Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik "kismama-féle nyelvújít...

Melyik "kismama-féle nyelvújítás" verte ki nálatok legjobban a biztosítékot?

Figyelt kérdés
Nálam volt egy pár. Például a recis tápi, az x h km (x helyére valamilyen szám), és az, hogy mindent rövidítenek úgy, hogy 'i' betű legyen a végén (gyümi, főzi, szopi, stb.). Ti melyiken akadtatok ki legjobban?
2010. ápr. 26. 19:04
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/106 anonim ***** válasza:
100%
Egy időben láttam a Vaterán meghirdetve olyanokat (nem is csak egy felhasználótól), hogy "iszicsomag", és ilyen csőrös itatók voltak benne. Iszi... te jó ég :D
2015. jan. 30. 22:14
 92/106 anonim ***** válasza:
92%

Karácsony előtt: milyen ajit vesztek karira?

Jajjj...

2015. jan. 31. 10:47
 93/106 anonim ***** válasza:
21%
Miért kell ezen fenn akadni? Nincs jobb dolgod, mint azt figyelgetni, ki hogyan kedveskedik a babájához? Ezt hívja a pszichológia dajkanyelvnek és a világon mindenhol van ez a jelenség. Nem ordenáré, nem szleng. Ha a kismama visszakerül a "való" életbe, úgyis elhagyja ezeket.
2015. jan. 31. 12:46
 94/106 anonim ***** válasza:
83%
A babájával felőlem mindenki úgy beszél, ahogy akar (bár én a gyerekkel is normálisan szoktam beszélni), de ha felnőttekkel akar kommunikálni, akkor ne idétlenkedjen már ilyen hülyeségekkel. Amúgy a "kari aji" meg az "iszicsomag" még véletlenül sem dajkanyelv, hanem tipikus béna cukiskodó szleng. Én nagyon jól felnőttem úgy, hogy nem ajit kaptam, hanem ajándékot, a fiam is köszöni szépen, de rendben van azzal, ha ajándékot kap és nem ajit, de persze, ha valaki ilyen marhaságokra akarja tanítani a gyerekét, hát tegye, de felnőttekkel próbáljon már meg normálisan beszélni.
2015. jan. 31. 14:06
 95/106 anonim ***** válasza:
5%
Mindenki úgy beszél a másikkal, ahogyan szeretne , ne te akard már meghatározni ezt utsó, mert ilyen fa.a gyerek vagy. Mondom ezt annak ellenére, hogy soha nem beszéltem babásan, de ha valaki így beszél, nem érdekel, hidd el. Max nem barátkozom vele, ennyi.
2015. jan. 31. 16:08
 96/106 anonim ***** válasza:
100%

Valamelyik nap barátnőmmel volt közös programunk, és mondta, hogy felhívja édesapát, hogy megérkeztünk. Én néztem nagyokat, hogy apukád várja még, hogy beszámolj? Mire felvilágosított, hogy a gyermeke apukáját, nem az övét.

Nem értem, a házastársak miért hívják egymást apának, anyának, én rosszul vagyok tőle.

A többesszám is kiakaszt, de a leginkább az, mikor nem nevezik a nevén a dolgokat.

Volt, hogy kérdezte valaki, hogy mossa ki a gyereke nyuszikáját? Hát kellett a leírás, hogy felfogjam, nem a plüssét akarja tisztítani, hanem a kislány punciját. De volt itt már a fütyi "biga" is... Felnőtt emberek miért nem merik ezeket leírni, kimondani?? Elképesztő...

2017. máj. 31. 16:27
 97/106 anonim ***** válasza:
100%
Én hallottam olyat, hogy "csicsi zacsi" ami hálózsák akart lenni 😂😂😂
2017. máj. 31. 16:40
 98/106 anonim ***** válasza:
100%

A királyi többes! Pl: már 3 fogunk van, már bilibe pisilünk.

Na meg a pocaklakó, ami valamiért kikészít.

2017. máj. 31. 16:50
 99/106 anonim ***** válasza:
100%

A tojcsis nyákcsistól majdnem hánytam egyet.

Kedvenceim mondatokba foglalva:

Jaj ne abba a koszos törcsibe törcsizz

Ma babfőzit főzikélek, gondolom majd lesz szagocska, hiszen a gyerek is pukcsizik tőle (legjobb:3)

Remcsizem hogy ezek is jócskák voltak (szivatásképp :D)

Ja és a kápifőzit is utálom. :D

Mitagadás, a főzikélek szót néha én is használom.. de hát.. xd

2017. máj. 31. 18:22
 100/106 anonim ***** válasza:
78%
Szopi, szopizik, szopikázik, hamizik, hamikázik, nyamikázik, csurizik, popikázik, kisruha, nonóka, pöpi, biga, szupizik, püppü, szuri, szurika, a gügyögés, a többes szám használata, tentizik, cicizik, nunus, fagyibaba, taxizik (nátha), baris (bárányhimlő), abi, kisruhácska, tabi, cicakaka, kakika.
2017. máj. 31. 19:39
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!