Melyik "kismama-féle nyelvújítás" verte ki nálatok legjobban a biztosítékot?
Nálam a selypegés és a többesszám veri ki a biztosítékot. Van egy ismerősöm, aki most várja első babáját, amikor összefutunk, ilyeneket mond a kislányomnak: "nadon cinoszak vadunk ma". Nem szólok rá, mert ritkán találkozunk. Jön a fogunk és társai szintén zavarnak.
A sok felesleges becézést én se szeretem, habár én is használok egykettőt. Tejci, tejcsi, az én fülemnek egyik se idegen, de nem szoktam mondani. A főzit viszont itt olvastam először egy hasonló témájú kérdésben, és napokig nem tudtam rájönni, hogy mit jelent. Aztán egy másik kérdésnél már kiderült a szövegkörnyezetből.
Amit még kifejezetten utálok, amikor a kutyára azt mondják, hogy vau-vau. A gyerek azt is megérti, ha megtanítják neki, hogy kutya. A macska akkor miau, a madár meg csipcsirip, a tehén meg búúú...
az én lányom tudja, hogy az kutya, mégis vauvaunak hívja. Nem zavar, hizsen még csak 2 éves.
Mi ettől függetlenül kutyának hívjuk.
Engem csak egy dolog zavar,amikor valaki a császármetszést csaszinak mondja.
Én is így szültem,szerintem semmi becézgetni való nincs rajta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!