Ha 3 gyerekkel vagyok és folyton egyedülálló nők vágódnak be elém a családos parkolóba és nálam elpattan a cérna, kiverem a balhét a végén engem büntetnek meg ugye?
Már annyira unom, hogy a családosok a nekik fent tartott parkolókba, számszerűen 3 db, nem férnek be. Ma két egyedülálló nő volt, tegnap 4 db 40 körüli nő egy autóban. És ez rendszeres. Nem arról van szó, megállok bárhol, a parkoló legtúlvégén is, de ezek a helyek épp azért lettek kialakítva, hogy a gyerekekkel ne kelljen autók között glavírozni+ne kelljen félni, hogy rányitja a gyerek az ajtót a mellettünk lévőre.
Ma megjegyeztem a hölgynek, hogy jó nagy családos. Erre rámförmedt, hogy otthon vannak. Meg hogy mit ugatok, nem férek el? Jól szituált hölgy volt egy kis autóval.
Igazat adok, de ez mindennapos. Fiatal fiuk ugyanezt csinaljak. Nem egyszer futottunk bele. Vagy egy nagydarab ferfi egyedul kaszalodik ki az autobol.
Valami kontroll nem artana.
Nekem csak 1 gyerekem van, de ez velem is előfordul elég sokszor. Bár én általában férfiakkal akadok össze.
EGyszer szinte egyszerre értünk oda egy hapsival, ő pont annyival előbb, hogy beparkolt (orral kifelé). Én meg megálltam előtte keresztben, és mutogattam magam mögé, hogy mögöttem kisgyerek ül, és szeretném igénybe venni a családi parkolót. Pár mondat után kiállt, és leparkolhattam.
Sajnálom, hogy a családi parkolókra nem vonatkozik olyan szigorú előírás, mint a mozgássérültre, ez csak ugye "javaslat". És amúgy az áll ott, aki akar...
Ehhez hozzá kell szoknod: az emberek nagy része bunkó. És azt hiszi, bármit megtehet...
Ha azt nézem,hogy a rokkant helyen is megállnak a nem rokkantak (a büntetés se érdekli őket) akkor az meg végképp,hogy családos helyre álljanak :))
Mondjuk én nem szoktam családos helyre parkolni, mert jellemzően nincs hely.Szerencsére ez se nekem se a 3 kisgyerekemnek nem okozott gondot.
Ismerem a problémát, sajnos a társadalom bunkóságára és egoizmusára vezethető vissza, ami a jelenlegi magyar színvonal.. (tisztelet a kivételnek)
Én szoktam szólni, ha tetten érem. Nem bunkón, hanem kedvesen és jóindulattal, de határozottan. Szoktam jelezni, hogy sajnos a normál parkolóban szűkek a helyek és a gyereket nehéz kiemelni a gyerekülésből.
Úgy gondolom, hogy ezt rendszeres figyelemfelhívással, hangosbemondással, bizti őrök jelenlétével lehetne orvosolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!