Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha 16 éves korod előtt terhes...

Ha 16 éves korod előtt terhes lettél volna, akkor megtartottad volna a gyereket?

Figyelt kérdés
És persze azt is írd, hogy miért.

2016. szept. 21. 15:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 anonim ***** válasza:
68%
Na ez az, amit nem szeretnék megtudni, se a lányomról se senkimről. Ebben a helyzetben csak rosszul lehet dönetni, nincs jó opció.
2016. szept. 23. 10:00
 22/71 anonim ***** válasza:
42%

Igen. De nem fordulhatott volna elő, még nem is volt barátom, és más okokból sem. Nem tudtam volna megölni egy gyereket, és van elég tapasztalatom ahhoz, hogy még fel is tudtam volna nevelni, anyáék támogatásával. Mert támogattak volna...:)

17/L

2016. szept. 23. 10:06
 23/71 anonim ***** válasza:
15%
28-30 éves korági az ember bulizzon ész nélkül meg egzisztenciát építsen fel magának, karrier lakás/ház stb. majd utána jöhet a gyerek, ha előtte történik egy baleset akkor nincs kérdés hogy mi a helyes döntés, ez minden szereplő érdeke. Tinédzser korban gyereket vállalni mérhetetlen ostobaság, pont hogy ott kezdődik minden, pont az élete legjobb 10-15 évét venné el magától az ember. 25/F
2016. szept. 25. 11:56
 24/71 anonim ***** válasza:
68%
"van elég tapasztalatom ahhoz, hogy még fel is tudtam volna nevelni" Az hogy vigyázol gyerekekre (gondolom innen a tapasztalat)- meg sajátot nevelsz nagyon nem ugyanaz.
2016. szept. 25. 12:06
 25/71 anonim ***** válasza:
61%

Ha 28-30 között esik valaki teherbe, akkor nincs kérdés hogy mi a helyes döntés???

Egzisztencia alatt mit értesz? Saját házat? Ha ezen múlna csak a tehetőseknek születne gyereke. Legtöbb fiatal pár 30 alatt vállalja az elsőt albérletbe, vagy hitellel vett házba, lakásba. Én nem buliztam ész nélkül, 19 évesen szültem az elsőt, 27 évesen a másodikat, nem bántam meg! HELYES DÖNTÉS VOLT!

2016. szept. 25. 12:16
 26/71 anonim válasza:
76%

Ez egy komoly döntés, nem játék. Ha terhes vagy, ne a statisztika alapján dönts. Minél hamarabb beszélj a szüleiddel, kérd ki a véleményüket és azt is mondd el, hogy te mit szeretnél.

De hogy válaszoljak is, én biztos hogy nem tartottam volna meg, mert nem éreztem volna érettnek magam a feladathoz. Mellesleg a szüleim sem engedték volna,apám kegyetlenül megverte volna a pasit, anyám pedig engem. De én már majdnem 17 voltam amikor először szexeltem.

Ja és szerintem nem kellene ítélkezni senki fölött, mert nagyon sok felnőtt sem tud felelősségteljesen szexelni és nekik is becsúszik a gyerek, aztán ha van pénz és akaraják megtartják, ha nem akkor ugyanúgy mennek abortuszra és őket senki sem ítéli el.

2016. szept. 25. 12:26
 27/71 anonim ***** válasza:
18%

25-ös

Én azt gondolom ideálisnak, a mérhetetlen ostobaságot inkább az ilyen 15-17 éves korra gondoltam, bár őszintén nekem személy szerint a 19 is nagyon korainak tűnik, de mindenkinek szíve joga én csak a saját véleményemet mondtam, 25 vagyok és nagyon korinak találnám még most is.

Egyébként a megtartás minden esetben kizárólag közös döntés lehet, mindkét félnek vétőjoga van. Ha "apa" nem akar apa lenni, akkor nincs választása anyának sem, menni kell abortuszra, szerencsére még nem volt dolgom olyan ostoba nővel akiben felmerült volna hogy én nem akarom ő meg igen akkor az nem gáz simán meg lehet szülni.

2016. szept. 25. 15:42
 28/71 anonim ***** válasza:
85%
Hát hála istennek még én se találkoztam olyan ostoba pasival, aki abortuszra akart volna küldeni, csak mert ő lusta gumit húzni, vagy mert szerinte a megszakítás is védekezés... Mondjuk, nekem már 18 évesen saját lakásom volt,igaz ajándékba kaptam, de 25 éves koromra lett még másik kettő is, nagyon jó munkahelyem és szerető családom, úgyhogy egyedül is simán fel tudtam volna nevelni, sőt, örültem is volna ha egy ilyen gerinctelen élőlény nem akarna részt venni az életünkben.
2016. szept. 25. 15:48
 29/71 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok érintett,de ha én nem tervezetten teherbe esnék akkor az Én testem,ÉN döntésem ha megtartom,ha elvetetem.Nincs olyan,hogy a pali nem akarja,akkor go abortusz.Ha ő nem akarja,de én igen,akkor megtartom,nem kell részt venni az életünkben.Nem tetszik? Arra találták ki az óvszert,fel lehet húzni,és akkor nincs ilyen helyzetben,de azt nem akarja senki eldönteni,hogy én kikapartassam e a gyerekem,esetlegesen meddőséget,és később lelki problémákat okozva magamnak...
2016. szept. 26. 11:33
 30/71 anonim ***** válasza:
97%

"28-30 éves korági az ember bulizzon ész nélkül meg egzisztenciát építsen fel magának, karrier lakás/ház stb. majd utána jöhet a gyerek"

Mi lenne, ha nem te akarnád megmondani, hogy mindenki másnak hogyan jó élnie az életét? Ha neked így tetszik, csináld így. Nekem máshogy tetszett, máshogy is csináltam.

2016. szept. 26. 12:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!