Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más anyukák 2 pici mellett...

Más anyukák 2 pici mellett ráérnek egésznap a külsejükkel foglalkozni? A férjem nagyon megbánt ezzel az állandó hasonlítgatással.

Figyelt kérdés

Nem piszkál folyton,csak kifejezi néha hogy én miért nem vagyok olyan csini-ápolt stb.mint más felesége.Ez nekem borzasztó xarul esik, mert 2 kicsivel vagyok itthon,egy 2 évessel és egy 5 hónapossal.Minden másnap tornázom, de mivel csak szopik a lányom,nem indulnak meg a kilók, bár nem vagyok kövér, csak hát formásodás rámférne.

Én megértem őt hogy nem ilyet vett el feleségül,dehát mit csináljak ha egyrészt xar éneket örököltem, mert hiába vigyáztam, repedtem sok helyen,hízásra hajlamos vagyok, a hajam fodrász nélkül sehogy se áll és segítségem sincs akire kicsit rábízhatnám a gyerekeket.Félre értés ne essék, imádom őket, ők életem értelmei, de olyan rohadtul irigy tudok lenni, mikor látok más mamikat akik csinik-fittek-ápoltak és mindig arra gondolok h ez milyen kiszúrás és hogy a férjem miért mindig ezeket a nőket látja meg?

Ki vagyok akadva.

2010. ápr. 20. 15:23
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:

Szia!

Úgylátszik, hogy ma itt csak mi ketten vagyunk akik nem fittek-ápoltak:) Én a 17 hónapos lányomal vagyok itthon. 20 kilót híztam a terhesség alatt,ez rajtam is maradt. Babázás előtt rendszeresen futottam, jártam kozmetkushoz, fodrászhoz, szoliba, csinosan öltöztem stb. Értelem szerűen a régi ruháimba nem férek bele, új ruhatárra pedig nem futja, csak ritkán veszek egy-egy darabot amiben kimegyek az utcára. Fodrászhoz csak 2-3 havonta jutok el. A kozmetikus, és az előzőleg használt drága ám roppant hatásos krémeim szóba sem kerülhetnek a jelen anyagi helyzetünkben. Szoliba is ritkán jutok el:(

Futni, kocogni próbáltam még tavaj újra, de az ízületeim nem bírták a plussz kilóimat. Most diétázom, és próbálom rávenni magam a biciklizésre. A régi önmagamhoz képest úgy érzem magam mint egy topis elefánt, ha a tükörbe nézek sírhatnékom van.

2010. ápr. 20. 19:41
 22/39 anonim ***** válasza:

szia, nem anyuka vagyok, hanem egy nagynéni :)

senki nincs a környékeden, akire rábízhatnád a gyerkőcöket? például szomszéd néni, aki szereti a gyerekeket, vagy legalább a nagyobbikat, a kicsit meg vinnéd magaddal a fodrászhoz, ott biztos akadnak babaőrült nőcik, ellenének vele :) vagy amikor azt az egy órát tornázod, egyszer kihagyhatod és inkább szépülnél, vannak házilag készített arcpakolások, így sokat költeni se kell, keress rá neten. akkor is áthívhatod a szomszéd nénit, hogy amíg alszanak, ügyeljen rájuk, addig te meg fodrászhoz mész. Sokféleképpen meg lehet oldani a dolgokat, csak eszesnek kell lenni. biztos vagyok benne, hogy akad valaki aki át tud ugrani hozzád egy-két órára. én is mindig besegítek nővéremnek, persze így könnyebb...mi jó nagy család vagyunk így nincs gond, ki figyeljen a 2 éves unokaöcsimre... :)

na sok sikert, szurkolok, de tényleg, kérd meg akkor a férjedet, hogy amíg te vmi kis szépülést tudsz elérni, addig vigyázzon rájuk, vagy szóljon valami barátjának, akinek van felesége, vagy barátnője :)

2010. ápr. 20. 20:38
 23/39 anonim ***** válasza:

