyos. Én is így hívtam kiskoromban 30 éve.
Na és ez a manó dolog. A fiamat én is manózom, mert úgy néz ki (3 hónapos). A lányom cica. De ezeket a szavakat csak családon belül használjuk, kifelé baba és nagylány.
2 gyerekes anyuka
12:01. ááááá, kész:D.
Ja, tüdőgyuszi. A férjem Gyula, na gondolhatjátok :D:D:D
engem csak addig zavart, míg meg nem született a fiam. Azóta mindíg azon veszem észre magam, hogy akaratlanul is úgy beszélek. Hisz mégiscsak egy baba a lelkem, nem egyetemi professzor! Hadd gügyögjek neki kicsit (persze a józan ész határain belül)!
A rövidítésekkel (x hós baba anyukája) az a helyzet, hogy sok anyukának alig van ideje választ írni, így normális, ha ott rövidít, ahol tud, mielőtt a gyerek a konyhában magára húzza a konyhapolcot!
Különben a tejcit, a fürcsit meg a törcsit ellenszenvezem. De nem az a lényeg, ki hogyan, hanem hogy mit ír.
tejcsi cs-vel :) egyszer kipróbáltam. Havi státusz vizsgálaton voltunk, várakoztunk páran anyukák
Úgy néztek rám, mint aki megőrült :D mifelénk tejci c-vel az elfogadott
17:32: Tüdő Gyula? :DDD
jókat nevetek csajok!
(egy korábbi hozzászólcsikázó :D bocs)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!