Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miket főztetek apának, míg ti...

Miket főztetek apának, míg ti a kórházban voltatok?

Figyelt kérdés

Mik azok az ételek, amiket le lehet fagyasztani, elállnak, esetleg ha megmarad, szoptatós anyuka is eheti? Gondoltam egyrészt a töltött káposztára, de az ugye nem annyira bababarát kaja.

A 'felnőtt ember', 'nem életképtelen' stb válaszok nem érdekelnek, azt hiszem ennyit megtehetek érte, hogy előre főzök, hogy 12-14 óra munka után ezzel már ne kelljen foglalkoznia.

Miből tárazzak be, miket vegyek előre, hogy kb. csak friss kenyeret kelljen hoznia? (ez a későbbi gyerekágyas időszakra vonatkoztatva is érdekel)

2016. aug. 23. 13:52
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
23%

Kérdező! Én már egy idő után el sem olvastam ezeket a "szupermamikat". Hagyd rá! Nem éri meg velük foglalkozni!

Az az ő (n)agy bajuk, hogy igazából- hidd el- hogy féltékenyek, amiért benned van erre motiváció. Ők addig jutnak, hogy "El tud menni a boltba, nagyfiú, stb...". Ne is foglalkozz az ilyenekkel! Nem éri meg! Komolyan sajnálom a férjeiket! Nem vicc. Nem azzal van a baj, ha nem tudja megcsinálni! Hanem, hogy rohadtul nem is akarja. Jó látni, hogy rajtam kívül más is látja így a dolgokat. Én is főztem olyanokat, amiket korábban említettek. Nem haltam bele és még csak a szülés sem indult tőle meg, ugye milyen hihetetlen? De azzal a tudattal mentem be szülni mindig, hogy a férjemről gondoskodtam, mert 12-14-15 óra munka igenis rengeteg. Ami nekem egy pici energiát igényel, neki nagy segítség egy fárasztó nap után.

Most tudom, hogy 0-ra pontoztok, de én is titeket 0-ra pontozlak mint feleséget. Nem azzal van a bajom, hogy nem csináljátok. Hanem ahogy leszóljátok azt aki igen! Jól van, ti vagytok olyan önzőek, hogy sz*rtok a férjetekre (sőt még esetleg a már meglévő gyerekeitekre is). Nem érdekel titeket, hogy napokig mit fognak enni. Ez a ti döntésetek. De miért érzitek úgy, hogy annak ellenére, hogy kérték, hogy ne, mégis ide írjátok.

Még annyit, hogy én is szültem (nemegyszer). Nem érzem magamat kevesebbnek amiért érdekel a férjem ilyen téren is. Sőt, tudom, hogy jól esik neki.

"Jó" lehet a férjeiteknek lenni, komolyan...

2016. aug. 23. 22:46
 52/70 anonim ***** válasza:
18%
Lehet a kérdező meg utolsó férje megérdemli ezt,mert jó férj,ezért egyértelmű,hogy főz,még ha nem is elvárás,meg meg tudná oldani a férj,mégis egy plusz kedvesség.
2016. aug. 23. 22:52
 53/70 anonim ***** válasza:
86%
52. válaszoló.Konkrétan én nem szóltam le,mégis totál le lettem pontozva(3 gyerekes vagyok).Én sem főztem,"táraztam" be,már csak azért sem,mert az én életem párja úúúúútálja a lefagyaszt és felengedett dolgokat(még akkor is,ha az én,vagy Anyós,Anyuka főztje).Egész egyszerűen nem eszi meg.Inkább elmegy egy-ismert,közeli-kifőzdébe,vagy rendel egy(megszokott helyről)gyrost,pizzát.Pl.nálunk 3 utcával odébb van egy svédasztalos étterme,ahová a nyitvatartási idő alatt(ez értendő hétvégére,ünnepnapokra is) ha bemész,bármiből választhatsz.Ők dobozba szedik,és elhozhatod.A sima főétel körettel(30 dkg köret,20 dkg hús,vagy gomba,rántott sajt,stb.)790 ft,a leves+ főétel
2016. aug. 23. 23:17
 54/70 anonim ***** válasza:
0%
54. Nyilván nem neked szólt! Mert nem hiszem, hogy minden korábbi feleségnek, aki írt ide, a férje ki nem állhatná a fagyasztott dolgokat. Ezért nem neked szólt.
2016. aug. 23. 23:20
 55/70 anonim ***** válasza:
74%
Az 54. vagyok.Bocsi,elküldtem.Szóval a leves+főétel 990 ft,a leves+főétel+saláta 1190 ft,mindehhez még a desszert az 1290 ft.Innentől kezdve nincs is miről beszélni.Őszinte leszek,van,hogy hétvégére is hozok,ha nincs tippem mit is főzzek.Mivel a 2 kisebbnek elég 1 adag,azért az úgy elég baráti(általában csak főétel+köretet hozok,max. az egyik adag leves+főétel).Mivel svédasztalos,mindig friss,várni se kell,csak kikérni.Nem gondolom,hogy ettől rosszabb anya vagyok,vagy kevésbé szeretem a Férjemet(sok sok sok év után).Szóval ahány ház,annyi szokás.De ezt tiszteletben kell tartani a kérdezőnek is,mert bizony sok férfi nem igényli/szimpatizál ezzel a fajta gondoskodással.
2016. aug. 23. 23:24
 56/70 anonim ***** válasza:
80%

