Most egy egyedülállo anyának tényleg nem lehet háza egyedül?
Miért ne lenne?
140 nettó meg a csp,meg a gyerektartás.Mennyi az összes bevétel?
Nekem házam van,olyan,aminek kevés a rezsije,és ez a lényeg
Gáz: nyáron 3000,télen 25.000-30.000 körül
Áram: 15.000
Víz: 6000
Szemét: 1500
Biztosítás: 2500
Nyáron: 28000.Télen: 55.000 de télire lehet már félrerakni nyáron. Minden más (telefon,net,tévé rajtad áll.
Csak jól meg kell nézni milyen az a ház.Jól legyen szigetelve,tartsa a meleget,az is jó,ha vegyes tüzelés van.
Ez az össz bevétel jelenleg.
A kis megtakaritás erdekes, mert funda két szerződést jelent és még nem beszéltem az ugyintézővel konkrétan, csak telefonba mondott annyit eddog hogy adnak kölcsön, majd átbeszéljük.ráadásul vidék, alacsony ingatlan árak ill banki árverezéses kégliket probálnék megcsípni, de a környezetem azt mondja egyedülállo létemre ne tápláljak hiú reményeket, férfi nélkül ugy sem megy.
A fundamentát most kötöd, vagy már lassan lejár?
Ha lejár, akkor szerintem vállalható. Ha eddig tudtad azt fizetni, akkor annak az összegében megoldható egy hitel is. Felénk is olcsók az ingatlanok, így tudom, mire számíthatsz. Arra figyelj, hogy inkább drágább, de jó házat vegyél, hogy ne kelljen rá költeni az első időkben.
Ráadásul neked az albérlet díja is megmaradna ezen felül, szóval azt, vagy legalábbis egy részét félre tudnád tenni a váratlan kiadásokra.
Ne add fel, bizonyítsd be a károgóknak, hogy nincs igazuk.
Igen, egyik szerződés most jár le és arrol is beszélni fogunk milyet kössek, az ügyintéző szerint amikor mondtam házat szeretnék, annyit mondott minden megoldhato...én is sajnálom a jelenleg albérletre "kidobott" pénzt.
Csak a "károgo" környezetem meg pont pénzügyeselből áll és akik átmentek ilyenen hogy gyerek meg házvásárlás a párjukkal.
Egy egyedülállot ismerek csak aki saját ingatlant vett, de ő anno az exe mellett gyűjtötte a rávalot szoval ferfi segítsége mellett...
4-es válaszoló vagyok újra.
Én nem vagyok egyedülálló, de elég sokféle anyagi helyzeten átmentünk már a férjemmel. Az albérlet is jobb egy rossz, fizethetetlen hitelnél, tehát alaposan meg kell gondolni. De a helyzet sosem reménytelen! Nem szabad feladni.
Minden a szerződéses összegtől függ, mennyi a megtakarítás állami támogatással, mennyi hitelt kell felvenni hozzá, mennyiért tudsz venni házat.
Ha csak az egyik fundamentát használod most fel, a másikat a későbbiekben beleteheted a hiteledbe, így azzal is csökken majd a törlesztőrészlet. Így akár egy kicsit magasabb havi törlesztővel is kezdheted (persze ez attól is függ, mennyi idő múlva telik le a másikat, érdemes-e kockáztatni).
Persze mindent meg kell beszélni a bankkal, korrektül gondoljátok végig, hogy ne érjen meglepetés.
Érdemes végiggondolni azt is, hogy van-e valaki, akire támaszkodhatsz, ha megszorulsz, van-e lehetőség több pénzre szert tenni (másik munka, stb).
Kitartás. Ha megerősítésre van szükséged, írhatsz privit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!