Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák nektek is van olyan,...

Anyukák nektek is van olyan, hogy elegetek van a gyerekbol?

Figyelt kérdés

Ikreink vannak (3 evesek) es van egy 8 honapos babank.

Az ikrek kisfiuk, a baba kislany, egy angyal. Ahogy az egyik kisfiunk is egy tunemeny( persze dackorszak van nala is)... de a.masik... rug,vag,csapkod, harap, mar. Van, hogy 1 hetig 0-24-ben ilyen. Utana egyik percrol a masikra kattan egyet jon oda, bujik, simogat...de en legszivesebben eltolnam. Persze utana buntudatom van... de ezt erzem, van, hogy mar nincs is hozza turelmem :/

Massal is van ilyen?... a masik ket gyerekkel soha nem volt ilyen...Neha legszivesebben felpofoznam.

2016. aug. 28. 12:58
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/199 anonim ***** válasza:
83%

Én csak egyet nem értek kérdező! Hol van az apa a történetből? Úgy értem miért a gyakorikérdéseken kell kérdezned vad idegen emberektől, miért nem a férjeddel/pároddal beszéled meg ezt? Ő hogy látja? Ő miért nem neveli a gyermeket? Elhiszem, hogy sokat dolgozik és te vagy vele otthon, de ahhoz a gyerekhez pont ugyanannyi köze van, mint neked. Ő mit tesz, mikor látja, hogy így bánik a testvéreivel?

Lehet nem lesz szimpatikus a válaszom és gyanítom, néhányan nekem is esnek, mert NINCS SAJÁT GYEREKEM, mégis válaszolok. Van egy unokaöcsém. Sokat vagyok vele, most is itt van, de egész hétvégén itt volt, ahogy minden délután is. Én hasonlóan érzek sokszor iránta, mint amit te itt leírtál. Neveletlen, hisztis, kiabál. Hazudozik, spicliskedik, ordít. Ha próbálok pl édesanyámhoz (nagyanyja) beszélni, akkor nemes egyszerűséggel megragadja az államat és maga felé fordítja, mert őrá kell figyelni. Vagy minden úgy van, ahogy ő akarja, vagy házat megremegtető hisztéria, csapkodás, rugdosás, pofozkodás. Kicsit mindenki fellélegzik, mikor az anyja nagy nehezen méltóztatik elvinni. Amit mi mindannyian (szüleimmel, másik testvéremmel együtt) látunk nővéremen: következetlen, türelmetlen a gyerekekkel. Nincsenek szabályok, nincsenek határok. Ha egy dologra azt mondja, hogy nem, akkor elég egy kis hiszti, ordibálás és akkor inkább azt mondja, hogy jól van tessék. Azonkívül már a leírásban is ott van, hogy a kedves anyja, amikor csak lehet, lepasszolja a nagyanyjának. Mikor látogatóba jönnek, akkor is alig várja, hogy vki véletlen arra tévedjen, ahol ők vannak, mert nővérem azonnal lelép és onnantól kezdve az vigyáz a gyerekre, aki ott van. Nem kér meg rá, egyszerűen csak úgy jártál. Utálja ezt a gyereket és érzékelteti is vele. Minekután szabályok és határok nincsenek, ezért a gyerek nem érzi magát biztonságban, nem tudja meddig mehet el és emiatt viselkedik úgy, ahogy. Hozzáteszem ,valóban nem hülyék ezek a gyerekek, érzi ő, hogy nem kell az anyjának. Aki most is vmi újabb pasijával weekendezik az ország másik felében. Ezt a gyereket igazából senki sem szereti rajtunk kívül, de nekünk is, elsősorban édesanyámnak is megterhelő egy ilyen neveletlen gyerek.

Ugyan azzal nem értek egyet, hogy mindenki egyből a te torkodnak esett, mert ha hibás is vagy, akkor sem egyedül, legalább annyira lehetne a kedves férjedre is mutogatni, ugyanakkor én is azt gondolom (lehet nincs igazam), hogy te valójában vmiért nem szereted ezt a gyereket. Különbözik a másik kettőtől, ami neked nincs az ínyedre, emiatt másként kezdtél viselkedni vele, amit ő megérzett. És ez lett belőle!

Egyébként egyik legjobb barátnőmnek 2 éves kisfia van, ő is szokta mondani, hogy néha jó lenne pár napra az a régi, gyerek előtti élet. Szerintem amúgy nagyon jó anya, ennek ellenére is!

