Milyen munkahely van magyar országon ahol állatokkal lehet foglalkozni?
Sziasztok.
én egy 39éves nő vagyok és a lányom úgy döntött hogy mindenképpen állatokkal szeretne foglalkozni ha felnő. Már 4 éves korától fogva állatorvos akart lenni nem tántoríthatta el semmi és senki. Ahogy telt az idő 11-13 éves korában erről a vágyról lemondott mert mert már nem érezte olyan erősnek és mert a vérrel is vannak kicsi problémái. Viszont még mindig kitart amellett hogy állatokkal foglalkozzon. Nekünk csak az állatorvos és az állatkert jutott eszünkbe. ( ami magyar országon van )A kérdésem az lenne hogy még milyen fajta munkák fordulnak elő ahol állatokkal kell lenni, velük foglalkozni stb. mindegy hogy mi csak állattal kapcsolatos legyen és persze amiből meglehet élni. előre köszönöm a válaszokat.(:
Hol van ez a magyar ország egész pontosan, arra az afrikai helyre gondolsz, ahol a magyarok élnek vagy mégis merre fele van?
Úgy hátha pontosabbat tudnánk mondani, ha legalább a kontinenst vagy az ország nevét megírnád, de szerintem biológus bármely országban lehet. Nyilván ha mégis az az afrikai hely, akkor ott sok az állatrezervátum, lehet ott gondozó, állatvédelmi szakember, ha tenger közelében van, akkor tengerbiológusnak is elmehet.
hát pl amit megeszünk hústermékeket, azt vki megtermeli ám! Disznót, csirkét, marhát, ahol pl tejet is fejnek, vannak még birkák is, meg lovak, meg halgazdaságok is,meg kecskék, akármi, meg nemzeti parkok, ahol nem háziállatok vannak.vagy ezek nem számítanak?
Ugye ez a kérdés nem volt komoly? :)
Középfokú, vagy felsőfokú képzésben gondolkoztok?
Agráregyetem több is van az országban, én a kaposvárit ajánlom (hazabeszélek, én ott végeztem :)). Most már van társ-, és hobbiállat-tenyésztő szakirány is, szóval lehet hörcsögökről meg ilyen hülyeségekről is tanulni, sajnos abban ma már több pénz van mint a juhban, marhában...
Az állatorvosi egyetemen volt régebben alkalmazott zoológus szak is, annak esetleg érdemes utánanézni, mit jelent pontosan.
Középfokú meg van pl Bábolnán a lovász-, belovagló-képző.
Meg nem tidopm, ennek is utána lehet nyomozni: pl kutyakiképző, ilyenre gondolok, hogy vakvezető-, meg egyéb segítő kutyák képzése, szerintem ez igen szép hivatás.
De nektek kell tudni, mihez van érzéke, kedve a lányodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!