Ha 16 éves korod előtt terhes lettél volna, akkor megtartottad volna a gyereket?
A trágár hozzászólást jelentettem, remélem törölni fogják.
Az ég óvjon minden rendes nőt egy ilyentől..
Kérdező, ebben a helyzetben döntsön mindenki maga.
Az már nagyon régen volt. Ha akkor terhes lettem volna (ami egyébként kizárt, mert még a párkapcsolatoktól is elzárkóztam akkoriban), valószinűleg nem tartottam volna meg, mert a szüleim azt a nézetet vallották, hogy tönkreteszi az életét egy ilyen fiatal lány, ha gyereke lesz. Akkoriban én is osztottam ezt a nézetüket.
Azóta felnőttem, láttam, hallottam, átéltem ezt azt. A saját lányom most lett 1 éves. És ha esetleg úgy alakul, hogy 16 évesen azzal jön haza, hogy terhes lett, én nem fogom kapásból az abortuszt felé tolni. Leülök vele, megbeszélem, mit érez, mit gondol, hogyan képzeli el a jövőjét, és ha van egy viszonylag reális elgondolása - legyen az gyerekkel vagy gyerek nélkül - én abban fogom támogatni őt. Vannak emberek, akik abortuszra mennek, tanulnak a hibából és tiszta lappal mennek tovább, de vannak olyanok is akik akár egyedül nevelik a fiatalon vállalt gyermeküket, és úgy lesz teljes az életük. Mindkét döntést megbánhatják később, semmire sincs garancia. De ez egy közös döntés kellene hogy legyen.
A #25-osnek,telhesen igaza van! Egyet ertek.
22/L
Meg baratom se volt 16 evesen, plane nem szexeltem, en normalis, rendes lany voltam. De ha terhes lettem volna, nem tartottam volna meg, mert a szuleim nehez korulmenyek kozott probaltak megadni mindent, amire szuksegunk volt, h ne erezzuk a szegenyseget, hogy ne maradjunk szegyenben a tobbiek elott az uskolaban. Lattam, mit kuzdottek, h mind a harman tanulhassunk,szakmank,etettsegink, nyelvtudasunk legyen.
Az en szuleim nem azt erdemlik, h en valami tini kamatyolasbol egz ragyas kepu fiutol terhes maradjak es ok tartsanak el mindenkit a keveske penzukbol! Nem erdemlik a szegyent, h ilyen, buta felelotlen kis ri.banc gyerekuk van, en akkor ezt igy gobdoltam es modt felnottkent ugyanigy gobdolom.
A mai tinik nem foglalkoznak a szuleikkek, csak az en van. En, en, en, en akarom a gyereket, en megtartom, stb. Csak az onzes megy, a szulo,az nem szamit, ha szegeny,ha beteg, ha nem tud tobbb szajat etetni, ha nem teheti meg, h ott hagyja az allsat,m a kis kva lanya nem birt vefekezni es most maradhat o otthon a kicsivel, h a kislanya le tudjon etettsegizni. H mubol elnek majd meg, azzal a tini nem torodik, mert nincs agy, amivrl felfogja a dontese kovetkrzmenyeit, csak a nagz erzelmek vannak.
Kedves utolsó!
Gondolkodj már egy kicsit nem mindenki olyan mint te, nem mindenkinek úgy alakul a sorsa mint neked.
23vagyok, 8 éve vagyok a párommal azaz 15voltam amikor összejöttünk. Rá 1-1,5 évre kezdtünk el nemi életett élni. Én mindíg is nagyon gyerek centrikus voltam, 17éves korom óta szeretnék gyereket de volt akkor is annyi eszünk hogy védekeztünk és megtettünk mindent hogy minél elöbb lehessen. Egyikünk sem bulizós, akkor miért is kéne kibuliznom magam?
24leszek mikor megszületik. A párom 26. Mind a ketten nagyon várjuk már, hiszen több mint egy évet vártunk rá.
Szóval mindenki magához viszonyítson hogy kinek mi az ideális idő a gyermekvállaláshoz.
A kérdésre válaszolva pedig soha nem lettem volna ilyenhelyzetben, mert volt annyi eszem hogy védekezek. A család támogatott volna, de amúgy is zűrös volt apám miatt az életünk. Ha ilyen helyzetben vagy akkor inkább a körülményeid és az döntsön hogy bírnád e, nem e lennél dühös a picire azért mert elvette a fiatalságod. Ha nem vagy ilyen helyzetben akkor tegyél azért hogy ne is legyen.
Én egész életemben azt gondoltam, hogy ha teherbe esek, megtartom. Így a válasz igen.
Viszont 16 évesen még bőven szűz voltam, ha nem lettem volna, védekeztem volna.
20 éve élek nemi életet egyébként, és nem hiszek abban, hogy védekezés mellett "becsúszott" a gyerek. Szóval véletlenek nincsenek.
De a válasz igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!