2016. aug. 28. 16:56
 82/199 A kérdező kommentje:

Ő is és én is következetesek vagyunk. Mind a kettovel.

Azt nem fogja itt fel senki, hogy tobb mint egy eve.viselkedig ennyire fortelmesen... es ez az erzes bennem, kb 1-2 honapja van napi szinten... fel eve kezdek besokalni...

2016. aug. 28. 17:08
 83/199 anonim ***** válasza:
90%
Értjük, amit írsz. Lehet, apa sokat dolgozik, de heti 1 óra a problémásabb gyerekkel ajánlott lenne. Ő kiveszi akkor a részét, mert elviszi boltba, míg te idilli mód élvezed a két gyerek tökéletesen rózsaszín és cukármázas, maga módján ragacsos életét, játékát stb. De arra van idő, amire szeretnéd, és ha tudod, hogy gond van vele, lássa 2 orvos, vagy 3, ha kell, 10 és utána hidd el a diagnózist, vagy épp ne hidd el, de az biztos, hogy látod, változtatni kell. Nem ő a hibás, ha ellököd, vagy nem foglalkozol vele, ő csak azt látja, hogy a másik kettővel jól elvagy, őket szereted, és mint kakukktojás, magára tereli a figyelmet. Ezért van szüksége "anyaidőre" és "apaidőre" kettesben. Mi is így lettünk nevelve, és nem tartjuk a kapcsolatot, a karácsony külön kihívás, mert el kell viselni egymást 2 hosszú órán keresztül. Hidd el, életemben nem volt még olyan hosszú 2 kicseszett órám, mint amit kei kell bírni. Pedig minden évben megfogadom, hogy 3x lehetett ezt velem csinálni: 1- előző karácsonykor, 2- idei karácsonykor 3-és soha többet karácsonykor! Szóval ami engem illet, ki vagyok segítve a tesókkal, pedig 4-en vagyunk, de kettő úgy volt szeretve, mint az egyik ikred és a kislány. A bátyám balhés lett, én meg szorongó, depressziós, akit kezeltek. Úgyhogy nekem elhiheted, milyen gáz, és nekem nem volt anyával fagyi, vagy kicsi beszélgetés, séta, bármi, ami nem kerül egy fillérbe sem, pedig jó lett volna, szóval lehet vigyorogni, meg invitálni a népet, a kisfiad ugyan erre a szintre süllyed, és évi 1x (vagy 1x se ) nyitja majd rád az ajtót. Sok sikert, gondolkozz el ezen, mert a saját, jól felfogott életed!
2016. aug. 28. 17:25
 84/199 anonim ***** válasza:
63%
érdeked*
2016. aug. 28. 17:26
 85/199 anonim ***** válasza:
80%
33-nak igaza van. Ez rosszul kezelt teszltvérféltékenység, kétszer, ezért fajult idáig. Elhiszem, hogy jót akartatok, valami mégis rosszul sikerült. Kérjetek szakszerű segítséget.
2016. aug. 28. 17:29
 86/199 anonim ***** válasza:
59%
*testvér
2016. aug. 28. 17:31
 87/199 anonim ***** válasza:
72%

#42 kommentre: nem tudom, miféle szakemberrel beszéltél, de ha az lenne, tudná, hogy nem gyanakodni kell, hanem vizsgálni, valamint a számtalan módszerről is beszámolt volna, amit mellesleg ha kis időt szánsz rá, megtalálsz a neten is dióhéjban. Rengeteg mozgásos, játékos beszélgetős terápia van arra, hogy jobban érezze magát a bőrében a 3 éves. De ha nem vizsgáltatod ki, esélye sincs.

Egy szakember.

2016. aug. 28. 17:38
 88/199 A kérdező kommentje:
Priman kiforgattatok a szavaimat...gratulalok.
2016. aug. 28. 17:42
 89/199 A kérdező kommentje:

88

Ha szakember vagy pontosan tudod, hogy egy szakember sem fogja iskolas koraig kimondani, hogy hiper.

2016. aug. 28. 17:49
 90/199 anonim ***** válasza:
100%

Nem az a lényeg, hogy mi, hanem, hogy foglalkozni kell vele.

Tökmindegy h hiperaktív vagy akármi, nem a diagnózis a lényeg, hanem, hogy legyen vele foglalkozva!!! Tenyleg millió módon lehet segíteni az ilyen gyereken!

2016. aug. 28. 18:00
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!