Szia! Én kérdeztem, miért nem viszed magaddal a gyerekeket vásárolni. Bocsánat, eszembe se jutott, hogy ne lehetne egy kétévessel simán bevásárolni - ha így lenne, nálunk összeomlana a háztartás. Örülhetek, ha a párom itthon tudja hagyni a kocsit, hogy könnyebben boldoguljak, amúgy pedig igen gyakran jövök úgy meg a városból, hogy a babakocsin mindenütt szatyrok lógnak, de ez van. A párom gyakran utazik munkája miatt, napokat, heteket vagyunk teljesen egyedül. Nálunk a ház körüli munka is inkább rám marad, hobbiból, ha van ideje, szívesen kertészkedik a párom, de a munka nagyrésze az enyém.

Egyébként még az jutott eszembe, hogy azért biztosan alszanak néha a te gyerekeid is, nem? A pici mindenképp kell hogy aludjon napközben is többször, de a kétéves is elvileg szundizik délután, nem? Vagy este mikor fekszenek? Nekem a lányom már 8 óta alszik, én is fürödtem egy jót, most meg itt netezek. Ébred még éjjel is minimum egyszer a csajszi, reggel pedig legkésőbb hatkor kukorékol - ennek ellenére azért csak belefér nekem is egy kis szabadidő. Tényleg elképzelni se tudom, mit kell egész nap csinálnod, hogy egy sminkre, hajmosásra se futja? Bocsáss meg, nem kritizállak, tényleg érdekel, mert akárhogy is nézem, 20 hónapos gyerkőcöm bizony szokott aludni, szokott egyedül játszani, reggeltől-estig nem tart a házimunka sem... Amúgy egy laza sminket akár két kavarás között, főzés közben fel lehet dobni, s nem tart tovább valami emberi ruhát magadra húzni, mint mondjuk egy öreg melegítőt...

Ma írd és mondd, egész délelőtt a városban csavarogtunk a kicsivel, bevásároltunk a piacon, a hentesnél, vettünk nekem cipőt, neki zoknit, születendő öccsének is ezt-azt,majdnem dél volt, mire hazaértünk. Igaz, kaja maradt tegnapról, nem kellett főznöm. Amíg a leányzó aludt, én összepakolásztam meg kivasaltam, amikor felébredt, leültettem uzsonnázni, közben elmosogattam, felmostam. 4-kor a játszótéren voltunk, fél 7-re jöttünk haza (immáron apájával együtt), kicsit még bóklászott a kertben a kisasszony, amíg én megetettem a nyuszikat, végigsöpörtem a járdát, meglocsoltam a muskátlijaimat. Apája annyit besegített, hogy megfürdette, közben én vacsorát csináltam, megvacsiztunk, megszoptattam a kicsit, azon be is aludt, letettem. Teljesen laza nap volt. Ha nincs itthon az apja, akkor annyiban változott volna a program, hogy együtt fürdünk a babóval, majd amíg ő mesét néz, addig csinálom a vacsorát.

Szerintem minden szervezés kérdése. Talán csak át kéne szervezni kicsit a napjaitokat, s mindjárt több idő jutna mindenre.

Azt is írtam előzőleg, hogy próbálj keresni más, hasonló anyukákat. Akár egymást kisegíthetitek egy-egy órás gyerekfelügyelettel. Az pénzbe sem kerül.

2010. ápr. 20. 21:14
 24/39 anonim ***** válasza:

Hello!

Teljesen megértelek. Nekem nem hogy lefelé nem mentek a szoptatás alatt a kilók, még híztam is. Sajna nem vagyunk azon szerencsés alkatúak, akik fogynak közben. Nekem csak egy lánykám van, és mégsem tudok eljutni fodrászhoz, kozmetikushoz. Sajna a férjem alig van itthon, amikor pedig igen, akkor itthon dolgozik. Új a házunk, van munka körülötte. Mondjuk, nem hányja a szememre, tudja mi az oka. Mi is tervezünk másik babát, de éppen ettől félek, hogy ha a 16 hós lányommal nem bírok bevásárlás közben, akkor mi lesz ha ketten lesznek????

