Másnál is van így, hogy mióta megszületett a gyermek a párja nem képes normálisan semmit megcsinálni?
Apás szülés volt, nincs olyan probléma, hogy nem vonzódik hozzám szexuálisan, bár kb. kedvességet csak akkor kapok, ha szexelhetnékje van.
4 éve vagyunk együtt, tervezett baba a kislányunk.
Kertes házba költöztünk, amivel nincs sok tennivaló, viszont eléggé kinn van a város szélén.
Dolgozik 12 órában, heti 5 vagy heti 2 napot váltva.
Itthon nem csinál semmit. Ha nagyon ritkán igen, azt ki kell könyörögnöm, de sokszor elintézi "majd megcsinálom" mondattal. Magyarul rám marad.
A gyerek körül sem igyekszik. Eleinte rá kellett szólni, hogy ne tegye koszos helyre az újszülött dolgait (ami szerintem evidens lenne), ne csörtessen stb. Fejtem 4 és fél hónapon át, mert nem szopizott a pici, és nem akartam neki tápszert adni, de számára a tej megmelegítse is gondot okozott. (Pl. felforralta, vagy csak simán kilöttyintette a jó tejet, nem törődve azzal, hogy nekem mennyit kellett dolgozni érte.)
Mindent elfelejt, elront, halogat.
Nekem nincs segítségem. Mióta megszületett a pici én vagyok vele, emellett minden hivatalos ügyet intézek, számon tartom, vezetem a pénzügyeket, ellátom az állatokat, főzök, takarítok, amikor a pici engedi.
Az elejétől kezdve olyan gyerek, akit minden érdekel, mindig velem akar lenni, pedig nem kapattam el,hogy egyfolytában ölben legyen. Ő ilyen ragaszkodó. A hátamra kötni még nem tudom, mert kicsi hozzá, tehát éjjel vagy alvások alatt végzek el, amit tudok.
Eljutottunk odáig, hogy páromnak a bevásárlás és a munka a dolga, de pl a bevásárlás se megy... Amit tudok házhoz rendelek, hogy ne terheljem vele. Külön alszunk, hogy ki tudja pihenni magát. Hátha emiatt feledékeny, hogy fáradt. Soha nem kelt még fel a gyerekéhez éjjel, hogy megetesse, vagy csak átvegye, hogy pihenni tudjak.
Iszonyat fáradt vagyok. Rengeteget sirok. Hiába kérem, hogy figyeljen oda, vagy próbáljon meg változtatni egy picit. Vagy az a válasz, hogy találjam ki, hogy legyen, mondjam meg én mit csináljon, vagy az, hogy minek változzon, ő nem tud, neki nem megy semmi.
Múlt héten elment. A picurra rá se nézett úgy lelépett. Majd egy nap múlva felhivott, ogy bocs...
Tele vn már bocsánatkéréssel padlás.
Nem nézi, érzi, hogy mit okoz. Hogy elfáradtam. Mindezek tetejébe egyébként még flegma, nekem támad. Mintha még lenne egy idióta kamasz gyerekem. Volt olyan hogy felhúzta magát valamin és a gyerek mellett olyat belevágott a kanapéba, hogy majd szétment.
Mindenki türelemre int. De hogy legyek türelmes??? Ennél többet fizikailag képtelen vagyok már átvállalni tőle. És lelkileg is. Teljesen kikészít!
És rengeteg van, amit itt le se írtam.
Kérlek, segítsetek!!!
Kedves Kérdező! Mi újság azóta Veletek?
Remélem azóta is tart a lelkesedése, és nagyon jól megvagytok! Őszintén szurkolok, hogy sikerül megjavítani a kapcsolatotokat.
Sziasztok!
Hogy mi is a helyzet? Semmi jó.
Azóta többször összecsomagolt és egy-egy napokra elment, majd megbánta, bocsássak meg, normális lesz, hagy jöjjön haza stb. Hazajött, és semmi változás.
Egyszer már a rendőrséget kellet hívnom. Ki akarta gáncsolni a lábam és vigyorgott rám, hogy úgy se tudom kirakni, nem megy ő sehova.
Elment orvoshoz, kapott vitamint, meg el kéne menni pszichiáterhez. Ígérte, hogy megy, de nem ment.
Nem figyel oda semmire, bármit kérek, direkt nem, vagy nem úgy csinálja, ahogy kéne.
Csak egy példa. Kislányom éhes, melegítem a tápszerhez a vizet. Mondja, ő befejezi, mindjárt hozza. Figyelmeztetem, hogy mérd meg a hőfokot mielőtt beleteszed a tápszert és behozod. Oké, oké, hangzik a válasz. Behozza, már a kezembe érzem, hogy forró. Kérdezem, megmérted. Nem, érzi ő a kezével, hogy nincs 40 fok. Megmérem, 45 fok...
Elmondom értelmesen, hogy 1. meleg a babának, 2. 40 fok felett a tejsav baktériumok kihalnak belőle. Nem jó így odaadni. Néz bambán és látom rajta, hogy azt hiszi direkt kötözködök, csak azért találtam ki, hogy belékössek. A kezébe nyomtam a tápszeres dobozt, hogy olvassa el, mert nekem nem hisz.
Hogy tegnap megkértem, hogy szedje fel a földről a ceruzát, tollat, mert tetszik babócának és megy értük és baja lehet. Ugyan már, szerinte az úgy jó. A vége az lett, hogy megpróbálta a játszószőnyegen bepelenkázni, a picim meg ugye pörgött, mert ment volna a holmikért. Egyszer csak úgy fordított vissza, hogy a gyerkőcnek majdnem kitörte a nyakát. Itt zavartam ki.
Minden nap ilyen köröket játszik velem. Fáradt vagyok és elegem van. 2 napja egy szót se szólok hozzá. Előtte megmondtam, hogy szept. 1-től nem lakik itt. Ennyi volt.
Megkérdeztem, miért csinálja ezt velem. Nem tudja, ez a válasz. Őt igazából nem hatja meg, ha veszekszem vele se. Ezt is elmondja.
Az se érdekli, ha elmegy, velünk mi lesz.
Tudom, én vagyok hibás. Én engedtem vissza. Mindenki csak azt hajtogatja nekem, hogy legyek türelmes hozzá. Én legyek türelmes. Egy 6 hónapos gyerkőccel non-stop, háztartással, összes ügyet intézve. Egyedül. Fogzás közepén.
Sokszor annyira nincs már türelmem semmihez, hogy ki kell mennem lenyugodni, belerúgni valamibe, mert nem bírom. Vagy csak kiüvölteni magam.
Kitartást! :(
Ha nem változtat, akkor ennek semmi értelme. Nem jó senkinek sem.
A baba érzi, ha anyukája nincs jól. Ráadásul egy ilyen "apa".... nem segít a helyzeten.
Nem tudom, hogy tudnék segíteni. Van közeli ismerősöd, akire tudsz támaszkodni?
Ebben a csoportban van hasonló anyuka, mint amilyen Te is vagy! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!