Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisfiús Anyukák! Mikor kell...

Kisfiús Anyukák! Mikor kell ezzel foglalkozni?

Figyelt kérdés

Fiúk esetén a kis kukaccal mikor kell elkezdeni "foglalkozni", annak érdekében hogy ne tapadjon le?

Mit kell pontosan csinálni? Mennyi idős kortól?

2011. júl. 19. 17:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
49%
egyből. a védőnő megmutatja, ha ő nem, akkor a gyerekorvos.
2011. júl. 19. 17:36
 2/13 anonim ***** válasza:
79%

Ez nem igaz, nem szabad bántani, mert az élettani letapadásból heges letapadást csinálsz, amit már csak sebész tud oldani!!!

3 éves koráig nem kell piszkálni, de ha probléma nincs vele akár 5 éves korig is lehet várni, magától meg fog oldódni a letapadás ha nem piszkálod. Ha húzgálod akkor csak sebész fogja tudni feltépni, és az igen fájdalmas lesz napokig a fiadnak.

2011. júl. 19. 17:49
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Na ez az a kérdés, amiről nincs egyértelmű állásfoglalás még az orvosok, védőnők között sem! :S Az anyukák tapasztalatairól nem is beszélve... Van aki így tudja, van aki úgy. Van aki egyikkel járt pórul, a másik máshogyan. :( Egy rémálom az egész!!! Ha meg baj van, úgyis az anyuka a hibás...

Én a kisfiamnak próbáltam baromi óvatosan húzogatni már születésétől, de a gyerekorvos szerint annyira óvatosan, hogy az semmit nem ért. Ő 1 évesen felrántotta azzal, hogy "nincs itt semmi probléma!". Én kisebb sokkot kaptam, a gyerek ordított és hónapokig nem tudtam a kukacához nyúlni fürdés közben. Azt láttam rajta amikor mégis sikerült, hogy be is van szűkülve, meg le is van tapadva, de orvos nem vagyok és ezek után nem is mertem vinni. Egy ideje próbálom neki fürdés közben húzgálni ismét, több-kevesebb sikerrel. 3 hete szobatiszta lett (jövő hónapban lesz 3 éves), így neki is szoktam mondani, hogy mossa meg, húzgálja, "had kukucskáljon a makkocska". Úgy veszem észre, mintha kezdene szépen tágulni neki. Így most kicsit még várok, aztán ha nem lesz látványos javulás keresek valami normális orvost és megnézetem. A páromnak nagyobb fiú korában orvos felvágta, máig emlékszik, hogy milyen fájó volt, így sokáig nem akarom húzni a dolgot... :S

2011. júl. 19. 18:03
 4/13 A kérdező kommentje:
Értem. :( Köszönöm a válaszokat.
2011. júl. 19. 18:09
 5/13 anonim ***** válasza:
89%

Ket fiam van, egyiknek sem nyulunk a kukijahoz. Nem huzogatjuk. A doki az elso gyereknel is ezt mondta, kifejezetten kerte, hogy ne nyuljunk hozza, a masodik gyerek szuletesenel mar masik dokihoz tartoztunk es ugyanezt mondta.

Nalunk semmi gond nincs ebbol.

2011. júl. 19. 18:47
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem nem is volt időm gondolkozni ezen a dolgon, mert mikor a legelső tanácsadásra vittem a kisfiam, akkor a gyerekorvos egy hirtelen mozdulattal olyan váratlanul felrántotta neki a bőrt rajta, hogy köpni-nyelni nem tudtam. Persze a gyerek üvöltött én majdnem elbőgtem magam és iszonyú mérges voltam. Megjegyzem soha semmi baj nem volt vele, már lassan 8 éves, és mikor más anyukák mesélik, hogy vinni kell a gyereket, mert le van tapadva és hogy félnek, akkor hálás vagyok a gyerekorvosnak így utólag:) Persze lehet nem ez a megfelelő megoldása a dolognak és csak szerencsénk volt, hogy nem csinált nagyobb bajt.

2011. júl. 19. 20:03
 7/13 anonim ***** válasza:
77%
Így van. Szerencsétek volt. Én abban a percben kértem volna ki a gyerek kartonját. Hihetetlen az ilyen "orvos" :(
2011. júl. 19. 20:06
 8/13 anonim ***** válasza:
78%

Ebben tényleg nincs egységes állásfoglalás. Egyik orvos ezt mondja, másik azt. A mi dokink azon az állásponton volt, hogy 6 hónapos korára ráérünk visszatérni erre a kérdésre, akkor kell elkezdeni húzogatni. Ezt felülbírálva párom elkezdte kisfiamnak 4 hónapos korában húzogatni, és két hét alatt gyönyörűen fel is jött neki a bőr. Azóta minden este szépen így tisztítva van, letapadva nincs neki (21,5 hónapos).

Egyébként a védőnőnkkel is beszéltem erről, azt mondta, ennél a dokinál lényegesen kevesebb a műtétek és felrántások száma (csak ott gyakorlatilag, ahol ténylegesen szükség van műtétre, pl. ha szűkületes). A másik doki a városunkban azon a véleményen van, hogy nem kell húzogatni, nála majdnem mindegyik kisfiúnak felrántással ill. műtéttel csinálják meg. Szóval ebből a szempontból is örülök, hogy nem ahhoz a dokihoz tartozunk.

2011. júl. 19. 20:54
 9/13 anonim ***** válasza:
84%

Épp ma beszéltünk erről anyámmal. :)

Nekem van 2 fiú tesóm (már felnőttek), akiknek anyám soha nem húzogatta a kukiját. Szerintem ez régen "nem volt divat", vagy nem fektettek rá ekkora hangsúlyt. ??? Nem tudom.

A lényeg: tesóimnál minden rendben!!!

2011. júl. 19. 23:47
 10/13 anonim ***** válasza:
70%
Egy éves koráig nem húztuk hátra, akkor a doktornő tanácsadáson szépen egy hirtelen mozdulattal hátra rántotta neki, úgy ahogy egyik anyuka itt már leírta, én sem tudtam se köpni se nyelni, a lényeg azt mondta innentől kezdve minden fürdésnél picit húzzuk hátra, de lehet már hamarabb kellett volna ez a húzogatás már nem igazán ment a dolog,és később lett egy szép letapadás belőle, helyre jött végül is most már tíz éves és nincs vele gondja. Régen az volt a divat, hogy nem lehetett piszkálni, volt olyan anya aki sose húzta hátra a gyereknek és az nem is tanulta meg, és sajnos ezért is lehet ennyi meddő a mai pasik között, mert ugye a tisztítás hiánya és a felszálló fertőzések meddőséget okoznak..
2011. júl. 20. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!