Szóval részvétem. (de szerintem a férjed nagyon köcsög volt mikor ezt mondta)

2010. ápr. 20. 21:23
 25/39 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem kettővel szólónak szeretném mondani, hogy egy kicsi és két kicsi között ég és föld a különbség. Amíg az egy gyerek mellett van időd erre-arra, addig kettő mellett kevésbé, pláne, ha az alvásidejük véletlenül sem esik egybe.

Nálunk egy gyereknél tip-top volt minden, még én is, pedig ráadásul fejlesztésre kellett járnom vele, de mióta megvan a kicsi is, hát, hidd el, nem csak szervezés kérdése. Szépen megtervezem a napunkat, mondhatni szervezem és 1000%, hogy valami közbe jön, amiért pl nem tudunk akkor elindulni vásárolni, mikor épp ideális lenne. Nem részletezem. Ha lesz neked is kettő, akkor érteni fogod, egyébként a tanácsaid JÓK, csak sajnos nem mind életszerű ebben a helyzetben.:)

2010. ápr. 21. 00:49
 26/39 A kérdező kommentje:

Szeretném leszögezni előre hogy én nem pontozok (pontoztam) le senkit, mert örülök hogy mindenki leírja a véleményét:) Szóval tényleg nem a kifogásokat keresem, de az én gyerekeim a ritkán alszanak egyszerre. A kicsim napi 2szer alszik 2 órát a nagyobbam egyszer egy órát ebéd után. Általában akkor tornázom ha vagy véletlen egyszerre alszanak, vagy pedig este 9kor vagy reggel 6kor.

Van egy 140 nm-es ház, plusz kert amit egyedül tartok rendbe végülis, mivel mint kifejtettem előbb, a férjem kanyarban van itthon kb. ha itthon van akkor pedig fáradt.

Egyébként sminkeléshez se értek olyan hú de nagyon :) és nem mosatlan hajjal üldögélek azért itthon:)) Csak nincs levágva vmi normális fazonra ezért általában összekötve hordom.

A normális ruha is egy olyan dolog hogy NEM akarok ebben a formámban rögzülni, így nem akarok egy egy számmal nagyobb komplett ruhatárba befektetni, bízom benne hogy a szopi után bele tudok fogyni az eredeti ruháimba.

Tegnap 2 szer öltöztem át így is, mert vagy a kicsi bukizott le, vagy a nagy kente belém a totál sáros lábikóját:) Ő is még ölbe vevős korban van végülis.

Na ennyi is voltam mára.

ja és a fiam fél6kor kel minden egyes nap, hétvégén is, és neki nem mondhatom hogy ugyan kisfiam aludjál már még egy kicsit. A kicsi pedig 2 szer kel éjjel szopizni.

Lehet hogy csak a mostani életszakaszunkban van ennyire sok dolgom körülöttük és egy kis türelem is sokat segítene a helyzetemen (márhogy magammal is türelmes lennék hogy ez most nem az a szakasz amikor tipp topp formában vagyok hanem az amikor a legfontosabb az hogy a gyerekeim jól érezzék magukat és a kicsi lány pedig szopizhasson ameddig ajánlott legalább.)

Köszönöm a válaszokat, tippeket mindenkinek!!

2010. ápr. 21. 08:21
 27/39 anonim ***** válasza:

én gyakran nézek olyan műsorokat a tévében, van egy lestrapált nő, aki már szinte semmibe se veszi magát se, és elmondják neki, h nézzd csak, mennyire szép a hajad, a melled.....és aztán kisminkelik, adnak rá egy előnyös ruhát, frizura....de nem küldik zsírleszívásra, mellműtétre, mindössze csak elhitetik vele, h lehet ő szép is, mert mindenki szép!!!

ezzel csak azt akartam mondani, h nem feltétlen kell két ruhaméretet lefogynod, h teccél a férjednek, biztos h kell egy kis időt szakítanod, de szerintem először kezd el magad jól érezni! sok sikert!

