Miket főztetek apának, míg ti a kórházban voltatok?
Mik azok az ételek, amiket le lehet fagyasztani, elállnak, esetleg ha megmarad, szoptatós anyuka is eheti? Gondoltam egyrészt a töltött káposztára, de az ugye nem annyira bababarát kaja.
A 'felnőtt ember', 'nem életképtelen' stb válaszok nem érdekelnek, azt hiszem ennyit megtehetek érte, hogy előre főzök, hogy 12-14 óra munka után ezzel már ne kelljen foglalkoznia.
Miből tárazzak be, miket vegyek előre, hogy kb. csak friss kenyeret kelljen hoznia? (ez a későbbi gyerekágyas időszakra vonatkoztatva is érdekel)
Nézd nekem most született a 3., de egyiknél sem főztem előre. Tényleg felnőtt ember, sőt lehet rendelni kaját is és a nagyik is tudnak főzni. Mi alapban nem szeretjük a lefagyasztott kiolvasztott kaját. 2 max 3 kórházban töltött napról van szó. Amikor meg hazajöttünk egyszerű, gyorsan készíthető kajákat össze lehet dobni. Sőt amikor most hazajöttünk a nagyok kérésére pizza volt az ünnepi menü.
Most már dolgozik a férjem, így visz is kaját, pl egy pörkölt, vagy épp ahogy most is épp fő a húsleves nem egy nagy kunszt szerintem. Egyébként míg kiolvasztja össze is tud dobni valamit.
Bolognai spagetti
Chillis bab (lehet nem eros valtozatban is)
Porkolt
Borsós tokány tesztaval, vagy nokedlivel
Hagymás máj
Esetleg panirozhatsz be hust, azt is lefagyaszthatod
Ezek jutottak hirtelen eszembe, amiket normalisan le lehet fagyasztani. Esetleg fozelekek...
hááát, nehéz kérdés. szerintem több "egyszerű" kaja van, amit macerásabb olvasztani, melegíteni, mint elkészíteni.
csili, spagettire való szószok...
amit fagyasztani lehetne, az esetleg a pörkölt, de tésztát/krumplit frissen kell főzni hozzá.
amit megtehetsz, hogy pl húst bepanírozol, és úgy fagyasztod le, hogy csak sütni kelljen. vagy ugyanígy bepácolva fagyasztod, hogy csak bele kelljen önteni a serpenyőbe, és mehet a tűzre.
vagy egyen pl sült kolbászt, hurkát... azzal sincsen gond.
szóval én inkább ilyen egyszerű kajákban gondolkodnék, ami alá kb csak be kell gyújtani, és frissen kész van. ennyi macera egy fagyasztott kajával is lenne.
Èn mindenfèle rakott cuccot, leveseket, főzelèket lefagyasztottam. Azt mondják krumplis ètelt nem jó, de èn ezt nem tapasztaltam. Van aminek az állaga nem volt az igazi, de nem kellett főznöm. Ez volt a lènyeg. :)
Húsokból kèszült ètelek(ragu, amihez csak tèszta kell, stb), főzelèkek(nem 'hasfájós' alapanyagokból), levesek (húsl. ,zöldsègl., krèmkevesek stb), rakott ètelek (rakottkrumpli, rakott cukkini, töltött padlizsán stb), de a pèkáruk is jók fagyasztva.
Találsz a neten szoptatós kismamáknak ajánlott recepteket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!