Eszembe se jutott főzni, mindenórás terhesen kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy maratoni főzésbe kezdjek. A férjem mondjuk nem is hagyta volna. Főzött magának, meg a nagyobbik gyereknek, aztán csókolom. Meg amikor hazajöttünk a kórházból, akkor is ő főzött pár napig, utána nem bírtam tovább, én akkor nagyon tele voltam energiával, muszáj volt valamit csinálnom, úgyhogy onnantól kezdve én főztem.

De akkor is ott izélt nekem a férjem, hogy nem járja, hogy én főzök, nekem pihenni kéne. Pedig tök kipihent voltam :) Nem úgy, mint a szülés előtt, akkor pont egyetlen porcikám nem vágyott a konyhába. Ilyen, hogy én mennyit tehetek meg a férjemért, szóba sem jött, ő segített nekem mindenben, meg viselt gondot itthon mindenre, amíg a kórházban voltam. Na persze kinél mi az értékrend, nálunk nem divat, hogy anya egyedül beleszakad mindenbe, mert ő a háziasszony, apa meg hazajön a melóból, és semmi dolga.

2016. aug. 23. 23:24
 57/70 anonim ***** válasza:
23%
De látod pont ez a baj! Van akinek ez nem TEHER. El tudod képzelni? Van akinek mindenórásan sem teher. Most ebben mit nem lehet megérteni?! Ez még attól nem lesz az a kategória, hogy "anya mindenbe beleszakad". Innen pár komment és jön az, hogy én meg a kérdező féltékenyek vagyunk a férjeitekre...
2016. aug. 24. 00:00
 58/70 anonim ***** válasza:
82%

Tehát a tanulság:

A nagy többség nem szrozik ilyen főzök-fagyasztok szrsággal,mert vagy menüzik apuka addig vagy rendel vagy az anyós főz vagy főz magára,oszt kész!

Ettől még nem szeretik kevésbbé a férjeiket és a férjek sem fognak otthon zsörtölődni,hogy az asszony nem fagyasztott kaját neki!

Bármit,amit meg tudsz főzni és be tudsz rakni egy műanyag dobozba,azt le is tudod fagyasztani! Ennyi! Innentől pedig már csak a saját ízlés szab határt,hogy mennyit is teszel meg a férjedért!

2016. aug. 24. 06:35
 59/70 anonim ***** válasza:

Semmit.

Bar ferjem csaladjaban eloszeretettel ettek fagyasztott eteleket, en ezeket kerulom. Soha nem fozok elore, fagyasztok le.

Menzai menut ettek.

Harom gyerekunk van.

2016. aug. 24. 08:23
 60/70 anonim ***** válasza:
78%

51: én főzök, minden nap, imádom. Én még az a fajta vagyok, aki szereti, hogy gondoskodhat a családjáról. Nálam a férjem nem főz, nem mos, nem vasal, nekem ez így jó.

Viszont pont ezért tisztában vagyok azzal, mit fagyaszthatok... Én egyszerűen nem hiszem el, hogy a kérdező egy konyhában pörgő anyuci, mert akkor nem kérdezne ilyent. Plusz nem most, szülés előtt kattogna, hanem már hetekkel korábban egy-egy adaggal többet főzött volna, és ment volna a fagyasztóba. Annyira látszik, hogy nem gyakorló háziasszony, csak most muszáj megoldania...

2016. aug. 24. 08:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!