Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha 16 éves korod előtt terhes...

Ha 16 éves korod előtt terhes lettél volna, akkor megtartottad volna a gyereket?

Figyelt kérdés
És persze azt is írd, hogy miért.

2016. szept. 21. 15:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
67%
nem. en 15 eves koromtol voltam sexualisan aktiv de tudtam ha terhes leszek ferjhezmenetel elott akkor elvetetem.
2017. szept. 12. 11:22
 52/71 anonim ***** válasza:
49%
48 as az a te dolgod hogy meddig voltal szuz. sajat dontes attol nem voltal kulonb se vagy rosszabb se hogy hany eves korodig voltal szuz. a szuzesseg lehet hogy neked ertekmero nekem pl. nem. a ferjemnek se volt az eleg vicces lett volna ha azt kivanom tole hogy amig nem hazosodik ne eljen nemi eletet. nekem is volt jopar partnerom 19 eves koromig amikor eloszor ferjhez mentem. nincs jelentosege.
2017. szept. 12. 11:25
 53/71 anonim ***** válasza:
29%
Nem tudom ki hogy van vele, de nálam értékmérő volt a szüzesség és büszke voltam, vagyok arra, hogy senki nem tud szembe menni a férjemmel, aki elmondhatná magáról, hogy velem volt. Nem voltam soha az a visszahúzódó, csendes lány, bulizni is sokat jártam, de mindig odafigyeltem a mértékre. Míg nem éreztem, hogy valaki igazán szeret és komolyan gondolja a dolgokat, addig a csóknál tovább nem mentem el. 20 évesen jött a férjem és rögtön megéreztem, hogy ő lesz az. Ennek már 10 éve. Nyilván nem mindenkinek jönnek így össze a dolgok, meg minden ember más, de akkor sem gondolom, hogy 15 évesen bárki is elég érett lenne ahhoz lelkileg, hogy szexuális életet éljen.
2017. szept. 19. 12:45
 54/71 anonim ***** válasza:

Nem éltem 16 éves korom előtt nemi életet.

Viszont egy évvel később már igen. 17 évesen volt egy alkalom, amikor 2 hetet késett. Őrülten be voltam tojva. Mégis, amikor a terhességi teszt eredményére vártam, azt kívántam bár 2 csík lenne.

Nagyon örültem, amikor negatív lett a teszt, de valahol belül maró szomorúságot érezem.

Biztos vagyok benne, hogy megtartottam volna. Miért? Amint megtudtam volna, hogy létezik, megszerettem volna. Nem tudnám kukába dobni a magzatom.

22/n

2017. szept. 19. 21:31
 55/71 anonim ***** válasza:

16 évesen kezdtem szexuális életet élni. Előtte nem tudtam volna teherbe esni eleve.

Ha feltételezem hogy 16-20 évesen estem volna teherbe, akkor megtartottam volna, mert szerettem a páromat és ő is mindig közös családot tervezett. Habár végül csúnyán szakítottunk, úgyhogy biztosan egyedülálló anya lettem volna sajnos. Örülök hogy ez nem történt meg. Mindenki jobban járt így. Most inkább tervezetten vállalok babát majd' 10 évvel később egy olyan férfival aki nemcsak szuper apa lesz, de csodálatos férj is.

2017. okt. 10. 10:32
 56/71 anonim ***** válasza:
0%

A 25 éves fiú válaszolónak írnám, hogy egy abortusz nem egyenlő azzal, mintha valami fehér lapra tervezetlenül odakerülne egy kis paca és radírral csak úgy eltüntetjük.

Idegsebészek vizsgálata alapján bizonyítható, hogy a legtöbb magzat, mikor elvetetik, már érez fájdalmat; csak gondolj abba bele, hogy egy helyre, ahol biztonságban érzed magad, egyszer csak befurakodik valami idegen tárgy, ami előbb leszakítja kezeidet-lábaidat, majd, mikor még élsz, vagy még agonizálsz, összeroppantják a koponyádat és kiszívják egy csövön keresztül a maradványaidat.

Hat-nyolc hetes embriónál már pulzál a szívcső, és ekkor a baba még csak kb. másfél centi hosszú!

A védekezés ugyanúgy két ember dolga, mint a megtartás, elvetetés! Nem lehet a felelősséget lepasszolni, átdobni a másik félre!

28-30 évesen a legtöbb embernek már nem a bulizáson jár az esze, hanem a pénzkeresésen / gyűjtésen és családtervezésen. Van, akinél ez előbb érkezik el, van, akinél utóbb, de azért a 30. évetév átlépése általában elgondolkodásra szokta késztetni az embereket ilyenkor már számot szoktak vetni azzal, hol tartanak az életükben, mit sikerült belőle megvalósítani, mit nem.

A nők általában hamarabb szeretnének családot alapítani, mint a férfiak, és azt is figyelembe szokták venni, hogy gyermekszülésre ideálisnak a 25 és 35 év közötti szakaszt mondják, vagy legalábbis első gyermek bevállalásának. De 35 év felett megnövekedhetnek a genetikai és egyéb rendellenességeknek a száma is.

2017. okt. 10. 11:35
 57/71 érdekel0 ***** válasza:

Én biztos megtartottam volna.

Túl érzelgős,lelkis voltam,nem bírtam volna feldolgozni egy abortuszt.

Ebben anyukám is biztos segített volna,mert életem végéig hallgathattam volna,ha elvetetem.

Majdnem 19 évesen kezdtem nemi életet élni.

2017. okt. 10. 13:17
 58/71 anonim ***** válasza:
45%
16 vagyok van egy 9 honaposom, egy 20 eves szuper ferjem es 2 csodalatos nagyszulo. Es most lehet fikazni :) de nagyon jol meg vagyunk hala istennek
2017. okt. 10. 13:52
 59/71 anonim ***** válasza:
17 vagyok,es egy kisfiu anyukaja. Meg 16 voltam,amikor teherbe estem es ketseg se volt afelol hogy megtartom.
2017. okt. 10. 14:18
 60/71 anonim ***** válasza:
A jelenlegi párom az egyetlen, akivel valaha voltam, ennek 10 éve. 16 voltam amikor először voltunk együtt, neki is én voltam az első ( legalábbis ezt mondja :D ). BIZTOS hogy elvetettem volna, és ebben ő is egyet ért, pedig szeretnénk gyereket. Hogy miért? Tanultam, ő is tanult, azóta most van már házunk ahova jöhet a gyerek. Fiatalon, új kapcsolatba fölösleges, egyszerűen nem elég érett hozzá a kapcsolat, ez a véleményem.De hozzá teszem, sosem szexeltünk védekezés nélkül.
2017. okt. 10. 18:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!