Melyik "kismama-féle nyelvújítás" verte ki nálatok legjobban a biztosítékot?
Látom a tejci sokaknak olyan mint ha pöszeség lenne-akkor ti hogy mondjátok?mert nálunk ez 30 éve teljesen átlagos használat.
a -csi végü dolgok nálam is verik a biztosítékot.
x hetes pocakcsajszi és egy 3 éves kispasi anyukája
Valami szellemi toprongy anyuka így írta alá a hozzászólását.
kismama tornán hallottam:
babácska
?!
Nem olvastam el minden választ, ezért bocsi, ha ismétlek.
Na, egyrészt attól tudok a falra mászni, amikor az illető/anyuka leír egy kisregényt és szó szerint erőlködnöm kell, hogy értelmezni tudjam azt a fogalmazásnak csúfolt szóhalmazt. Mert a helyesírás még hagyján, de az a megfogalmazás...no comment.
A másik, amikor azt írja az anyuka, hogy ma szinte csak cicit evett a gyerek. Cicit evett. Gáz. :D
A többesszám is eléggé irritál, de azt már megszoktam. Viszont amikor a cicizést is többesszámba teszi, feláll a szőr a hátamon. :D
"Bekakilunk még sajnos...(hát igen kedves anyuka ha még X évesen bekakil az tényleg sajnos)
Van már két fogunk...(a gyereknek gratulálok,de kedves anyuka miért nem ment időben fogorvoshoz?) "
hát, ezen itt röhögök hangosan:DDD, köszönöm, jól esett:D!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!