Miket főztetek apának, míg ti a kórházban voltatok?
Mik azok az ételek, amiket le lehet fagyasztani, elállnak, esetleg ha megmarad, szoptatós anyuka is eheti? Gondoltam egyrészt a töltött káposztára, de az ugye nem annyira bababarát kaja.
A 'felnőtt ember', 'nem életképtelen' stb válaszok nem érdekelnek, azt hiszem ennyit megtehetek érte, hogy előre főzök, hogy 12-14 óra munka után ezzel már ne kelljen foglalkoznia.
Miből tárazzak be, miket vegyek előre, hogy kb. csak friss kenyeret kelljen hoznia? (ez a későbbi gyerekágyas időszakra vonatkoztatva is érdekel)
Az első gyereknél előre főztem én is, lefagyasztottam.
Semmit nem evett belőle. Mivel minden nap bejött hozzánk, és a lehető legtöbb időt akarta velünk tölteni, így evett mindig valamit útközben (lángos, hamburger, szendvics). Mikor hazaértünk, a család ellátott bennünket kajával, de olyan mennyiséggel, hogy még abból is fagyasztottunk (nem kértük, jól voltam, tudtam volna főzni).
Alig fogyott el a fagyasztóból a sok étel (mivel mindig főzök, és nem rajongunk a fagyasztott készételért).
A második gyereknél már nem készültem előre, a gyerek az oviban evett, az apja ugyanúgy velünk a kórházban, délután jöttek be a gyerekkel, épp aludni mentek haza.
A szülés után ismételten sok főtt étellel jöttek a rokonok, ami szintén a fagyasztóban kötött ki...
Most várom a harmadikat, a nagy iskolában lesz, a kicsi az oviban, a maradék időben pedig biztos megint nálunk a kórházban.
Egy kérdés: a férjed nem megy szabadságra a szüléstől?
Nálunk ez egyértelmű volt, hogy ha már jár a szabadság, akkor velünk van+meg még pluszban néhány nap, amennyit igénylünk. Vezető beosztásban dolgozik a férjem, de egyértelmű, hogy a családja körében van a helye ilyenkor, nem a munkahelyen (ami fontos, azt telefonon, e-mailben is el lehet intézni).
A kollégái is várják már a gyerek érkezését (főleg a tejfakasztó bulit persze), így alap, hogy megoldják a hiányzásait.
De hogy az alapkérdésedre is válaszoljak:
1. rántott hús, rántott sajt, rántott karfiol+ krumpli, amit magának old meg
2. Gulyásleves sok zöldséggel, csipetkével
3. bármilyen pörkölt, tokány, ehhez tésztát főz frissen
4. gyros, persze nem pitában, csak a sima hús, vesz hozzá paradicsomot, salátát, uborkát
5. sült oldalas, sült csirke, sült bármi
6. húsleves bármilyen mennyiségben (ez csak igazi piaci csirkéből, tyúkból jó fagyasztva, a többinek fura szaga van), a húst, zöldséget érdemes külön fagyasztani.
7. halászlé
x. babgulyás, töltött káposzta, székelykáposzta (ebből te ne egyél)
gyakorló háziasszony vagyok, 2-3 hetem van a szülésig, nem gondolnám, hogy ez utolsó pillanat. NEM szoktam fagyasztani, ezért nem tudom, minek milyen az állaga fagyasztás-felengedés után, ezért merészeltem segítséget kérni.
Ha tud, nyilván otthon fog maradni, de mivel olyan a munkája, hogy akkor van fizetés, ha dolgozik (és mielőtt ebbe is beleköttök, nem kubikus, hanem fogtechnikus, akkor kell dolgozni, mikor hozzák a munkát, ha nem csinálná meg, elvinnék máshoz), és van olyan nap, amikor 50-60E-t csinál meg, nyilváőn be fog menni a munkahelyére. De ez már aztán végképp nem ide tartozik.
Köszi aki segített, és akinek sikerült felfognia, hogy attól, hogy gondoskodnék a férjemről és megkönnyíteném a helyzetét olyannal, ami nekem NEM fáradtság, ő még nem egy életképtelen szardarab.
62-es válaszoló vagyok.
Ha nem szoktál fagyasztani, most se tedd. Hidd el, max a töltött káposzta jó felmelegítve, a többinek mindnek más az íze. Ha a férjed sem szokott hozzá ehhez, akkor nem fog jóízűt enni belőle, az tuti. Mi is ritkán fagyasztunk, csak tényleg olyankor, ha ki kéne dobni, de mindig nehezen fogy el.
Akkor inkább a rendelést/menüs étkezést válassza, vagy a fasírt sült krumpli kombót, amit bármelyik abc-ben megkaphatsz fagyasztva.
Nem hiszem el, hogy egy pizzat nem tud megsutni.
Tovabba melegszendvics, szalonna, kenyer stb.
Etterem, pizzeria minden megyeben van.
FEJEZZÉTEK MÁR BE!
A pali meg tudná oldani,de a feleség nem akarja.Főzni akar rá,mert csak! Hát főzzön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!