Ha 3 gyerekkel vagyok és folyton egyedülálló nők vágódnak be elém a családos parkolóba és nálam elpattan a cérna, kiverem a balhét a végén engem büntetnek meg ugye?
Már annyira unom, hogy a családosok a nekik fent tartott parkolókba, számszerűen 3 db, nem férnek be. Ma két egyedülálló nő volt, tegnap 4 db 40 körüli nő egy autóban. És ez rendszeres. Nem arról van szó, megállok bárhol, a parkoló legtúlvégén is, de ezek a helyek épp azért lettek kialakítva, hogy a gyerekekkel ne kelljen autók között glavírozni+ne kelljen félni, hogy rányitja a gyerek az ajtót a mellettünk lévőre.
Ma megjegyeztem a hölgynek, hogy jó nagy családos. Erre rámförmedt, hogy otthon vannak. Meg hogy mit ugatok, nem férek el? Jól szituált hölgy volt egy kis autóval.
"Remélem legközelebb jól rányitja az autójukra a gyerekem az ajtaját! Egyébként is nagy szokása! "
Te sem lehetsz sokkal különb, ha hagyod a gyereknek, hogy más kocsira nyissa rá az ajtót...
Szerintem meg ha végigolvassátok, akkor hármasiker babakocsival volt, de 3 gyereke van, 7 hónapos ikerpár meg egy nagyobb. Ez három gyerek.
Gondolom egyben tolja a kicsiket meg a nagyot is a hármasiker babakocsival.
Szerintem nem alanyi jogon jár a gyerekeseknek az a parkoló, hanem egy gesztus az áruházaktól, ami tok jó! Ha van hely, akkor van, ha nincs akkor nem parkolok oda. De egy biztos: nem fogom verbenforgó szemekkel nézni az ott álló autókat, hogy van-e benne gyerekülés vagy sem.
Ha meg ennyire nagy szükség van arra a plusz térre, akkor állj meg hátul. Ott is szoktak lenni ilyen parkolok,csak nem közvetlenül a bejáratnál. Vagy állj olyan helyre ahol nem áll meg senki.
Figyelj, minden rossz indulat nélkül, én azt tudom erre mondani, hogy KEDVESEN szólj neki ezért legközelebb. Egyrészről, mert a kedvességre sokkal jobban zavarba jönnek az emberek, de ha egyből támadsz arra jogosan reagálnak bunkón. Másrészről hiszed vagy sem, lehet észre sem veszik sokan, hogy odaálltak. Én fél évvel ezelőtt egy hasonló kérdés kapcsán szembesültem azzal, hogy létezik ilyen "családos parkoló". Mivel egyelőre se családom, se családos ismerősöm, ezért őszintén nem volt honnan tudnom ezt. Simán lehet, hogy 1-2x én is beparkoltam egy nagycsaládos elé így (sőt, azt sem tartom kizártnak, hogy a gyerekeid előtt te is, meg itt sokan mások), de szólni soha nem szólt senki, ezek szerint pedig nem zavartam meg vele senki nyugalmát. Tényleg szólni kell, nyugodtan és kedvesen, ha normális, akkor úgyis észreveszi magát.
Egyébként ezért nem bűntet a rendőr, mert nem jogszabály sértő. Ez egy fakultatív dolog, amit némely áruház kényelmi szempontból bevezetett, de törvény nem vonatkozik rá.
Itt csak a vak nem veszi észre. Hatalmas család van felfestve az aszfaltra plusz a tábla is ott van. Na meg kicsi város, mindenki minden szegletét ismeri. A hölgy is városbeli ezt éppen tudom. Mindegy lényegtelen, én soha nem álltam meg-ahol biztosan egyértelmű- mert értem a jelzést, tudok "olvasni". Meg mint mondtam gyalogolni is, lényeg a hölgy ne ázzon meg szakadó esőben. A gyerekek le vannak tvjva.
Az meg fullra lényegtelen, hogy én milyen gyerekekkel voltam, mert a hármasikrek is ugyanúgy gyerekek, és a 4-6-8 éves gyerekek is.Én figyelek másokra, valahogy így érzeném élhetőbben a világunkat és felháborít ha a másik nem. Pedig soakn vannak. És hogy miért az zavar, hogy nő? Mert neki is van gyereke, csak ezért! Hamarabb átéli a helyzetet.
Az ajtó csapódást épp nem az ikreimre céloztam, általánosságban írtam, mire is van kitalálva ez a 3 db parkoló.
Teljesen mindegy kit zavar és kit nem a "felháborodásom", úgy gondolom ha nem tetszik nem kell válaszolni és főleg utána vesézgetni merthogy sántít. aki rendesen olvas és nem támad, az tud értelmezni is. Volt itt aki értette.
És igen, főbe lőném aki megállóba dohányzik (holott én is dohányos vagyok), mert kevés annál undorítóbb dolog van, mint más pofájába fújni a füstöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!