2010. ápr. 21. 10:06
 28/39 anonim ***** válasza:

A "ket kicsivel nem tudok bevasarolni" dologhoz en is csatlakozom, csak megerositeni tudom a kerdezot.

Nekem a nagyobbik gyermekem 17 honapos lesz, a kicsi ket honapos.

Eselyem sincs arra, hogy a kettovel egyszerre elmenjek bevasarolni, pedig amugy en igencsak mozgekony vagyok es kimaszkalos lennek. Terhesen, egy gyerekkel mas volt. Akkor toltam kilometereken at a nagyobbikat, hazafele teleaggatram szatyrokkal a kocsit es fel is cipeltem ezt az emeletre. Ha autoval mentunk, akkor beraktam a bevasarlo kocsiba es kesz.

De amiota megvan a pici, azota mas a helyzet. Ot tolom, a nagyobbiknak sajat laban kellene jonnie, vagy testverfellepon, de esely nincs ra, ugyanis elegge izgaga, nem bir megmaradni a fellepon, mellettem pedig nem jon, elszaladgal (fout mellett lakunk, szoval nem szerencses ot elengedni), es nem is bir meg km-eket setalni, hogy a boltba jussunk. Ha esetleg bejutnank, abban sem lenne koszonet, tuti jarna meg a csillaron is. De o ilyen, en meg igy szeretem.

Hianyzik a csavargas, ezert vettunk testverkocsit. A gondolat jo volt.

De!

Az egymas mogottit nekem nem ajanlottak, mert a nagyobbikat kell elore ultetni, o viszont mar 15 kg a kocsi kb iranyithatatlanna valna az o sulyaval.

Az egymas mellettit vettuk, ez tok jo, ha befernek vele barhova. Vagy ha be is ferek, akkor a penztarnal nem ferek ki. Arrol ne is beszeljunk, hogy a kornyeken levo szar jardakon sokszor hatalmas manoverezessel ferek el, illetve ha lepcsovel, patkaval talalkozom es meg kell a 15+6 kilonyi gyermeket emelni a 10 kilos kocsival, plusz a rajta levo cuccokkal, akkor abba beledoglok...

Nah, mindegy, csak azt akartam leirni, hogy ket ilyen picivel, foleg, ha a nagyobbik mozgekony, akkor nagyon nehez a kimozdulas gyalogosan. Autoval is csak addig konnyu, amig mindketto az autoban van. :-)

Kedves kerdezo: en is csak annyit tudok javasolni, amit a tobbiek. Probald megtenni azt, ami otthon megteheto. Koromapolas, arcapolas, hajmosas, torna.

Ha a ferjed teged akar flottul latni es nem a lakast, akkor azt kakkantsd le, foglalkozz magaddal egyszer-egyszer a takaritas helyett. Ha azert is beszol, akkor meg harapd le a fejet!

Nalunk az a rendszer, hogy csak a foldszintet, a nappalit es a konyhat seprem fel es mosom fel minden nap (ez kb tiz perc, amig meg a gyerekek alszanak, vagy csak a kicsi van ebren). Mosogatok koran es elokeszitem az ebedet. Amikor mar mindketto ebren van, akkor reszletekben fozok. Ilyenkor inditok mosogepet is es a kolykoket cipelem magammal, amig villamgyorsan kivasalok (nem mindent, erosen szelektalok, hogy mit muszaj, mert nem vagyok en idomilliomos).

Az emeletet mi csak alvasra hasznaljuk, ezert ott csak heti egyszer takaritok, ezen a napon van nagytakaritas is. Nah, az a nap dogleszto, ez teny.

A lenyeg: ugy idozitek, hogy a munka nagy reszevel addig vegezzek, amig a nagyobbik gyerek alszik, delre viszont legyen keszen minden, ami nincs, az marad masnapra, mert a delutan csak az enyem es a gyerekeke!

