Ha megyek szülni köteles vagyok szólni az apának ha nem vagyunk együtt és nem is fizetett semmit a babának?
így, hogy van apai elismerő nyilatkozat, szerintem kell róla tájékoztatni, hogy megszületett a gyereke, de arról szó nincs, hogy azonnal értesíteni kell, ahogy elindulsz a kórházba. Ráér, ha már megszületett a baba, sőt, akár akkor is, ha már otthon vagytok.
A házba miért ne engedhetnéd be? Beengedheted, sőt, mivel jogilag is ő a gyerek apja, mivel elismerte (és te is aláírtad), joga is van látni, de el nem viheti az újszülött babát természetesen. A láthatást minél előbb szabályozzátok!
szerintem nem vagy köteles (jogilag) tájékoztatni.
Ha ennyire nem érdekli, hogy be se segített az előkészületekbe. Emberileg talán szólhatnál neki. Bár így, hogy azt mondta, hogy a bíróságon eldől, valószínűleg nem a baba érdekli, csak az, hogy kell-e gyerektartást fizetnie (mivel az apaságot elismerte, így valószínűleg kell). Undorító. Én bent voltam a kórházban, amikor a kislányom született (császáros volt párom), és elsők között vehettem kézbe, a doki meg a nővérek után.
Ha így áll hozzá párod, akkor a bíróság döntéséig szerintem tényleg ne engedd be a házba se. Ő valószínűleg le akarja azzal tudni, hogy fizet egy minimális gyerektartást, ami kb lóf@$zra nem elég.
Nem vagy köteles beengedni, majd a bíróságon eldől minden. Ez oda-vissza működik ám! Majd a bíróság eldönti, hogy mikor és hogy látogathatja a gyerekét, és mennyi gyerektartást fizet.
Addig pattogjon, amíg elfárad.
De ha eddig se érdekelte, hogy lesz egy gyereke, szerintem ne számíts rá, hogy egyáltalán látni akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!