Kimegyunk az udvarra, ilyenkor en is csucsulok, vagy jarkalok a nagyobbik utan. Ilyenkor van idom kicsit feltoltodni, relaxalni egy bogre kaveval, ami epp annyira fontos, mint a koromlakkozas. De ilyenkor pl koromlakkozni is lenne idom, mert a kicsi alszik a babakocsiban par kor udvaros tologatas utan. Amikor bemenyunk a nagyobikat viszem magammal a furdoszobaba, a kicsit biztonsagba helyezem a kisagyban, en hajat mosok, lezuhanyzom. Utana a kicsihez visszamegyunk es megszaritom.

Probald meg atvarialni a napirendedet, hidd el, hogy otthon is elvegezheto relaxalos dolgok megcsinalhatoak, ha nagyon akarok!

Csak ra kell allnod arra, hogy ez az alapszuksegleted legyen, mint az eves, vagy az alvas es akkor mar siman be tudod szurni az idodbe. Ha meg neha elmarad, az sem lesz gond, nem muszaj minden pillanatban flottul kinezni. Legalabbis egy-egy nem-alvos, nyugos ejszakat koveto napon a sajat anyam sirva fakadna az en latvanyomtol is.

2010. ápr. 21. 10:39
 29/39 anonim ***** válasza:

Nekem az jutott még eszembe, hogy felétek nincs olyan fodrász aki kijön házhoz? Persze lehet nem mesterfodrász, hanem ilyen kis egyszerű, de olcsóbb mint a rendes és házhoz jön, ami nem utolsó.

Érdeklődj ismerősöknél.

Amúgy a férjeddel ne törődj. Ha ennyire köcsög akkor menjen fenébe. Pláne ha csak beszólogatni tud, de a gyerekekben meg nem segít, nem vigyáz rájuk.

Persze lehetsz otthon szexisebb, csinibb, de ha akkor sem fogja be és akkor meg a házimunkára van gondja, akkor én biztos nem foglalkoznék vele.

Amúgy nekem nagyon gyanús, hogy nincs valakije a dologban? Persze nem akarlak megijeszteni, de ha bármit teszel és nem változik akkor vagy egy nagyon b...ó ember, vagy van valakije. Remélem csak átmeneti időszak nála.

De amúgy megmondhatod neki, hogy ha ő két gyerek szülése után és mellett olyan szexi tud(na) maradni, akkor "megmutathatja" mit tud. Simán otthagynám rá a gyerekeket és lelépnék egy két óra hosszára. Mindent kikészítenék, akár leírnám egy papírra mi a szokás (mert ahogy kiveszem azt sem tudja mikor mit kell a gyerekkel csinálni) és lazán lelépnék. Még ha csak fél órára is, de lehet ez kell neki hogy megtudja a dolgokat.

Persze azért úgy hagynám úgy ott először, hogy minden rendben van, evett a kicsi, nagy, tiszába van téve, azért elsőre ne egy káoszba csöppenjen. Bár ha nem hagyná abba lehet még úgy is direkt megérdemelné hogy otthagyják.

Amúgy pont a múltkor olvastam valahol, hogy egy anyuka beteg lett (azelőtt anyuka volt szinte csak a gyerekekkel) és valamilyen kisebb műtétre be kellett mennie a kórházba, nem volt kikerülhető, így apukára maradt a két gyerek. Segíség nem volt. Persze anyuka amit tudott úgy hagyott otthon hogy flott legyen, de hát mindent nem lehet.

Így aztán apuka egyedül maradt a kicsikkel.

Valahogy túlélte, de mikor anyuka hazajött, megfogta a felesége kezét és kezet csókolt neki és azt mondta hogy soha többé nem kételkedik abban hogy mit csinál otthon anyuka és azóta is töretlenül segít a háztartásban, ahol csak tud.

2010. ápr. 21. 14:42
 30/39 anonim ***** válasza:
Tökéletesen egyet értek az utolsóval! Én is otthagynám a férjemre a gyerekeket, hogy tanulja meg, meg abban is lehet valami, hogy van valakije! Mindenesetre, ha nem állsz a sarkadra, akkor nem lesz jobb és teljesen el fog téged nyomni! SŐT még a végén te fogod rosszul érezni magad és önmagadat hibáztatni!
2010. ápr. 21. 17:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!